🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 16

  • 34 929
  • 779
  •   1
Отговори
# 195
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Не че помня много от предишните ѝ участия, но май не е печелила, защото беше с по-глуповати хора и те без проблем ѝ даваха ниски оценки, понеже е кофти човек. Попфолк певицата Емануела ми се върти в главата, някаква моделка и подобно ниво. Тук беше по-високо нивото и хората за пред камерите само се подхилкваха.

2016 - Джино, Вензи, Емануела и Бориса Тютюнджиева

Оценките ѝ /34 точки/. Готвачът я критикува, но тогава не е била на сегашната позиция.



2018 - Светският ПР Наско Лазаров, бившият народен представител Петя Раева, актрисата и модел Анна–Мария Чернева и актьорът Станимир Гъмов.
Петя Раева чудно я реже.

Като гледам, била е гола. Роклята е напълно прозрачна.

Оценките ѝ /получава 40 точки/

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 19:22 от 𝐒𝐦𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬 🙈🙉🙊

# 196
  • София
  • Мнения: 16 761
Ако ви се четат жълтини - оплакванията на бившия й приятел гърка. Обвинява я в измами и изневери.  https://blitz-bg.cdn.ampproject.org/v/s/blitz.bg/shoubiznes/bivs … a_news445629.html

# 197
  • Мнения: 14 798
Направих си сега бърза справка.
При първото й участие пред 2016 г. (Титаник) я закопава Джино. Скучно му било, напрегнато и пр. Май изревнува, че е измислила нещо оригинално. А може и наистина досадно да им е било, не помня. Емануела даде 9 - хубава била вечерята, за 10, но тя била обещала на Джино да му даде на него 10 и затова.
2018 г. (Венеция) всички й дават 10ки. Явно там Манчев е размахвал брадвата. Сигурно още не е била ПР на болницат Wink.
Всъщност, идеите й за тематични вечери не са лоши, но те предполагат навита компания, която да е на твоята вълнА. И предварително обсъждане и уговоряне на нещата. Така изведнъж бух по главата с вечеря при английската кралица Wink не става.

# 198
  • София
  • Мнения: 19 413
И аз мисля, че в този формат, тематичните са добра идея. Създават някаква връзка между непознати хора.

# 199
  • Мнения: X
Да, бе, ама темата да я зададе Манчев и всички да следват. Не да са 2 дни на село, да ядат от тавите и да им мирише на природа и на следващият ден да ти обясняват как приборът ще те напътства да ядеш охлюви в тясна претрупана стая. Joy С Титаник пак беше горе-долу същата ситуация. Второто ѝ участие не съм го гледал или поне не си спомням.

# 200
  • Мнения: 258
Харесвам "Черешката на тортата", но Манчев понякога е несправедлив, както в тази седмица.
Хах, похвали се с охлювите. Поруфабрикат,  но от Манджо ни дума.
Всъщност той каза, че ако ГеритУ си е набрала сама охлювите отвън, цена нямала да има. И толкова без да й намали сериозно оценката, защото всъщност използа полуфабрикат.

Преди няколко години мислих да си купя от тези полуготови охлюви, но добре, че преди това реших да разуча повече за тях. И добре направих, че не си купих, аман от отрови!
Първо, тези охлюви ги угояват със смески във ферма по подобие на пилетата, нар. бройлери. Важното е бързо да растат и бързо да се продават! В този бизнес няма морал. Как се отразява това на здравето на хората...? Misc Bomb
След това охлювите се изнасят до фирма във Франция, която се е специализирала да ги готви и консервира. Част от тяхната продукция идва и до българския пазар. С разочарование открих, че има разминаване в описанието на съдържанието. На български е написано, че съдържат масло, което звучи много добре. Но изгледах тогава видеата на производителя, където той казва, че използват маргарин. Rolling Eyes
Не може да претендираш да си добър кулинар и да предлагаш на близките си или на гостите си такава имитация на добра храна. Едно време селските ми баба и дядо си готвиха охлюви, събрани от градината, а не отгледани със смески във ферма. Без да използват френски, но далеч по-качествено като храна.

Преди да се запозная със статията по-горе за гръцката любов на ГеритУ ми беше една сладка и макар да я гледах комично, но не и подигравателно, я приeмах за българския вариант на госпожа Хиацинт Букет от "Какво ще кажат хората". Сега обаче мисля, че тук положението е по-сериозно и всичкото това ме отблъсква категорично.
Скрит текст:
   

Реално, най-добри домакини бяха мъжете. Аз изпитвам симпатии към Краси Аврамов. Много позитивен, непосредсвен, артистичен, с добър вкус! Приятно съм изненадана от дизайнерските му умения. Браво!:heartsc:

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 21:29 от Camino

# 201
  • Мнения: 33 102
Оф, да аз си спомням Титаник, нали тя прави някакво консуме дето го избистря сто пъти и накрая никой не го хареса. Много изкуствена жена, изобщо не ми допада с лиготиите и превземките си.

# 202
  • Мнения: 14 798
Цитат
... Едно време селските ми баба и дядо си готвиха охлюви, събрани от градината, а не отгледани със смески във ферма. Без да използват френски, но далеч по-качествено като храна.
В интерес на истината, няма никаква гаранция, че днешните градински охлюви са по-чиста и здравословна храна от купешките. Като знаем какви гадости се изливат върху тревите и храсталаците по парковете в града или торове в градините на село...
Който е купувал от тези охлюви - да не би на опаковката им да пише Ескарго, че нашата извисена дама да е решила, че това е име на някакъв кпециален вид ястие?
Имаше ги показани някъде назад, но не ми се търсят.
Ох, представих си Гери как припка по ливадата да гони охлювите и много смешно ми стана Joy

От Титаник вечерята си спомням само как изхвърли пилето/кокошката и взриви народното недоволство Simple Smile
От венецианската нищо не помня. Може и да не съм я гледала. По едно време ми бяха досадили много и не ги следях.

ПП. Намерих ги в нета охлювчетата. Точно - пише Ескарго, охлюви в масло и чесън. Тя затуй така ги и представя Wink
https://gourmanic.bg/produkt/%D0%BE%D1%85%D0%BB%D1%8E%D0%B2%D0%B … 1%81%D1%8A%D0%BD/

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 21:56 от птица

# 203
  • Мнения: 33 102
Ох, представих си Гери как припка по ливадата да гони охлювите и много смешно ми стана Joy
"Припка по ливадата и "гони"....за събиране на охлюви тези думи не могат да се употреят. Знаем с каква скорост се движат охлювите. Хич не е нужно да припкаш....! Joy

# 204
  • Мнения: 4 932
Купувала съм чистени, замразени охлюви от "Метро". Не съм поглеждала състава, следващия път ще го направя. Аз не съм крайна пуристка, обаче. Не ядем това всеки ден. Готвила съм и събрани (набрани) но само веднъж. Не ми е приятно да правя това. Предпочитам някой друг да ги е утрепал Simple Smile А най-добре и друг да ги е сготвил... Аз обичам да ги ям...
   За любителите - препоръчвам една ферма за охлюви с ресторант в с. Българево. Името не помня, но няма друг такъв там. Миналата година ходихме веднъж за пръв път и със сигурност ще повторим. Прекрасно място! Но е само за любители - имаха само един вид пилешка пържола и две салати без охлюви. Стопанисва се от хора ентусиасти, които знаят какво да правят и не ги мързи.

   P. S. Допълвам. Спомних си, че собственичката на фермата (поразпитахме я), обясни, че охлювите не ядат какво да е. Много били капризни и изкуствени храни и смески не ядяли. А месото им е много полезно - чист протеин, без мазнини.

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 22:34 от Clotilde

# 205
  • Мнения: 14 798
Ааа, не си права. Явно не знаеш вица за флегмата, дето го пратили да събере охлюви за супичка, а той си дошъл с празна торбичка. И на въпроса: "Що, бе, нямаше ли охлюви?", казал: "Имаше, ама те много бързи! Аз докато се наведа и те се шмугват в храстите" Stuck Out Tongue Winking Eye

# 206
  • Мнения: 258
Clotilde, да, вЕрвай й! Хранят ги като дечица с песнички, листенце по листенце. Satisfied Добрият търговец говори това, което клиента му иска да чуе. Мда, в такива времена живеем.
Цитат
... Едно време селските ми баба и дядо си готвиха охлюви, събрани от градината, а не отгледани със смески във ферма. Без да използват френски, но далеч по-качествено като храна.
В интерес на истината, няма никаква гаранция, че днешните градински охлюви са по-чиста и здравословна храна от купешките. Като знаем какви гадости се изливат върху тревите и храсталаците по парковете в града или торове в градините на село...

Не подценявай животинките. Те умеят да си подбират средата. Със сигурност е по-здравословно да си хапнеш охлюв, който е ял само зелени листенца, пред ферменски бил на диета за бърз растеж и тегло.Simple SmileYum
Аз харесвам предаването, защото обучава и възпитава, а не е просто забавно. И сега разбирам от Уикипедия, че не е българско, а от международен  франчайз. Нищо, важното, че им се получава.

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 22:44 от Camino

# 207
  • Испания
  • Мнения: 37 503

Аз харесвам предаването, защото обучава и възпитава, а не е просто забавно.

Не съм съгласна.

Обучава на...? Възпитава какво?

# 208
  • Мнения: 19 523
Е, поне показва как един човек може да стане за резил. И хората си правят изводи.

# 209
  • Мнения: 258
Манчев е сложен да коментира като експерт в кулинарията, да обяснява кое правилно, кое не е, как би могло да стане по-добре. Дава съвети. Редакторът също добавя коментари за детайли около вечерята и т.н. Да ли е добре подредена масата, да умееш да водиш разговор на масата... Има и участници, които имат широки познания и опит. Все нещо ново може човек да научи. Вие всичко ли знаете?

Общи условия

Активация на акаунт