Микс от зеленчуци

  • 1 174
  • 12
  •   1
Отговори
  • Мнения: 346
От начинаещите съм и не съм правила микс до сега.
Купихме и си е в фризера ,и мисля да направя но не знам как .
Четох и има най различни рецепти .
Но мисля да не добавям други продукти.
Вие правите ли го на тиган и как ??
Преди това трябва да ми е загрято олиото нали ?
И кога се добавя водата?

# 1
  • Мнения: 14 679
Аз избягвам да пържа. Ако бих решила просто да сготвя замразения микс, бих ги размразила в микровълновата и после бих го задушила в тенджера с капак. Въпрос е искаш ли някакъв сос и ако да, какъв: доматен, млечен... Ако аз готвя тези зеленчуци и не искам сос, то ще трябва да има някакво основно ястие, към което тези зеленчуци да са гарнитура.

# 2
  • София
  • Мнения: 8 325
Зависи от микса. Ако е карфиол, броколи и моркови, го правя на пара. След това заливам със сос от зехтин, песто, алкохол (метакса, ром) и лимонов сок. Обърквам и докато е горещо, посипвам с настърган пармезан.

# 3
  • Мнения: 346
Зависи от микса. Ако е карфиол, броколи и моркови, го правя на пара. След това заливам със сос от зехтин, песто, алкохол (метакса, ром) и лимонов сок. Обърквам и докато е горещо, посипвам с настърган пармезан.

Да четири сезона мисля че беше .
Но само искаме да ги задушим .
Единственото което знам е че набъбват и броколите все едно се надуват .
Но въпроса ми е колко време да бъдат с капак?

# 4
  • Мнения: 4 815
Пробвай ги с вилица, когато омекнат и вилицата влиза без съпротивление, са готови. Можеш и да извадиш от тигана и да опиташ дали е готово.
За време е относително, всеки котлон нагрява различно.
Замразени зеленчуци дори не размразявам, направо от пакета в тигана. Така или иначе ги задушавам и им наливам вода.

# 5
  • София
  • Мнения: 18 319
Аз ги задушавам директно от фризера в тигана. С масло и топла вода. После или правя заливка със сирене, яйца и подправки (нещо като фритата), или местя в йенска тенджера, правя сос (може да е бешамел, със сирена, сметанов, гъбен и т.н.) и запичам.

# 6
  • Мнения: 346
Аз ги задушавам директно от фризера в тигана. С масло и топла вода. После или правя заливка със сирене, яйца и подправки (нещо като фритата), или местя в йенска тенджера, правя сос (може да е бешамел, със сирена, сметанов, гъбен и т.н.) и запичам.
[/quot
Ами и аз ще изсипвам пакета но ме интересува водата нали трябва да изври ?и после си ги вада без??

# 7
  • Мнения: 4 815
Аз ги готвя, докато останат на мазнина.
Ако не можеш да уцелиш количеството - случвало ми се е, когато се учих да готвя, просто махни малко вода от тигана.

# 8
  • Мнения: 346
А колко масло и кога се слага ?
След като се добавят зеленчуците или само като е олиото и тогава.

# 9
  • Мнения: 4 815
Когато загряваш мазнината. Към маслото задължително добави и малко олио, иначе маслото прегаря много бързо.

# 10
  • Мнения: 346
Благодаря значи добавям и олиото и маслото заедно???
И след това зеленчуците и почвам да бъркам .
Като добавям и капака да се задушат .
Но хапките замразени миналия път не ми се получиха.
Сиг защото мн ги държах в тигана ,😁😁😁

# 11
  • Мнения: 4 815
Когато маслото се загрее прекалено, то прегаря. Затова се добавя малко олио, за да не прегори.
Иначе избягвам да пържа, обикновено загрявам мазнината, слагам зеленчуците и добавям малко вода. Готвя, докато водата се изпари и останат на мазнина.

# 12
  • Мнения: 346
Мацки готово е .
Но водата от зеленчуците е доста или въпроса ми е кво да я правя за бога?
Все пак има мазнина и не е за мивка.
За тоалетна??

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 20:20 от strahlivata

Общи условия

Активация на акаунт