През МАРТ бебенце у нас ще плаче- девойка ли ще е или юначе?

• 12 358
  • 300
  •   1
Отговори
# 60
Аз пък днес не се стърпях и купих две бодита за беба Embarassed
Все си мисля, че за количка мога и да изчакам след като родя, ама дрешките предпочитам аз да си накупя, че каквато съм претенция ...
Васи, сори че си се разочаровала, ама няма ли вариант да те пускат в почивка да можеш да ходиш? Предполагам, че ще ти влязат в положение.

# 61
zayo, да, от Сандански съм, приятелят ми е от Плевен, а живеем в Троян Grinning, може и да се познаваме с теб, знае ли човек. И на мен ми се вижда множко разстоянието от тук /или Плевен/ до Сандански, ще видим как ще се справяме. Много ми е приятно да срещна съгражданка тук, толкова ми е мъчно за родния град. Тук съм от 1 година. Дойде време да се представим и ние-аз съм Таня, бъдещият татко Калин. На 25 г. съм, той е на 29. Чакаме първото си дете-планирано и много желано. Нямаме брак и искам да попитам мамите-юристи дали има някакви последствия за бебчо, казаха ми, че после процедурите били сложни-припознаване и т.н. А след като бебето е родено и се сключи брак какво следва? Бебчо ще си го гледаме сами/някое от момичетата беше споменало същото/, малко ме е страх дали ще се справяме, всички казват, че то само ще ми подсказва какво да правя. Иначе в четвъртък се "видяхме" с малкото човече, тежи с 3 грама повече от нормата Laughing, та ако е момиче /както каза доки-52 % за сега/, няма да става манекенка Sunglasses. Нямам търпение да излеза в болнични, да си подготвя дома за малкото човече. Мисля да поработя още2-3 седмици. Относно мястото за спане на бебчо, ще ни подарят дървено легло, но мисля, че ще ни трябва и сгъваемо преносимо, за да влиза в употреба като сме по пътищата Grinning

# 62
Таня, процедурата въобще не е сложна за припознаването. В някои болници изискват предварително нотариално заверено  заявление от бащата, но в повечето болници идва жена, която ще изисква само копие на личната карта на бащата и неговия подпис, разбира се.
Срокът е до 3 дни след раждането на детето.

Разликата с тези, които имат брак е, че искат само с копие на личната карта, без подписа.  Grinning, но пак казвам, че във всяка болница е различно.

При нас имаше технически проблем - точно, когато трябваше да дойде таткото и да припознае детето си, го приеха по спешност в болница и беше невъзможно да дойде. Записаха го детето с моите имена. А като го изписаха и таткото от болницата, отидохме до общината и точно за 5 минути попълнихме една кратка молба и веднага ни дадоха акта за раждане с правилните имена.

Така че тия приказки колко било сложно и после какви последствия имало, да не ги слушаш. А след като едно дете има двама родители, за него чисто юридически няма никако значение дали родителите имат брак или не, то се ползва с абсолютно същите права, както и дете, родено в брак.

Манго, недей да съжаляваш, като тръгнеш да раждаш, ще забравиш всичко от курсовете. Laughing

# 63
Днес сте много активни Wink
Аз докато реша да напиша малко за нашето семейство, вие съвсем други теми сте подхванали, ама нищо. Аз ще се намеся ни в клин, ни в ръкав Embarassed
Аз - Деси, съм на 27, мъжа ми - Свилен на почти 29. Аз съм информатик, но никога не съм работила по специалността си. Той е машинен инженер, както и хладилен техник. В момента работи като техник на хладилна и климатична техника. Запознахме се на Коледа 2002 в интернет, на следващия ден и лично. И както аз обичам да казвам "На Коледа стават чудеса!". Семейство сме от 3 години и 2 месеца. Правенето на малкото човече ни отне около година и 2-3 месеца. Затова винаги ми е било много интересно как някои бебета стават от първия път newsm78 Новината, че ще имаме бебенце я научих малко преди годишнината от сватбата ни, което си беше един прекрасен подарък  bouquet  Иначе бъдещия татко много се радва за бебчето, постоянно ми гледа корема дали е пораснал, вчера каза, че трябва да започне да говори на бебето, за да свиква с гласа му bowuu

Много ми хареса темата за колички, легълца и т.н. Нали ще ми е първо бебче, аз си нямам никаква идея от такива неща, така че съветите ви ще ми бъдат безкрайно полезни. Сега се сетих нещо за количките. Тук, в Канада, количките с 3 големи колела, или т.нар. триколки, ги водят спортни, т.е. ако бутащия бяга по парковете, да му е по-лесно. Но пък имайте предвид, че тук по парковете няма дупки нито по тротоарите, нито по алеите за бягане, а и на всеки ъгъл на тротоар има по-ниска част, пригодена за по-лесно качване на тротоара и слизане от него. А вече колко са стабилни, това не знам. Тъй че според мен за България не са много подходящи.

Последна редакция: ср, 18 окт 2006, 22:43 от p4eli4ka

# 64
За количката: До сега съм имала 2 колички- едната беше "Travel System" - със кошница за кола, а другата е лятна Graco. Първата количка на бебето трябва задължително са има пълно легнало положение, чувалче за крака, ако не е със зимен кош, големи колела, защото улиците в БГ са ужасни, естествено завиващи. Застопоряването им се използва, когато количката се сгъва и се слага в колата...да не се цапа коша отдолу от гумите. Аааа да- да има много място отгоре и колкото се може повече джобчета. Задължително да има борд отпред!!! Иначе детето, когато започне да сяда трябва да стои приклещено с колани назад. Аз обаче определено мисля, че при скъпите колички и качеството се усеща. Имала съм възможността да бутам много различни колички и скъпото си е скъпо... Разбира се с всичко може да се прави компромис, само не и с удобството на детето... Много важно е и колко тежи количката. Непременно я пробвайте в багажника си преди да я купите. Аз пътувам сама с кола и детето, занапред ще е децата и тежка количка е голям зор... Хубаво ще бъде да обсъждаме и конкретни модели. Всяка количка си има + и -.
За ваничката: mango Ето това е моята, но в други цветове. Ваничка и отделно стойка за нея, както в каталога ти. Когато бебчето порасне махаш стойката и си остава нормална ваничка. http://shop.danet.bg/product_info.php?products_id=120 Шезлонг съм имала (няма да казвам, че е пак от серията с рибките  Laughing ), но не е много удобно. Купих го, когато ходихме на почивка с малкия, беше на 3 месеца и стоеше някакси като червей на него  Simple Smile

За кошаркатаСъм "за" нивата и "за" трансформиращите се на по-голямо легло, защото ще си го ползваме по-дълго. Нашата беше 330лв. Фирмата ги произвежда за износ в САЩ, но се намира в Шумен. Много съм доволна. Има много място за прибиране на разни работи. А отгоре на страничните чекмеджета оставям играчки и малкия като стане сутрин играе с тях по 30мин преди да ме събуди  Hug Който има бебе знае колко са ценни още 30мин сутрешен сън  Wink

dakra Матрачето на преносимите не е удобно и не е полезно. Не случайно ги дават за пътуване и за игра, а не за истинско легло. Освен това и размерът е 120/60. Да не говорим, че не е стабилно, както голяма кошара.

Столчета, кошници за колаАбсолютно необходими! Не мога да разбера защо хората все още експериментират в тази насока.... Аз не качвам малкия в кола без да е обезопасен. Тези, които се свалят и се слагат на количката са много удобни, защото бебчето често заспива и едва ли искате да го будите да го местите. Аз лично предпочитам кошница, която се слага на колата, а не просто "бебе-порт"... въпросното приспособление с дръжките, някой беше споменал, което по никакъв начин не обезопасява. Все едно в чанта за багаж да се сложи детето...

# 65
Zayo , ме подсети. Нуждая се от ограмотяване по въпроса "кои са най- добри/практични" относно стерилизаторите и помпите? Какво ще кажете за силиконовите зърна?

За стерилизатора първото, което трябва да се знае е, че трябва да е съобразен с шишетата. Някои марки са взаимозаменяеми. Примерно Dr. Brown i Avent. Аз бях купила този: В Danet е 156лв в момента. Много съм доволна. Има и по-добър модел, но е доста скъп- 225лв. Стерилизирах до 4ти месец. Именно по това време разбрах и че напрактика все едно не съм, защото стерилизацията траела само 4 часа. А да стерилизираш толкова често с новородено е направо лудост... Сега видях и този вариянт. Струва ми се много удачен за тези, които нямат уред за готвене на пара. После, когато започнете да приготвяте пюренца ще е от полза: http://shop.danet.bg/product_info.php?products_id=1771
Помпа за кърма...Моята голяма болка и най-голямо премеждие-кърменето. Имам така известната Avent-Isis. Ръчна, не автоматична.  .  Не я препоръчвам на никого- изцеждането беше голяма мъка, заболяваха ме ръцете... да не казвам, че и проскърца, а съм я ползвала не повече от 2 седмици... Сега мисля да купя автоматична и за 2те гърди едновременно. Харесала съм една, но е много скъпа и не знам дали ще отделим толкова много парички, макар че формула хич не излиза евтино. Ако не нея- ще купя поне Авентската, но автоматична.
Силиконовите зърна ми спасиха живота. Страхотно облекчение!!!

# 66
Цитат
Не я препоръчвам на никого- изцеждането беше голяма мъка, заболяваха ме ръцете
E Роси, ти бе уби направо! Аз тъкмо се бях насочила натам, толкова я хвалят, ако не става и тя незнам направо какво ще правя Sad Мен автоматичните не ме кефят..

Момичета да ви оплача сега - вчера настинах и днес съм с хрема  smile3514
По-глупаво нещо не бях правила отдавна - изкъпах се на обяд и следобяд излязох с Дени на разходка. Косата не ми беше изсъхнала съвсем и духна вятър и вечерта като си легнах със сополи вече  newsm45
Сега само се надявам да си остана с това, да не ме хване гърлото, температурата, защото какво ще пия незнам Sad А дано не заразя детето, че хремата си е заразна  Cry

Освен това като за карък снощи такова безсъние ме хвана, дремнах до 12 и после до 4 сутринта съм гледала тавана, ужас. Почва се с безсънните нощи пак  ooooh!

# 67
  • София
Зайо, пии хомеопатични, почивай(доколкото можеш, че ми е ясно с едногодишно дете на ръце колко може да се почива Hug) и се оправяй   bouquet! Аз за разлика от теб не страдам от безсъние, а от сънна болест - вчера си легнах в 21:00 и съм спала до 6:30 сутринта (трябваше да ставам за работа - иначе още можех да спя).

Нашият татко в понеделник си дойде с някакъв вирус, Додо и той го прихвана (ама мина доста леко - веднага почнахме хомеопатични), но аз удържах фронта  Laughing.

За количката и ние ще трябва да купуваме, че старата ни не става вече. Още съм в процес на чуденка  newsm78. Общо взето държа да се сгъва на чадър и да е лека, ама комбинирана такава не мога да намеря. Старата ни беше немска - прекрасна, но сдаде багажа по софийските улици и дупки (а и преди това беше ползвана за племенника ми). Много страдам за нея, ама няма как.

За креватчето - ние имаме дървено с плот, което в последствие става на юношеско легло и сега Додо спи на него, но смятам на Додо да купим голямо, а бебето да спи на това - много ми е удобно.

За дрешки ще трябва да пазарувам само ако чакаме девойка - иначе имам дрехи от Додо.

Днес съм на лекар - ще гледаме по обстойно бебето и се надявам да ми каже мойта лекарка нещо вече по-конкретно за пола, че предния път видя пишка, ама не беше много сигурна.

Това е от нас засега - чакайте новини след прегледа.

# 68
Цитат
Не я препоръчвам на никого- изцеждането беше голяма мъка, заболяваха ме ръцете
E Роси, ти бе уби направо! Аз тъкмо се бях насочила натам, толкова я хвалят, ако не става и тя незнам направо какво ще правя Sad Мен автоматичните не ме кефят..

Имам една идея. Моята си е в България. Когато се върна ще ти я дам и ако ти харесва ще си я ползваш, докато ти върши работа. После ще ми я върнеш. Аз наистина я мразя и не искам да се докосвам до нея  Laughing Така че ще е удовлствие за мен ако ти върши на теб работа вместо да събира прах вкъщи. И понеже предполагам, че ще кажеш че ти е неудобно от сега казвам, че аз наистина няма да я ползвам  Hug

# 69
Аз много време ще ползвам помпа, поне първия път ползвах 6 месеца активно, съгласна съм например да взема да я пробвам и ако ми хареса да си купя, иначе ако ползвам твоята след това ще е за боклука амортизирана. Обаче, първо като гледам ти си във Варна, а пък за да я пробвам то трябва като имам мляко и става сложно....
Първо мислех да си купя втора употреба, обаче после си казвам че както ще я използвам, едва ли ще ме издържи и реших нова...незнам.

# 70
Много хубава тема сте подхванали , само дето нямам никакво време да се включа защото малчо ми е болен , има Т и е ужасно мрънкав.
Аз като мама за втори път повечето неща неща вече си имаме. В случай , че бъде мома ще се наложи да понакупиме и някоя дрешка , въпреки че дрехите на батко са в най разнообразни цветове и доста от тях ще влязат в употреба. На него само розови дрехи не сме му купували , а ако бъде мъж ще минеме с минимали разходи. Колички няма да купуваме , че си имаме тамън две , които са почти нови , ползвани са по шест , седем месеца.
Стерилизатор имам на Авент но струва 35лв. и е за микровълнова, не виждам никакъв смисъл от горе показаните за по 150 и повече лева като изпълняват една и съща функция. Искренно и лично мога да кажа , че може и без тях.
Помпата за кърма ми е също на Авент , ръчния вариант  , супер доволна съм. Тези от вас които се интересуват във форума има доста изписано по въпросо и то в 98% от случайте само хубави неща.
За кошницата за новородено е другия въпрос . Купихме я без да се замислим много много и почти не сме я ползвали. За нас се оказа ненужна покупка но пък за сметка на това етърва ми я ползваха дето се газва до дупка, почти докато детето стана на две годинки. Така , че помислете първо дали найстина ви е необходима и чак след това купете.       

# 71
С риск да си навлека приза за най-несериозна майка, ще си призная, че аз стерилизирах само първите две шишета и биберон, когато ги купих.Повече нищо не съм изварявала.Според мен горещата вода си е достатъчна.Не можах да кърмя и хранех Петьо с адаптирано мляко.Лично мое мнение е, че прекалено стерилната обстановка не е най-доброто за бебето.Като е чисто и добре измито не би трябвало да има поблеми.Аз поне не съм имала.
rosito_m_m, аз съм виждала от тези разтегателни кошарки и с размери 140/70.Като стандартно детски легло. newsm78или поне ми казаха, че са такива размерите.Не съм много сигурна.Много се чудя какво да правя.Пътуваме често, мястото ни не е много ....Ще мисля.

# 72
Момичета,  знам че вече дискутирахме , но аз така и не взех решение за витамините или по -точно не пия никакви, вие пиете ли и ако да какви?

# 73
Да пия PRENATAL по съвет на докито , защото не се храня много правилно или по точно налитам повече на тестените изделия отколкото на плодове и зеленчуци.

# 74
Момичета,  знам че вече дискутирахме , но аз така и не взех решение за витамините или по -точно не пия никакви, вие пиете ли и ако да какви?
аз пия центрум ,но не съм много редовна

Общи условия

Активация на акаунт