През МАРТ бебенце у нас ще плаче- девойка ли ще е или юначе?

• 12 365
  • 300
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте момичета,

и аз се включвам в списъка на болните. Откъде го лепнах това нещо не знам  newsm78, почнах да пия осцилококциум, витамин С и чай с мед.

Толкова чаках да дойде днес, че съм на преглед при Томова, а то ще ходя болна  Cry. Дано това не даде някакво отражение на прегледа  Praynig. Все пак от два месеца го чакам с нетърпение този преглед.

Росито и аз вдигам Додо, който е 15 кг, и лекарката само ми повтаря да не го правя, ама няма начин - дано всичко е наред  Praynig.

Никога не съм имала колебания да имам или не второ дете, но аз имам много помощници - свекърва ми гледа детето през деня докато съм на работа, а в останалото време си го гледаме заедно с мъжа ми - и двамата участваме наравно в грижите за детето.  По принцип и ние не изключваме вариант за трето дете, но както казва мъжа ми трябва да понапреднем в кариерите, та да си сменим апартамента и т.н. Laughing.

За кърменето - аз кърмех до 6-ия месец, но от 40-ия ден бяхме на смесено хранене, че нямах достатъчно кърма. Дано този път да мога да кърмя повече  Praynig.

За алкохола - позволявам си чаша вино или бира по повод (но доста рядко) и не мисля, че може да навреди.

Стискайте палци днес Томова да ме зарадва, че всичко е наред с бебо и най-накрая да каже пола.

# 226
Мише, чакаме да се похвалиш Hug

Момичета, ако някой има проблеми с венците - да му кървят, на мен ми помогна Лукалута за венци. За няколко дни спряха да ми кървят венците.
Пастата е гадна, но пък има ефект.

# 227
Ние вчера бяхме на родителска среща, пораснали сме доста, махаше с ръчички, показа си всичките пръсти на двете ръце- по 5 са си. Спирам вече да пия Магне-то и фолиева, препоръчаха ми Хип натал.
Зайко, аз имам кървене от венците, третирам се със сензодин паста и вода за уста, ама май няма много ефект. В началото пък имах кървене от носа, но четох, че това било нормално заради повишеното производство на прогестерон.
Добре дошли на новите момичета и леко и красиво бременеене, само искам да помоля, ако някой не се вижда в отчетния лист да пише тук или на ЛС повече инфо за себе си, за да го включа.
Успешен ден на всички  Hug

# 228
Mama Mishi и ти ли си със серклаж??? Аз нямаше да се притеснявам от вдигането на Алек ако не беше серклажа. Стискам палци за прегледа при Томова. Пиши как е минало  Praynig

zayo Сигурна ли си, че Лакалута може да се ползва по време на временност? Имам смътен спомен, че е вредно, но може и да греша.

Кървенето от носа е нормално  Wink

Усмихнат ден на всички  Hug

# 229
Здравейте и от мен!Досега само четях...Simple Smile май е време и да се включа.
На 30 години съм, термина ми е за 24 март, първо дете ми е. Съпруга ми има дете от първия брак, на 14 години, което си е при нас. Много е щастлив, че ще става "батко".Simple Smile
И аз като някой от вас съм настинала и съм много притеснена за бебето... Rolling EyesДнес ще сме на ЖК да видим как сме.Дано всичко да е наред Praynig

И аз благодаря на Таня за полезната информация.

Миранда - аз съм бъдещо майче Crazyзодия Рак.
Относно зодиите...на мен май ми се иска да е Овен повече, на таткото да е Риби. Аз съм имала познати Риби и не съм видяла нищо хубаво от тях и не се разбирам с тях...Явно такъв ми е бил късмета Party Само да ми е здраво бебето, пък каквото иска да бъде.

Искам да попитам, има ли от вас някоя мама като мен дето да не усеща бебето си?  #Puppy dog

# 230
Фема имаме едни приятели с две дечица,разликата им торе долу е 4 години,като ги гледам каква са идилия,така им се радвам,мъничкото още малко да се очеловечи и голяма игра ще пада.Аз много съм им благодарна за примера,ако не бяха те сигурно още щях да се чудя кой е подходящия момент Hug

# 231
Здравейте! Успешен ден на всички от мен!
Муцунка, да ти кажа доста добре се разбираме с мъжа ми, аз май не съм толкова "огнена" като теб, но пък и той не е толкова "кротък' като твоя мъж Simple Smile Влизаме в по-малки и по-големи спорове, разбира се, ама накрая все стигаме до някакъв компромис. Или поне изоставяме спорната тема, което не е кой знае какво решение  Wink
Искам също така да успокоя Indi, че и аз още не си усещам бебето, пък знам, че всичко си е наред.
Вчера бях на перглед при доц. Томова, страхотна жена, много мила, естествена, вдъхва страхотно доверие като специалист. Всичко с бебока е наред и си е на място, провери всички органи и части на тялото, кръвопотока в основните кръвоносни съдове, както и в пъпната връв - всичко е наред! Вече знаем и пола - ще си имаме принцеска  stork-girl ! За протокола - първо дете ни е. Таткото искаше повече момченце, но прие новината доста добре  Laughing и съм сигурна, че много ще си я обичкаме. Но най-важното е, че е здрава и всичко е ОК. Сега трябва да си прегледам по-сериозно списъка с женски имена. а, забравих да кажа, че калпазанкато през цялото време спа Simple Smile
Mama Mishi, стискам палци на прегледа при Томова всичко да е ОК и съм сигурна, че това, че си малко болничка, нчма да се отрази на бебока.
С риск да стане много дълго, да спомена за цигарите и т.н. Аз спрях да пуша като разбрах , че съм бременна, така от само себе си, а и за щастие все още не ми се пуши. Вярно е, че се бях постарала доста да ги намаля, когато решихме, че ще бебеправиме. Алкохол също не ми се пие въобще, само когато има повод по две-три глътки бяло вино (и то не при всеки повод Wink ). А преди обичах да пийвам биричка, винце, мартини. Дори и кафе не пия откакто съм бременна (и не ми се и пие)  Embarassed , чак ме е срам като го казвам, звуча ужасно примерна. Хубавото е, че не се насилвам, а наистина нямам желание да употребявам гореспоменатите неща.

# 232
инди добре дошла Heart Eyes!!!За венците и аз съм доволна от лакалута

# 233
Роси, незнам  Shocked...не съм чула нищо и си я ползвам на воля...
Гертрудка, кажи къде ходи при Томова - в Център София ли? 50 лв ли ти взе за всичко това? И нали свободно си влизаш с тати ако искаш?

# 234
Мише, чакаме да се похвалиш Hug

Момичета, ако някой има проблеми с венците - да му кървят, на мен ми помогна Лукалута за венци. За няколко дни спряха да ми кървят венците.
Пастата е гадна, но пък има ефект.

И аз съм за Лакалута Peace На мен също ми помогна  Simple Smile

Относно темата за второто дете:Не съм попадала на нея. Аз имам брат и знам какво е да си имаш другарче. Винаги сме искали второ детенце. Има една приказка, че човек знае и две и двеста. Не искам да имам милиони ,за да можем да си отгледаме две дечица.Даже и за трето се замислям Embarassed,  Wink

# 235
Уф, и през мен прелитат разни такива умни мисли за брой 3, но бързо отлитат надалече. Исках 3 деца, но ако нямах апартамент за изплащане още 13 години занапред. Трябва да работя и да изкарвам свестни пари, за да го плащаме, че вноските хич не са малко.
Та засега ще се огранича с 2 живот и здраве  Praynig, освен ако не стане случайно бебето, макар че такова нещо едва ли ще ни се случи..
А и честно казано мина ли 33 не ми се ще да бременея..нещо рисковано ми се вижда както съм паника, ще умра от страх 9 месеца, пък и мъжа ми ще бъде на 40 Shocked. Те първа да се будим по нощите май няма да имаме сили...

# 236
  • Пловдив
....zayo Сигурна ли си, че Лакалута може да се ползва по време на временност? Имам смътен спомен, че е вредно, но може и да греша...
Мия си зъбите в момента с Лакалут след посещение при зъболекарката си. Освен това ми каза да жабуря и с една вода устата пак поради евентуално кървене на венците. Бяха леко възпалени и иска да избегнем по-сериозни проблеми. Понеже аз съм с много лоши зъби, а и баткото от малък се запозна със зъболекарския стол, ми изписа и Зимафлуор за бебчо, а аз да наблягам на всякакви млечни продукти.

# 237
...
А и честно казано мина ли 33 не ми се ще да бременея..нещо рисковано ми се вижда както съм паника, ще умра от страх 9 месеца, пък и мъжа ми ще бъде на 40 Shocked. Те първа да се будим по нощите май няма да имаме сили...
Zayo, моят мъж и сега е на 40 Simple Smile Е, по-точно февруари месец ще стане, точно преди да се роди беба.
За посещението при Томова - за съжаление аз ходих в "Св. Лазар", а не в Център София. Казвам за съжаление не защото нещо беше лошо, а защото цената на прегледа там е 80 лв, но нямаше свободни часове за другия център. Но съм сигурна, че качеството и изчерпателността на прегледа няма да се различават, независимо дали даваш 80 лв. в Св. Лазар, или 50 на другото място, просто жената е страхотна. Аз бях без таткото, беше зает, но няма проблем  да влезе и той, преди мен влязоха двойка, а и не виждам причина да не може да присъства таткото.

# 238
Мерси Гери
Няма нищо лошо за вашия татко, щом се чувства в кондиция  Peace
Аз лично за мен си казвам, защото знам какъв беше преди и сега вече как и на него му тежи недоспиването, уморява се и така  Simple Smile Пък и работата му е физическа и това още повече скапва А навремето работеше много часове и спеше по 2-3 часа и това си се отразява след време. Crazy

# 239
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте, и аз да се включа. Непушачка съм. Сега в бремеността съм пила 2-3 чаши червено вино и малко се чувствам виновна. Каф ене пиех до 3 месец, просто не ми се пиеше, сега си пийвам вече , но съм го намалила.
И аз момичета искам 3 деца , но да видим как ще се развият нещата.
а в момента отнесох май няколко ритника от бебчо, то досега само ме гъделичкаше, а сега чак ритници.

Общи условия

Активация на акаунт