Клиники в Истанбул - тема 13

• 53 320
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
Аз се спрях на Аджибаден Маслак, в Мемориал ми пратиха имейл с много по-високи цени, а и искат първичен преглед, докато в АБ ми казаха, че направо на 2-ри ден от Ц и ако всичко е наред стартирам. Но предполагам, че е индивидуално за всеки случай все пак.

# 226
Аз се спрях на Аджибаден Маслак, в Мемориал ми пратиха имейл с много по-високи цени, а и искат първичен преглед, докато в АБ ми казаха, че направо на 2-ри ден от Ц и ако всичко е наред стартирам. Но предполагам, че е индивидуално за всеки случай все пак.

Не съм гледала цените в други клиники,но първия преглед е безплатен предполагам ,че може да го направите просто за информация

# 227
Бихте ли споделили разликата в цените, че ми стана интересно.

# 228
  • София
Огромна е разликата, но на лични по конкретно. В процедурите също, в АБ предлагат много неща, а в Мемориал подхождат малко като в Бг  не доизпипват нещата

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 23:50 от pepita5

# 229
Като първична информация някъде около 2500- 3000лв. беше разликата. Можете да направите запитване и към двете болници, и да видите какво ще ви кажат като цена. Може в последствие цените да се препокрият но като разлика си има. За АБ- изследвания, прегледи, пункция, спермограма и трансфер 3400 лева. А в Мемориал 5000лв. без спермограма и така нататък..
Бихте ли споделили разликата в цените, че ми стана интересно.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 06:51 от IRusinova

# 230
Честно казано, когато аз тръгнах за Турция се спрях на Мемориал. Харесаха ми и им се доверих, не съжалявам.
 Не съм питала за цени даже в Бахчеджи, тогава Момарт/май не беше точно така името/ не съществуваше, а за АБ не се говореше тук.
Хубаво е, че давате яснота за това, защото има семейства за които тази разлика е цените би била определяща.
Успех успешна процедура!

# 231
Semana15 вие имахте ли успех в Мемориал и ако може да кажете как и с какво ви стимулираха.

# 232
Изобщо не съм съгласна,че в Мемориал са като в БГ и не доизпипват нещата. В БГ и след 50 години не могат да стигнат Мемориал. Изключително много държат да върнат здрави и качествени ембриони, не си затварят очите пред двуроги матки, а за отношението да не говорим. Ембриологията им е на ниво, което тук могат само да си мечтаят клиниките.

# 233
Не мога да правя съпоставка на Мемориал с БГ клиниките, тъй като не съм била пациент, но и аз смятам, че в Мемориал няма да трансферират ембрион без потенциал за имплантация, докато в българските клиники го правят само и само да ти вземат парите. Това го знам от мои близки.

# 234
Аз съм била и в трите, от Мемориал - син, от Бахчеджи - нула, АБ - дъщеричка. В АБ режат главите за допълнителни процедури - стволови клетки 3 хил евро, хистероскопията пак много беше. Цените им са определено по-ниски от тези, на които бях аз 2019, много хубаво изглежда са се преориентирали и към нашия пазар. Мемориал също са много стриктни, аз не се върнах там заради хубавица координаторка, която се местеше в Бахчеджи и не си даде зор да ми запише час. Мисълта ми е  - професионалисти са и на двете места.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 13:49 от shanti

# 235
Хистероскопия с поставяне на хелогел и спирала е 2100 лв в Аджибадем.

# 236
Semana15 вие имахте ли успех в Мемориал и ако може да кажете как и с какво ви стимулираха.

Моята история е много оплетена. Супер на кратко. Първа стимулация пълен провал с ембриони без ПИД, бременност с малформации и аборт с мед причини в напреднал месец. И въпреки това за втора стимулация пак избрах тях. Не съм получила някакво мило или специално отношение. Чакала съм и по час и половина за замерване на фуликулите. Дори веднъж координаторката ме беше забравила да ми прати дозата Гонал.
Това го казвам с идеята, че не очаквайте, че като давате пари ще е нещо невиждано.
Но чувството да не се чувствам неудобно, че ще питам нещо или техниката и чистотата са незаменими.
Втората ми стимулация мина добре. Първото ембрионче, което трансферирахме сега се опитва да счупи телевизора, а аз се опитвам да запазя спокойствие 😀
На есен ще идем да му направим братче или сестричка от замразените ни след ПИД.
Стимулацията и двата пъти беше стандартна, каквато пишат повечето момичета тук.

# 237
Семана, честито палаво бебче и стиснати палчета скоро да му подсигурите сестриче/братче 🤞
А това палавниче след ПИД ли е или е свеж трансфер?
В АБМ е доста скъп ПИД 🙈

# 238
Семана, честито палаво бебче и стиснати палчета скоро да му подсигурите сестриче/братче 🤞
А това палавниче след ПИД ли е или е свеж трансфер?
В АБМ е доста скъп ПИД 🙈

За съжаление евтин ПИД няма, особено, ако имаш късмет да са повече ембриони 💸💸💸
Да, след ПИД е, често го споменавам във форума, че поне за мен това изследване е задължително. Освен, че бебчето е с не ясно здраве поне до първата фетална морфология по време на бременността, такъв трансфер е живото застрашаващ за майката, ако бременноста е напреднала.
Малко по спомен преди 2 години в Мемориал бяха около 300+ долара, даже 375 ми се въртят, но не помня с точност.
Само да допълня, че освен ПИД има и други изследвания, които се правят по преценка.

# 239
През 2017 сравнах цените на Мемориал и АБ. Именно заради по-скъпия пид в АБ, в Мемориал излизаше по-евтино. Сега цените са се променили явно, но човек една ценова оферта може да поиска от всяка клиника, конкретно с неговите нужди и да прецени тогава. За нас пид беше абсолютно необходим.

Общи условия

Активация на акаунт