През МАРТ бебенце у нас ще плаче- девойка ли ще е или юначе?

• 12 369
  • 300
  •   1
Отговори
# 210
Ей вие пушачките, ако не можете да ги спрете поговорете си с Мерито. Къде отиде тя пак, да ви каже няколко думи за цигарите  Naughty
Шегувам се.
Иначе аз също съм пушачка, но първия път ги спрях 7ма седмица, сега в 9та. Обаче пуших само 2 месеца преди да забременея сега, защото пропуших чак на 10 месеца като стана беба. Вярно, че още я кърмих, но много малко.
Обаче някак се чувствам виновна ако паля и затова ги отказах. Трудно ми беше, много даже, но гаденето помогна на 80%. Сега незнам дали ми се пуши...
Абе спрете ги ако можете, тъкмо ще си прочистите организма за някой и друг месец.
На мен едиственото отвратително нещо ми беше когато раждах и циганките и не само, още вечертя излетяха за по цигара и после си кърмеха детето. Незнам дали от това но децата им се скъсваха да реват. Според мен ако кърмите е добре още сега да ги спрете, защото май се отразява на детето, става по-нервно, а и незнам....

А кафе също не бях пила 6 месеца. Боже като пийнах първото 3 в 1, такъв вкус...все едно за пръв път пия кафе, досега не бях усещала че е толкова ароматно  Simple Smile

А алкохол откакто забременях първия път не мога да понасям вече. 1,2 пъти бира съм пила след като родих.

А иначе Дакра, ние уж съжителстваме добре, ама като ни хване ината и двамата и сме способни да се избием. Но накрая аз отстъпвам естествено, защото физически не мога да се меря с мъжа  Wink

# 211
За алокохола-най-много вечер да изпия половин чашка бяло винце или малко бира.Аз твърд алкохол не пия,но преди да забременея биричка си пийвах доста.Сега и една не мога да изпия докрай.
Аз лично бебко го усещам предимно вечер,ама като се почне едно ритане...спирка няма.На вас вече казаха ли ви какъв е пола на бебчо?На мен ми казаха че ще е момче и съм много щастлива.Но като се замисля не знам дали не бих искала и момиченце...Вие какви предпочитания имате?

# 212
Лелеееееееее колко сте изписали,таня благодаря за инфото,явно училището е хубаво нещо,ама за малкия град е екстра която не можем да имаме,такаче ти ни вършиш чудесна работа.Повтарящите майчета вие колко време кърмихте?Питам ей така от любопитство,аз не мога да се похваля с богат опит кърмих 4 месеца,но и те си бяха живо мъчение имах много малко кърма

# 213
Ами аз вече писах някъде - 11.5 месеца. Опитах се да я откажа да заспива с гърда и тя се отврати и вече не й беше интересно. Обаче честно казано спрях и защото исках друго бебе. А 4 месеца не ставаше. Като спрях - стана. Явно при мен кърменето ме е пазило. Като забременях имах мляко още 2 месеца без въобще да й давам. Така че можех спокойно да си я кърмя много много още.
Моето дете не знае какво е АМ.
Даже забавих захранването, защото имах много мляко и трябваше да го хвърлям.
Но аз не бих кърмила повече от година. Децата порастват и почват сами да те опъват за блузата. Това хич не ме кефи. Седя някъде на публично място и Деница ме опъва и вика дай цица...е мерси.
1 година - доволно. Колкото и преди ми е боледувала - 1 път докато я кърмех, толкова и сега. Така че, мисля че е напълно достатъчно.
Това си е моето мнение. Peace

# 214
Пет месеца изцяло кърмих .След това дохранвах , защото  кърмата не стигаше.
Аз не съм пушач, но не издържам и на цигарен дим.
Първия път си пийвах по една чашка червено винце на вечеря през зимата.
Първия път кафе не пиех през бременността , сега пия по едно слабо - сутрин. Докато кърмех не пиех кафе .

# 215
Относно зодиите ,с термин 7 март,жвот и здраве  сме 100% риби .Моите лични наблюдения са ,че са много привързани към семейството си,много грижовни ,имного чувствителни което май им е недостатък.Аз лично се разбирам чудесно с представителите на тази зодия,дано и с бебчо да сме така:D

Недей да бъдеш толкова сигурна!  Grinning
Моят термин е 8 март, но ако и това се роди две седмици ще хванем предишната зодия май. За  мен най-късната дата ще е вероятно 1-ви март, защото ще съм секцио, ако разбира се господинът не пожелае нещо друго.

# 216
Аз първия път кърмих 3 месеца и то последния с дохранване.Този път смятам да направя всичко възможно да се кърмим повече, прочетох доста неща и стигнах до извода, че водейки  се от съветите на тогавашното ми джи-пи не съм кърмила правилно. Сега ще видим.
Относно цигарите, преди да забременея пушех от време на време в компания.Преди 4 години ги бях спряла тотално, обаче годината преди да забременея си позволявах, като излезем някъде/което се случва твърде рядко, защото сами си гледаме детето/ да си попушвам  Crazy.
Обаче откакто разбрах, че съм бременна край Naughty, то и не ми се пуши, дори ми е гадно при миризмата на цигарен дим, дори в офиса вече не пушат заради мен  Laughing.
С алкохола- в началото не можех да го подуша 2-3 пъти съм пила по чаша бира и 2 пъти по 1 чаша вино. От време на време пийвам от чашата на мъжо по някоя глътка винце  Embarassed На него му е криво, че си е изгубил компанията по чашка ама няма как.

# 217
Фема, къде ще правиш секциото, или по-точно къде си решила да раждаш? Аз първото детенце го раждах в Стара Загора и сега съм малко неориентирана тук и още не мога да реша, двоумя се между ВМИ и ІІ-ра градска.

# 218
Момичета, аз така без повод....забих се в една тема тук "Не искам второ дете", направо ми стана гадно, то излезе че тиа дето искаме втори деца а нямаме "хиляди в брой" сме направо .... Confused меко казано безотговорни.

# 219
Момичета, аз така без повод....забих се в една тема тук "Не искам второ дете", направо ми стана гадно, то излезе че тиа дето искаме втори деца а нямаме "хиляди в брой" сме направо .... Confused меко казано безотговорни.
дейна аз вчера се забих в нея не съм се чуствала гадно,но честно ме хвана още по-голямо шубе.Как времето отделено за Вики ще е все по-малко,как няма да имам времето за себе си с което разполагам сега,как вечерите и излизанията само с тати ще са мисията невъзможна ,как,как ,как и изобщо ще се справя ли добре.Иначе всеки има право на избор,ама не искам да съм егоист и да оставя детето си самичко Crossing Arms

# 220
на мен пък въобще не ми пука за времето и за излизанията, защото аз и сега си ги нямам с това малкото  Simple Smile

# 221
Фема, къде ще правиш секциото, или по-точно къде си решила да раждаш? Аз първото детенце го раждах в Стара Загора и сега съм малко неориентирана тук и още не мога да реша, двоумя се между ВМИ и ІІ-ра градска.

Ами въобще не трябва да мислиш - категорично ВМИ! Моето първо секцио беше в Окръжна, но не пускат въобще вътре, ако не си ВИП -  свиждането беше през прозореца на стаята или 1 минута на вратата, ако много се помолиш и то не при всички сестри. И в Окръжна и ВМИ всичко е ново и ремонтирано, направо луксозно бих казала.

Аз се колебая между ВМИ и Торакс. Тъй като не познавам никой лекар в първата, за да ангажирам някой с моето секцио ще ми искат 500 лв, евентуално 200 за ВИП и 100 лв. за епидуралната упойка и ще излезе горе-долу колкото в Торакс. Аз там си ходя на консултация, но за раждането ще видим. Болницата е на 2 минути от нас и там държат секцио най-много 5 дни. Ще видим и семейният съвет какво ще измисли.

# 222
Здравейте, всички мамчета! Hug
mango, Муцуна - благодаря ви за посрещането!
Малко инфо за мен: на 29 г. съм, това ще ми е първо дете, термина ми е на 10 март
Живеем в Горна Оряховица с таткото на бебо, не сме женени, но и не мислим да го правим   loveuuu
И двамата работим във Велико Търново, така че времето ми е разделено между двата града...
това засега не ми пречи, но за съжаление не мога да влизам в интернет през деня, когато явно повечето от вас са on-line  Rolling Eyes

url=http://www.sestrenka.ru/lines/][/url]

# 223

Grinning
Не се връзвай на глупости. Двама интелигентни родители винаги  са способни да отгледат поне две деца. За това не са нужни милиони, нали няма от сега да ги мислим в какви жилища ще живеят!  Grinning
Хората си търсят оправдания, че не им се гледат деца, а им се ходи по кафета, тяхна си работа де!

Аз пък наистина не мога да си представя едно дете да расте без братя и сестри, те са безценни!

Бимба, ще се справиш! Трудничко ще ни е, но после ще бъдем толкова щастливи и доволни от себе си, от живота си, от децата си!   bouquet

# 224
svetlan4o Добре дошла  Hug Лека бременност и най-хубавото бебче ти желая  Simple Smile

deni_k звучи като коластра. Ако стане повече и ти е неприятно можеш да пробваш подплънките за кърма. Аз ги ползвах в 8-9 месец, защото дрехите и сутиена ми се цапаха постоянно... Аз не знам дали е свързано с количеството кърма. Имах коластра от 4 месец, а после имах свръх лактация  Confused Цедях по 300мл, за да облекча гърдите си още на първата седмица Shocked

Tanya Мерси за информацията... Като прочетох секс и се сетих- бях чела, че в Африка, когато дойде 9я месец, започват да правят секс ежедневно. Именно защото спермата помага на матката да се подготви за раждането. Противно на това моята лекарка държеше при секс да не попада сперма във влагалището. Rolling Eyes

За алкохола- аз си пийвам по чаша вино, когато ми се допие. Не мисля, че е фатално.

Темата "Не искам второ дете" не съм я видяла още, но искам и трето  Heart Eyes

Утре най-после съм на преглед при тукашния си гинеколог. Стискайте ми палци серклажа ми да е добре (понеже вдигам Алек, а не бива) и изследванията да излязат окей  Wink

Целувки на тумбачетата   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт