Клиники в Истанбул - тема 13

• 52 058
  • 750
  •   1
Отговори
# 45
Забравяте нещо по-важно от успешната бременност, а именно живи и здрави деца. Здрави майки, защото всяка стимулация и подготовка дава физическо и психическо отражение на организма.

В бременността по естествен начин също няма гаранция.

Само по себе си изследването няма как да ви даде гаранция, защото едно забременяване е сбор от много фактори.
Дори не знам как защитавате тезата, че качеството на ембриона не е от значение и няма нужда да се знае какво е.

Малко се афектирам винаги, когато защитавам страната на науката, защото все пак заради нея имаме деца и е възможно да имаме.

И както си писахме вчера, правите каквото вие намирате за добре!Успешен и хубав ден!

# 46
Ако нямаш проблеми и история , можеш да рискуваш и без ПИД. Аз отидох в Мемориал заради ПИД, след четири кюртажа и махната голяма миома в матката , не можех да рискувам да стигна до нов аборт.
Три ПИД в БГ неуспешни , един в Мемориал успешен... От Бг имах инвитро с тризомия от ембрион без ПИД.
Аз почнах инвитро уж по-бързо да станат нещата ( след аборт заради малоформации) - ами станаха чак на 7-ми трансфер ... - единствен проблем - лоши яйцеклетки/ембриони. Възраст 30-36г.
Има жени на 30 почти без яйцеклетки... А с годините също намалят и това води до по-голям%  увредени. Също възраст на мъжа - по-голям % увредени сперматозоиди... .
Зависи от проблемите - дали ПИД или не , винаги има рискове за какво ли не... Всеки трябва да вземе решение  и спрямо това, което ще го направи спокоен. А като нестава - пробваш други.

# 47
Здравейте смели момичета!🌸🌸

Имам един бърз въпрос - вие по време на цялата процедура Инвитро- говоря от стимулациите до трансфер- нещо спортувахте ли, поддържахте ли леко дори форма? 🚴🏻♂
Може в този период, да е смешен въпрос, аз също не спортувам кой знае колко, но понеже минаха 10 дни от моята пункция - беше на 19.06 и сега вече очаквам да ми дойде цикъла, за да стартирам Ясмин таблетки да пия. За подготовка за ЗЕТ, Та въпросът ми е поне някаква лека форма на спорт- говоря в дом. условия, гирички, йога дали ще е уместно? 👀
След лапарото, доктора ми каза - изчакай 1 седмица и тогава. После си спортувах. Но сега не знам след пункцията, но вече 10 дни дали мога да си продължа. Пак повтарям без някакви озорвания - клекове, гирички, колело, йога асани? Благодаря предварително 🌟🌹🌟🌹

Аз по време на стимулациите ходя много пеша, повече от 12-13 км, из Истанбул ,само денят преди пункцията почивам. После като минат 10-тина дни си почвам с тичането. Непосредствено след пункцията ме е страх от усукване нещо да не стане, но като минат 10 дена и си почвам нормално спорт, тичане, гимнастика.
Ами да, то минаха 10 дена след пункция и мисля днес да почна нещо лекичко - пък се надявам и скоро да ми дойде и съвсем да се успокоя вече Grinning
Хубав ден от мен

# 48
Здравейте, момичета! За разлика от България, където се гледат само положителните тестове, в Мемориал е важно не само да успеете да забременеете, но и да износите и родите здраво дете. За това препоръчват и ПИД. Да, съобразяват се изцяло с вашето решение. Преди пет години аз отказах, така решихме със съпруга ми. Имаме живо и здраво дете. Решението за ПИД всеки взема сам.

# 49
За съжаление в Мемориал не обръщат внимание на имунологията. Според тях това е недоказано и предлагат ПИД като единствено решение .

# 50
мемориал не обръщат внимание на тези имунологии които ск кръвни ако много искате и ги помолите ще направят НК клетки от матката които са 100 пъти по достоверни от тези от кръвта , аз имам уж ама след пид в момента съм беременна без вливка . И много такива дами има от там , така че до някъде са си в правото ! И сигридов го отрича доста тоя НК бук от кръвни

# 51
мемориал не обръщат внимание на тези имунологии които ск кръвни ако много искате и ги помолите ще направят НК клетки от матката които са 100 пъти по достоверни от тези от кръвта , аз имам уж ама след пид в момента съм беременна без вливка . И много такива дами има от там , така че до някъде са си в правото ! И сигридов го отрича доста тоя НК бук от кръвни
Нямам против Сигридов, но не е критерий,  особено като знам че е изпуснал Даун на позната . Нещата се преплитат не може напълно да се отрече нещо а да предлагаш друго като ПИД което пак не дава 100 процента гаранция.

# 52
Сигридов и на мен даун ми е изпуснал но извинявам се сега има много по различна техника и има едни 3% дауни които нямат изявени маркери . Така че не само Сигридов ги изпуска , и не казвам че е критерий но той най много проучва по темата за разлика от други . Както казах , Нк клекти носят всички , и в период на отслабнат именитет , те могат да се засилят . Така че тия кръвни изследвания са малко на кантар . Аз имах ужасно завишени Нк клетки . И какво от това ? А колко жени тук имаха такива и са родили или са бременни с бебетата си след ПиД ! В случая с бебеправене няма нищо 100% като цяло . Така че да се основаваме само на факта че в Турция не обръщат внимание на Нк клетки . Да бе ама процента им на успех е много по голям . А тук какво , връщат по 2-3 ембриона и нищо .
Значи аз говорих в мемориал и те ми казаха че ако ембриона ми с пид не се захване ще ми направят Нк клетки от матката с биопсия ! И отделно те предписват преднол който отслабва имунитета и реално е малко подобно на функцията на Интралипида ( който по междо другото , действа ужасно на щетовидната жлеза ) и хора след нещо получават хашимотата икаквото се сетиш . Аз имам трансфер без преднол !

# 53
Сигридов и на мен даун ми е изпуснал но извинявам се сега има много по различна техника и има едни 3% дауни които нямат изявени маркери . Така че не само Сигридов ги изпуска , и не казвам че е критерий но той най много проучва по темата за разлика от други . Както казах , Нк клекти носят всички , и в период на отслабнат именитет , те могат да се засилят . Така че тия кръвни изследвания са малко на кантар . Аз имах ужасно завишени Нк клетки . И какво от това ? А колко жени тук имаха такива и са родили или са бременни с бебетата си след ПиД ! В случая с бебеправене няма нищо 100% като цяло . Така че да се основаваме само на факта че в Турция не обръщат внимание на Нк клетки . Да бе ама процента им на успех е много по голям . А тук какво , връщат по 2-3 ембриона и нищо .
Значи аз говорих в мемориал и те ми казаха че ако ембриона ми с пид не се захване ще ми направят Нк клетки от матката с биопсия ! И отделно те предписват преднол който отслабва имунитета и реално е малко подобно на функцията на Интралипида ( който по междо другото , действа ужасно на щетовидната жлеза ) и хора след нещо получават хашимотата икаквото се сетиш . Аз имам трансфер без преднол !

Така е Бочинка, няма нищо сигурно! Нямам против и мнението на останалите , но ми звучат по скоро като налагане, а не като споделяне. Аз така го усещам! За другите не знам:satisfied: То е както в темата за Бахчеджи и Карликая, като че ли темата е за него само!

# 54
А не аз не налагам никакво мнение Simple Smile Просто казвам че какво имах аз и мемориал ми казаха че правт Нк клетки от матка Simple Smile така че просто ако някой много има нужда да ги пита и да настоява в крайна сметка , мисълта ми е че НК клетките от кръв не са панацея .

# 55
В Надежда са ме драли за биопсии от матката - доста е неприятно , и за биопсии за имплантационен прозорец и тн - по-два пъти , че не ставаха нещата нито с Пид нито без Пид ... И в Надежда съм пила медрол ( преднол) , после не съм пила - различни неща пробват.
В Мемориал пих много висока доза Преднол ( според мен) , но имам заболяване, което го изискваше( никога не бих пила , такова нещо , ако зависи от мен) Така че преценяват спрямо случая. И в Турция успешен първи опит , в БГ с биопсии за НК - неуспешни 6 опита.

И все пак - в Мемориал или в Бг - трябва добър ембрион, но и да уцелят време за трансфер , добър ембриолог и тн. Никъде няма гаранция , че ще стане. Плюс на Мемориал спрямо Бг е и по-малкото хора - по-малко неточности и грешки...

# 56
Аз също съм след ЗЕТ без ПИД (така реших в Мемориал). Много сме притеснени сега съм в 9 г.с след 10 дни ще правим пренатален тест възможно най обширен. Искахме и ние ПИД, не достатъчните ембриони и според професорката нямаше нужда.

# 57
Калинка всичко ще е наред но мой съвет да не си правиш теста в първия ден на 10 та седмица за да имаш колкото се може повече днк в кръвта Simple Smile а ко случайно си на инжекции не знам дали знаеш но трябва да ти вземат кръв в часа в който ти се пада че все едно индекцията вече не действа , тоест слагаш при ерно в 10 , в 10:30 ти взимат кръв и веднага си слагаш инжекция . Пиши после как е резултата

# 58
А тези, които сте бременни след пид, правихте ли тестове за хромозомни проблеми?

# 59
аз правих , но нито мемориал подкрепи идеята нито сигридов нито аг то ми . Причината по която лично аз правих е само защото имам 2 аборта с аномалии и исках още една малка сигурност .

Общи условия

Активация на акаунт