През МАРТ бебенце у нас ще плаче- девойка ли ще е или юначе?

• 12 415
  • 300
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
момичета да ви питам вас,вчера бях на доки и след щателен преглед се оказа:че спрямо главата на бебето термина ми е за 30,според бедрото за 27,според цикъла за 22.Ясно е ,че заковава ме на датата 22 ама ми е чудно до колко тия измервания могат да дадат представа за реалният термин(макар ,че то си е божа работа).

# 91
  • Пловдив Белащица
Аз моето бебе в събота го усетих за първи път - осъзнато и вече в сряда го усещах много и за дълго. Аз си мислих, че ще стане постепенно това нещо. На моменти го усещам сякаш се разхожда някой в корема ми, сигурно където шава  newsm78
gk77, тези отклонения мила са доста малки за да се притесняваш, нормално е. А относно точността на термина  Thinking, най-точно е ако си знаеш деня на зачеването, всичко останало е по-скоро ориентировъчно. То така или иначе рядко се ражда на термин, така че стой си на този от цикъла.

# 92
GK77, това изобщо вече не ориентира за това, кога ще родиш - може бебчо да ти се роди по-къс и оттам бедрото ти е по-късо, за главата също.
Моето вървеше уж напред все по малко, а накрая преносих 4 дни. Абе това на никого не го пожелавам, защото накрая вече съвсем издаваш багажа  #Silly, та най-добре до термина да си родиш  Grinning

# 93
  • София
Май и аз усетих бебето тази сутрин, ама бях полузаспала, та не съм много сигурна дали не съм сънувала  Laughing.
Така или иначе скоро ще започне да си шава, после и да рита и накрая няма да ме оставя да спя, така че нямам нищо против да поизчакам още малко.

GK77 - това с термина от ехографа въобще не е точно. С първата ми бременност терминът по ПМ ми беше 30 май. Понеже Додо вървеше много едро бебе в деветия месец на ехографа по размера на главата ми излизаше термин 17 май, по размера на бедрото 19 май - всички доктори ми се кълняха, че до 20 май ще родя. Родих на 8 юни след трети опит за предизвикано раждане - едвам го изкараха моят юнак - не искаше да излиза и това е. Та мисълта ми беше, че това с размера на бебето въобще не е вярно а и още е твърде рано да се определя термин според размера на бебето - плода се развива с различни темпове и може да си навакса през следващите месеци и в деветия месец да ти излезе дори по-ранна дата от 22 март.

Нашият тати утре има рожден ден и се готвим за голям купон, та ви черпя всички  Wine Glass и    party023.
Аз дори смятам да пия една чаша червено вино или бира по повода - моята лекарка ми позволи  Laughing.

Всел уикенд ви желая на всички  Hug!

# 94
GK77, това изобщо вече не ориентира за това, кога ще родиш - може бебчо да ти се роди по-къс и оттам бедрото ти е по-късо, за главата също.
Моето вървеше уж напред все по малко, а накрая преносих 4 дни. Абе това на никого не го пожелавам, защото накрая вече съвсем издаваш багажа  #Silly, та най-добре до термина да си родиш  Grinning
и аз преносих Вики една седмица,хем ми тежеше,хем не можех да дишам,хем родата непрекъснато ме тормозеше по телефона ,къде си как си,,направо ми идеше да ги"наритам" всичките Grinningнакрая,отделно ме сложиха на окситоцин и не можех да мръдна,но поне мина леко и не много болезнено.Както казва зайо най-добре на термина да родиш,а може и някой ден по-рано Simple Smile

# 95
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Добро утро!!!Аз усещам бебчо като леко гъделичкане. Ама чак сега в 20 седмица.

Момичета, аз пак започвм с моите въпроси. Имали някоя от вас вече майки, която да си държи компютъра в спалнята , където е и бебето. При нас спалнята е огромна и имаме и работен кът + детското легло ще слагаме. Наплашиха ме, че бебето се облъчвало. Но исках да чуя и вашето мнение.  #Crazy

# 96
Мама миши ние не само ,че сме една зодия с тебе ами и мъже везни сме си избрали,вашия тати кой набор е?Да ви е жив и здрав и мноооого да ви слуша Heart Eyes
А за усещането на бебето и аз съм май ту осещам някаквор бълбукане ту се хващам,че това е корема ми май съм най-дебелокожото същество.Ох едвам ще изтрая до четвъртък тогава ми е прегледа

# 97
Добро утро!!!Аз усещам бебчо като леко гъделичкане. Ама чак сега в 20 седмица.

Момичета, аз пак започвм с моите въпроси. Имали някоя от вас вече майки, която да си държи компютъра в спалнята , където е и бебето. При нас спалнята е огромна и имаме и работен кът + детското легло ще слагаме. Наплашиха ме, че бебето се облъчвало. Но исках да чуя и вашето мнение.  #Crazy
дени за мен това са необосновани твърдения,ми то микровълнова тогава да не ползваме,телевизор и никакви ел уреди Simple Smile

# 98
  • София
Бимба, ама то ние май ще се окажем кармично свързани, а  Hug! Нашият тако е 74 набор и е роден точно девет месеца след мен - дори се изцепих веднъж пред свекърва ми, че тъкмо съм се родила и те са го направили за мен - доста възмутено ме изгледа жената  Laughing.

Сега остава да родим и на една дата с теб  Hug!

# 99
Добро утро и от мен  Simple Smile
От неделя бях болна и днес съм на работа -уж вече по-добре LaughingТръшна ме грип ли , настинка ли  ooooh! Но с бабешки илачи се оправих.
Дени относно компютъра - не излъчва повече лъчение от една микровълнова или телевизор, както и Бимба е писала.
Въпроса е колко ще е спокоен нощния сън на бебчо с един компютър или телевизор с стаята където спи. Естествено, ако няма място в жилището..принудени от обстоятелствата се налага. Когато се роди сина ми ние пренаредихме стаите , защото предпочитах в стаята в която ще спим с него да няма телевизор и т.н. Вечер след банята , след кърменето , го оставях на слаба нощна лампа и той свикна да заспива сам без люшкане и спеше спокоен. Но го бях свикнала да спи на шум - събирали сме се с приятели, чистех си с прахосмукачка и т.н а детенце спи и не мърда Wink

# 100
Бимба, ама то ние май ще се окажем кармично свързани, а  Hug! Нашият тако е 74 набор и е роден точно девет месеца след мен - дори се изцепих веднъж пред свекърва ми, че тъкмо съм се родила и те са го направили за мен - доста възмутено ме изгледа жената  Laughing.

Сега остава да родим и на една дата с теб  Hug!
ми току виж може и да родим на една дата.Евашия татко е младичък Simple Smile,нали ни е набор,нашия сее родил далечната 68 Grinning

# 101
За компютъра незнам колко е вредно, още повече когато не е включен, предполагам вечер го изключвате. Обаче аз ако спя цяла нощ на телевизор например, на сутринта ме болят очита. Така че явно има нещо нередно в тези неща  Simple Smile Нали има йонизатори, уж ги дават с тази цел да неутрализират вредните йони от тези уреди.

А Бимба като чуя окситоцин и ми идва да се гръмна. За 3 часа умрях от болки от това чудо...все си мисля, че доста ми ги засили, отделно че прекалено рано ми дойдоха напъните, и ме караха да стискам сигурно половин час...мисия невъзможна за мен се оказа..дано този път без окситоцин се размина  Praynig

# 102
зайче не е много приятен верно оскитоцина,но нямаше начин и аз се надявам този път  раждането ми да протече естествено Peace,желая го на теб и на всички Hug

# 103
Здравейте и от мен, момичета. Много се радвам, че сме обсъдили количките, помпите и стерилизаторите. Има полза, определено.
 Иначе видях, че zayo е писала, че е настинала. Аз като ми потекат сополи се спасявам с лимони и мед. Ама поне сок от два лимона на ден, с доста мед и чай после. Действа безотказно. Пазете се всички, че сега всеки кашля и киха до теб, особено в автобуса.
 Mango беше се беше оплакала  за курсовете за бременни. Аз съм проучила въпроса доста добре Simple Smile, поне за тези в София. В неделя ще ходим с мъжа ми  за първи път. даже жената се съгласи да ни взема почивните дни, че нали и ние работим и така на доста места не ни беше удобен часа. Този курс е към училище за родители "Аз, ти, то". Може да видите в нета. Цялата програма е 12 лекции - 80 лв. Има и друго едно училище за бъдещи майки "ма-ма". Там май беше 130 лв за 13 лекции. Ама ми казаха, че ще ни вземет почивните дни след декември. А пък аз съм нетърпелива Simple Smile. Има и друго "училище за съвременни родители" Там е скъпо-260 лв, но пък можеш да ходиш безплатно на гимнастика или на плуване. Аз отначало това исках, но там нямаше часове за почивните дни.
 Искам да Ви се похваля, че вчера ходих на гимнастика за бременни във "Фитнес център-Младост". Беше много приятно, правят се леки упражнения за запазване гъвкавостта на гръбнака, а и за равновесие. Струва 5 лв часа. Води ги един мъж, кинезотерапевт. Много внимателен. Всички уреди той ги носи и прибира. Хареса ми. Мисля да ходя всеки четвъртък, тъкмо повод да се измъквам по-рано от работа. Laughing
 И последно: аз също съм "за" албумче със сватбени рокли. Ще ми бъде приятно да се похваля колко красива булка бях Laughing

# 104
  • София
Таня, от колко часа е този курс по гимнастика за бременни? А този фитнес център Младост кой точно е - в Младост 1А до кортовете ли?

Благодаря и лек ден  bouquet!

Общи условия

Активация на акаунт