Клиники в Истанбул - тема 13

• 52 263
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Момичета, опитвам се да се свържа с координаторите за да запазя час за края на октомври за коментар на ЦС, която ще направим сега (на първия преглед не бях в подходящ период от месеца и го отложихме за следващ цикъл), цикълът ми е нередовен, но се очаква около 17ти, та да запазя час за края на месеца викам. Никой не ми отговаря, пиша в общия чат който са направили с мен, пиша на лично, звънкам в Вайбър, неуспешно от няколко дни насам... Да звънна в самата клиника ли, как мислите? Също ги питах дали да си пусна изследванияха за тромбофилия, заедно с коментара на ЦС да са готови и те и другите кръвни, но никой не ми отговаря...

# 496
ЦС предполагам може и по телефона да се коментира, на мен не са ми искали да ходя специално за това. Пробвай да им пишеш имейл, там отговарят по-бързо. Трябва да са ти пратили имейл с първоначалната информация.

# 497
  • София
Момичета, има ли сред вас такива, които са 40+ и с мъжки фактор, на които им е препоръчан ПРП на тестисите. Търся някой да ми разкаже подробности от личен опит, не бяхме чували досега за тази процедура.. Препоръчват я и на мен за яйчниците, но знам за доста противоречиви резултати при жените.

ПРП при мъжа е по скъп от ПРП на жената. При мъжа е същата процедура взима се кръв, след което се преработва и се извлича плазма с много висока концентрация и се инжектира в тестисите под анестезия. След това мъжа се подлага на лечение с хормонални инжекции, които се слагат на големи интервали. Лечението продължава 3 мес., защото спермогенезата е толкова и на 4-тия вече има резултат.
При жените е различно действието зависи организма на какъв етап е в репродуктивноста. При по млади жени с не толкова ИЯР има ефект. При жени с ИЯР на години с редовен цикъл също има ефект. При жени на които цикъла вече се размества от ПМС има среден ефект, а при жени които им идва веднъж на 2-3 месеца вече няма ефект те са за стволове клетки, а тези без цикъл в тотална МП също са за стволове клетки.
Казаха ми още, че идвали жени които го правят не с цел забременяване, а с цел забавяне на МП след процедурата се забавя с 2 до 3 години.
Все пак да не забравяме, че всеки организъм е различен и различно отреагира.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 08:16 от pepita5

# 498
Благодаря за коментара, надявам се някой да сподели впечатления от опит.
Срещах отзиви на момичета, които споделят, че са образували кисти след прп и не са убедени в положителен ефект, дори напротив.
Процедурата никак не е евтина и ако е със спорен резултат, вероятно ще я откажем.
Мъжа ми имаше замръзено количество сперматозоиди за 2 опита и сега при размразяването ни съобщиха, че морфологията не била добре..Казват ни, че не може да се повлияе на морфологията, но евентуално прп може да подобри количеството и от там да се изберат най-добрите.
В нашия случай беше направено тесе и извадиха 3 епруветки /не ми се струва малко/, чудя се ако се направи разрез и микро тесе, дали не е по-голям шанса да подберат и да извадят по-добрите сперматозоиди.

# 499
  • София
Мога да споделя от опит на мен ми правиха Плазмотерапия.
Имай в предвид, че съм на 45г. с ИЯР при прегледа установиха гранично качество на Я.
Направиха ми процедурата изчаках 1 цикъл и на втория отидох да видят резултата от Плазмотерапията.
На 2-ри ден имах 3мм. лигавица и 5 антрални Ф с които стартирах опита в момента съм на стимулация, казаха ми много добър резултат стартираме.
Поне при мен имаше доста добър ефект като докато изчакваш 2-рия цикъл ти лекуват  целия организъм с добавки.
Аз самата видях видима разлика цикъла ми стана обилен, овулацията точно на 14-ти ден, а да не коментирам, че не съм и сънувала да имам на тези години 5 антрални, всичко се намести както трябва.
Кисти нямам и не са ми се образували след Плазмотерапията.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 11:48 от pepita5

# 500
  • София
ЦС предполагам може и по телефона да се коментира, на мен не са ми искали да ходя специално за това. Пробвай да им пишеш имейл, там отговарят по-бързо. Трябва да са ти пратили имейл с първоначалната информация.
Ами когато писах на Шефкие да попитам затова, те каза че трябва и час за преглед за коментар на ЦС. А сега никой не ми отговаря, ние така и така имаме път към Истанбул, просто искаме да знаем дали да е този месец ако има свободен час разбира се... Както и изследванията за тромбофилия да са ми готови.
До колкото разбрах, ЦС от България не признават особено, така че отпада и варианта да направя тук и да им пратя резултата...

# 501
Момичета,след неуспешен/успешен опит клиниките какъв документ ви издадоха?
Спермограма от опита дават ли също?

# 502
Момичета,след неуспешен/успешен опит клиниките какъв документ ви издадоха?
Спермограма от опита дават ли също?

Преди трансфера дават снимка на ембриона и информация за него. Друг документ не се сещам да съм получавала.

# 503
Момичета, има ли сред вас такива, които са 40+ и с мъжки фактор, на които им е препоръчан ПРП на тестисите. Търся някой да ми разкаже подробности от личен опит, не бяхме чували досега за тази процедура.. Препоръчват я и на мен за яйчниците, но знам за доста противоречиви резултати при жените.

ПРП при мъжа е по скъп от ПРП на жената. При мъжа е същата процедура взима се кръв, след което се преработва и се извлича плазма с много висока концентрация и се инжектира в тестисите под анестезия. След това мъжа се подлага на лечение с хормонални инжекции, които се слагат на големи интервали. Лечението продължава 3 мес., защото спермогенезата е толкова и на 4-тия вече има резултат.
При жените е различно действието зависи организма на какъв етап е в репродуктивноста. При по млади жени с не толкова ИЯР има ефект. При жени с ИЯР на години с редовен цикъл също има ефект. При жени на които цикъла вече се размества от ПМС има среден ефект, а при жени които им идва веднъж на 2-3 месеца вече няма ефект те са за стволове клетки, а тези без цикъл в тотална МП също са за стволове клетки.
Казаха ми още, че идвали жени които го правят не с цел забременяване, а с цел забавяне на МП след процедурата се забавя с 2 до 3 години.

Абсолютно не съм съгласна с изброената по-горе логика. Може нещата като бройка на фоликулите и отговор на стимулацията да се влошат драстично след прп, колкото и да ти обясняват там че това не е възможно. При НЯР, не ИЯР, и чудесни хормони за възрастта, и база за сравнение преди прп. От опит казвам .

# 504
  • София
Така е права си всеки организъм реагира различно.

Дано има повече успели момичета, било то с ПРП или без, защото повечето тук сме минали по доста трънлив път и дано накрая нещата се получат Flowers Four Leaf Clover

Отишли сме от зор към Турция, защото в Бг не се е получило по една или друга причина, а времето си минава и се моля поне да хванем последния влак както се казва.
Желая късмет на всички Hands Pray Flowers Four Leaf Clover

# 505

Абсолютно не съм съгласна с изброената по-горе логика. Може нещата като бройка на фоликулите и отговор на стимулацията да се влошат драстично след прп, колкото и да ти обясняват там че това не е възможно. При НЯР, не ИЯР, и чудесни хормони за възрастта, и база за сравнение преди прп. От опит казвам .
Това е вашия опит, не може да не сте съгласна при положение ,че има жени с подобрение след прп!

# 506
Не съм съгласна, защото в разяснението не беше допусната опцията за влошаване при добра първоначално прогноза. Съфорумката ме разбра, и съвсем резонно заключи че всъщност всичко си е до организъм, точно така си е.
Изобщо нямах намерение да пиша, но в предвид опита си, смятам че е редно да се знае и този вариант. На мен ми казаха че или ще се подобрят нещата, или не, но категорично не и че ще се влошат, а после категорично ми казаха че не е възможно от прп да е влошаването, въпреки всички данни за това. Изобщо не отричам положителното въздействие при едни, но според мен трябва да се взима в предвид и възможността човек да е изтеглил късата клечка. Това е информация, която е полезна за хората, които обичат да са информирани когато взимат решение. Когато аз тръгнах да правя прп в Турция нямаше на мен кой да ми каже нещо подобно, извън официалната информация в клиниката, тук не се пишеше по въпроса.

# 507
Момичета, и аз правих PRP в Турция през 2020г. Писала съм преди по темата. При мен не даде резултат (нямаше подобрение). Бях на 32 години тогава.

# 508
Момичета, и аз правих PRP в Турция през 2020г. Писала съм преди по темата. При мен не даде резултат (нямаше подобрение). Бях на 32 години тогава.

В коя клиника правихте прп?

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 20:10 от Iris36

# 509
В Бахчеджи в Азиатската част на Истанбул.

В коя клиника правихте прп?

Общи условия

Активация на акаунт