🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 6 - След края на сезона

• 47 360
  • 364
  •   1
Отговори
# 120
Мисля, че той си сложи сам край на кариерата си.
Не вярвам някой да отиде сега и в ресторанта му.
А той готви много добре и ще си има много клиенти. Доста хора пият и няма да им пука, какво е направил.

# 121
  • София
В ресторантите на Андре (защото не е един), работят и други готвачи и не виждам проблеми, защото да не се посещават.

# 122
Защото името му е компрометирано.

# 123
  • София
Това няма да спре хората, но е въпрос кой ще ги управлява.
Дано успее да разреши проблема си и да благодари, че не е убил някой.

# 124
Затова и писах, че има проблем. След като не може да се контролира или да не пие, или като пие, да вземе такси. А първия път са го хванали през 2019 година. Та това поведение трае години. А аз преди години, може би в първите сезони видях, че му треперят ръцете.
И аз, но мислих, че страда от паркинсон, а не че е алкохолик.

# 125
Много хора бяха забелязали по време на Мастършеф, че ръцете на Токев треперят, но се твърдеше, че страда от рядко заболяване, чиито израз е точно това треперене. Явно не е било рядко заболяване, а "банален" алкохолизъм.
Иначе в случая с Токев мисля, че ще е валидна приказката: Всяко чудо за три дни. Дет се вика и това ще мине и ще замине и ще му се размине, освен, ако не предприеме мерки и продължи така, докато не се случи нещо непоправимо.

# 126
Естествено, че всяко чудо ще е за три дни, това винаги е валидно у нас. Добре че няма пострадали, защото за тях нямаше да бъде само за три дни. Точно както се случи с протестите за дрифтове в Стара Загора, последният от които едно момиче на 23 г. остана без крак, за нея няма да бъде чудо за три дни, а за цял живот, но на виновният ще му се размине, защото е син на много богат местен бизнесмен. Протестите спряха, по тв спря да се говори за това и нещата продължиха абсолютно по старому.

Не се ядосвам, че Токев е алкохолик, това не може да навреди на други освен на семейството му, яд ме е че с цялата си наглост, безотговорност и чувство за превъзходство, че може да му се размине всичко той просто се е качил на колата в това състояние, все едно не може да си плати таксито? И не е за пръв път, това е още по-потресаващото, естествено защо да се учим от грешките си.

И оправданието му, че работел по 16 часа на ден!? Тоест даже не се чувства виновен, просто се оправдава, че е изморен и си е пийнал или от умора е карал така? Не мога да разбера, сериозно?  Ако всеки лекар работещ по 48 часа без да спре започне да се оправда така....

# 127
Тия промили на какво количество концентрат отговарят? Ми той се почва от обяд, да е привечер на мотика.
И да, удобно не се спомена тест за наркотици.

# 128
  • Испания
Тия промили на какво количество концентрат отговарят? Ми той се почва от обяд, да е привечер на мотика.
И да, удобно не се спомена тест за наркотици.

Разрешеното количество е 0,2.

Една наливна бира с 4% алкохол или от бутилка с 5%, или една малка водка, ракия, е точно на границата 0,5 промила концентрация на алкохол в кръвта.

Роля играе и факторът време

Според възможностите на организма (специфично е за всеки) такова количество алкохол може да спадне в кръвта под 0,5 промила след час-два.
Но всякакви други количества – две малки ракии, две бири, две чаши вино, са гарантирано нарушение на закона с минаване на границата от 0,5 промила. В такъв случай шофьорът трябва да си знае възможностите на организма, да изчака 3-4 часа преди да седне зад волана, и задължително да пие много течности. И пак не е гаранция.
При повече от две чаши бира или вино, ракия и др. няма никакви други варианти, освен прибиране с такси.
Най-големият проблем е, че повечето хора като изпият 1-2 малки, губят чувство за мярка, чувство за риск и опасност. Две малки, че и три, им се струват безопасно количество и те, с притъпено чувство за оценка на възможностите си, сядат зад волана.

# 129
Законът за движението по пътищата забранява на водачите на пътни превозни средства (ППС) да управляват ППС с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда и/или след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

Първата уредена в закона граница за шофиране след употреба на алкохол е от 0,5 до 0,8 промила. Това означава, че употребата под 0,5 промила не съставлява нито административно нарушение, нито престъпление.

# 130
# 131
Има ли в България читави rehab центрове, към които зависимите или близките им могат да се насочат?
Има ли практика затворът да е заменен от задължително лечение?
Ясно че държавните психиатрии се водят и rehab центрове, но кой би искал той или близките му да попадат там.

А относно Токев - той май тихо и кротко се самокатастрофира като прекали. Въпрос на време е обаче и да пострада някой.

В чисто човешки план дано да му треперят ръцете от алкохол и стрес. Къде, къде по-страшни диагнози и прогнози има за това.

# 132
Междувременно, Анна-вегана щяла да издава книга Scream Smirk

# 133
  • София
Андре е направил публично извинение. Видях, че е публикувано във фб.

„Бих искал да заявя публично своята позиция за инцидента от 31.10. Дължа го на всички онези, които в годините са до мен и ме подкрепят, на всички онези, които вярват в каузите, които следвам.
Съжалявам за случилото се !

В живота ни на всеки от нас понякога се случват неприятни ситуации.
Иска ми се да не се беше случвало, иска ми се да можех да върна времето назад .
Извинявам се на своите близки за това, което им причиних и благодаря за тяхната огромна подкрепа. Извинявам се на хората, които не познавам лично, но вярват в мен. Всеки човек поне веднъж в живота си е бил поставен пред предизвикателството да са се срамува от постъпките си. А ние, публичните личности,  носим отговорност и в това какъв пример даваме. Причините за случилото са много, но това няма да промени събитията. В днешно време всички ние сме изложени на стрес, напрежение и рискуваме да загубим своя баланс. Динамиката, в която живеем и отговорностите, които носим със себе си ни въвличат в жестока мелачка.

Съжалявам за случилото се и се извинявам за това!

Съзнавам, че не е достатъчно само да ви се извиня. Вие заслужавате повече от това. И аз ви обещавам, че ще работя за възстановяването на доверието ви към мен. Вярвам, че няма по-добър учител от живота в стремежа си да се поправим. Макар и понякога по трудния начин.
Случилото се е недопустимо и мога само да благодаря на Господ, че запази живота ми и не навредих на други, освен на себе си.“

# 134
  • Испания
Нищо не струва това извинение "за случилото се". А "случилото се" през 2019? И тогава ли се е извинил? Или тогава не раздухаха случая и не разбрахме.

Макар че у нас богатите и известните не влизат в затвора, както каза бивш шеф на КАТ, надявам се Токев да получи заслуженото.

Общи условия

Активация на акаунт