🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 16

  • 34 907
  • 779
  •   1
Отговори
# 255
  • София
  • Мнения: 2 806
Някой може ли да ме светне как се режат картофи на сферички 🧐?

# 256
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Някой може ли да ме светне как се режат картофи на сферички 🧐?

За картофи паризиен ли? Ето така:





http://chefs-heaven.com/5/6/265.html

# 257
  • Мнения: 22 867
Някой може ли да ме светне как се режат картофи на сферички 🧐?

С ей такава джаджичка, топчета от пъпеш и диня стават чудесно, правя си за украса на сладолед, но за картофи не съм се сетила да го използвам. Като не разбирам от паризиени.....

# 258
  • Мнения: X
Дълбаят се, ама не знам как се казва тва малкото, с което се. Нещо като лъжицата за сладолед, само че в по-малък размер.

# 259
  • DE
  • Мнения: 9 068
Леле, що фира ще даде това дълбаене на картоф Hushed

# 260
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Паризиен се казва.

Паризиен е формата, независимо дали е от картоф, пъпеш или друг продукт.

# 261
  • Мнения: 5 965
Е добре де, в сладолед, в пъпеш - то е мекичко и лесно. Ма в картоф? Голям зор ми се вижда, а и наистина фирата ще е страшна. Явно за това е гъзарско - трябва да купиш чувал картофи, за една чиния накрая! 😆
Дори на Дончева й досвидя и просто ги клъцна по средата.

# 262
  • София
  • Мнения: 8 497
С тоя уред 1/2 от картофите отиват зян и отдавна съм то махнал. Тоя зор да са точно на топчета.

# 263
  • Мнения: 22 867
Е, то пък да не дълбае човек постоянно картофи, освен, ако не е навикнал на паризиени. Понякога, така, за удоволствие и красотна чинийка. "Фирата" може да се изпържи или изпече/свари и да се използва.

# 264
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Е добре де, в сладолед, в пъпеш - то е мекичко и лесно. Ма в картоф? Голям зор ми се вижда, а и наистина фирата ще е страшна. Явно за това е гъзарско - трябва да купиш чувал картофи, за една чиния накрая! 😆
Дори на Дончева й досвидя и просто ги клъцна по средата.

Не, тя просто не знае какво е паризиен. Това е форма за рязане на продуктите, както буланжер, парментие и т. н.
По-горе постнах линк. https://chefandgastro.com/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8-% … 0%BE%D1%84%D0%B8/

Продават и готови картофи паризиен.

# 265
  • Мнения: 5 965
Аз също не знаех, от вас научих. Мислех, че е някаква рецепта за картофи на фурна... с масло. Честно казано не бих си го причинила. Достатъчно се старая в рязането на картофи и всякакви зеленчуци, държа да е хубаво и на вид, ма чак да дълбая топчета - няма нужда.

# 266
  • Мнения: 9 409
Ех, тези призиени. Паризиените  не са ли просто парижанки? Simple Smile

# 267
  • София
  • Мнения: 19 494
То тя да не знае, много важно, ама чичо ти Манчо такава излагация се изложи последните седмици, че ме е яд да го гледам. Очеизвадно бяха договорени победителите последните 2 седмици, ама ние пък да не сме хептен олигофрени?

# 268
  • Мнения: X
То тя да не знае, много важно, ама чичо ти Манчо такава излагация се изложи последните седмици, че ме е яд да го гледам. Очеизвадно бяха договорени победителите последните 2 седмици, ама ние пък да не сме хептен олигофрени?

А така лесно можеха да ни заблудят - да сложат Герито с 4 "моделки", чиито манджи ги готвят главни готвачи в ресторанти и са в ремонт, и ей ти я Гериту победител - и всички щяхме да ѝ пляскаме, че от 5те, само тя си сготви "сама" нещата и посрещна вкъщи. Пък то - сложиха я в седмица с предимно готвещи...

# 269
  • Мнения: X
Гери да беше им казала, че са ноазети, тях всички ги знаят и никой няма да мери колко см е диаметъра на топчетата...

Общи условия

Активация на акаунт