Клиники в Истанбул - тема 13

• 52 123
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
  • София
shanti, винаги има шанс! Не се отчайвай! Късмет!

Optimist73, благодаря ти за споделеното! Simple Smile Смятам, че ще е полезно за доста хора Wink

# 646
Ние с мъжа ми също сме ваксинирани, преди два месеца сложих втората ваксина на Модерна и ми предстои стимулация много скоро. Не съм се притеснявала, че ваксината може да повлияе лошо на опита ни.. в крайна сметка първия опит беше тотално неуспешен и то без ваксина. 😀

# 647
Аз се свързах с клиника Аджибаден и Мемориал като взех телефоните на координаторите от тук от форума и после всеки ми прати условия и цени и аз така избрах.
Optimist73- Много интересно и полезно ми беше написаното от теб за метформина. Благодаря!
Относно ваксините-ние сме решили да не се ваксинираме. Аз го изкарах много тежко март месец. Няма още 100% научни доказателства, че тези ваксини след време няма да повилият някак на плода или на жената. Ако не сте го изкарали е хубаво да се боднете, че такъв ужас е ако го караш тежко, че нямам думи. Без антибиотик не минава, а и дава усложнения. Аз не искам да си слагам ваксина и ще разчитам на своя си имунитет поне за сега. Не искам да рискувам да навредя на себе си или на детето си. Спорен е въпроса и за това всеки си решава. Нашите доводи са тези, че след години борба за дете не бих рискувала с ваксина при положение, че вече имунната ми система сама се е справила. Дано съм права!

# 648
Аз бях пълна и при прегледа в Мемориал ми изписаха веднага метформин . При талия над 80 май за жени - имате ИР . Може да се кинтролира със спорт и диета , но хапчетата подпомагат.
ИР влошава качеството на яйцеклетките. Хубаво е да наблегнете на протеини при стимулация и през бременността - те са важни за ембриона.
Някои не препоръчват метформина при бременност , аз не рискувах и не пих. От първите  три месеца, като ограничавах вредни и сладки храни - отслабнах доста, вместо да качвам.
За метформина обаче има и статии , че при дълго използване пречи на усвояването на б12 и имаше и други неща ..
Проверете си витД също - ниски нива - пак лошо качество на яйцеклетките.
За ваксините - аз се пазих цяла зима от стандартни грипове , не можех да рискувам с пето инвитро … А после и с Ковид - изолирах се доста и си изкарах бремеността, после се изолирах и с детето известно време. Всеки сам си преценява…
Аз не бих сложила през бременността или поне първите три месеца.Първите три месеца се оформят органите на ембриона и  температура или заболяване може да го увредят.
Все пак го пиша, от гледна точка на човек с два аборта от малоформации - едната било шанс 1:1000, а втората след инвитро. Рядко се случват такива неща, но като се случи на теб е кофти.

# 649
Момичета, мина и моя първичен преглед в Аджибадем. Започнахме стимулация 150 Гонал и 150 Мерионал. Обаче съм много напълняла и ми изписаха Метформин по схема за един месец. На някой изписвали ли са му? Казаха, че трябва да го пия, за да ми подтиска апетита но аз се притеснявам, защото нямам висока захар. Изписаха ми и хормон на растежа но чух, че може да повиши кръвното и пулса. Някой имал ли е подобни симтоми. И към момичетата в Мемориал-Там изписват ли ви хормон на растежа и витамини по време на стимулацията?

IRusinova На мен ми изписаха Метформин за ИР, който пих 5 седмици и заедно с нисковъглехидратна диета успях да сваля 5кг (тогава бях 72кг / 174см). Док обясни, че инсулинът ми не е супер висок, но при забременяване рязко се покачвал и за това било добре да започнеш с по-ниски стойности. На мен лично изобщо не ми повлия на апетита, но ми действаше доста кофти, последните 2 седмици ми се виеше свят и треперех всеки път като го взема.

# 650
Току що бях на първи преглед в Мемориал и питах доктора дали мога да се ваксинирам и ако да кога спрямо процедурата. Каза, че мога да се ваксинирам и не оказва влияние нито на стимулацията, нито на трансфера. Т.е. Няма нужда да изчаквам каквото и да е. За тип ваксина - каза тази на Пфайзер да използвам. При толкова починали и усложнени бременни с COVID никак не ми се рискува.

# 651
Здравейте
В Мемориал сме и на трети ден от стимулацията с гонал 225 мл. Имам 1 фуликул 9 мм и 1 5 мм
Доктора каза че на този от 5мм неможе да се разчита.
Има ли забременялапри изваждане само 1 яйцеклетка? Много съм притеснена че нещата не се получават.
Когато аз започнах стимулацията имах един по-голям фоликул и 4-5 по-малки. Пунктираха всичко, но очакваха една зряла яйцеклетка. В крайна сметка бяха 2, оплодиха се и стигнаха до бластоцист. Сега вися с едната по градинките Simple Smile
Важно е да имате качествена яйцеклетка, не много на брой. Възрастта също има значение! Стискам Ви палци!

# 652
В Мемориал аз бях на Гонал 300 на ден, на 4я ден включиха Цетротайд.  Всичко налично ще извадят. Като дати мога да ти кажа - започнали сме на 28.04 с Гонала, на 08.05 ми беше пункцията. 8 яйцеклетки. От тях на следващия ден казаха 7 оплодени, след 2 дни останаха 6. След още два казаха, че има 4 ембриона останали. ПИД направихме на тези 4. Казаха, че замразяват 1 с добро качество ( в случая 5АВ,ако нещо ви говори) и че след месец ще започнем стимулация за трансфер. Много рев, че само едно остана... Август правихме замразен трансфер на този 1 ембрион, защото аз отложих с месец, заради скапаната ми работа... Та. Днес бях на преглед 11г.с. и 4 дни сме 🙂  На 36г.съм
Имаш още време, може и дозата да ти сменят, не го мисли сега. Правилно е, че не количество, а качество се търси! Успех 🍀

Здравейте
В Мемориал сме и на трети ден от стимулацията с гонал 225 мл. Имам 1 фуликул 9 мм и 1 5 мм
Доктора каза че на този от 5мм неможе да се разчита.
Има ли забременялапри изваждане само 1 яйцеклетка? Много съм притеснена че нещата не се получават.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 16:30 от AgpeHaJIuHka

# 653
kotarana- Всичко изследвам редовно, защото съм наследствено обременена. И натоварване съм правила и какво ли не. Нямам никакви проблеми нито с инсулина, нито със захарта. Приемам, че трябва да отслабна ама аз от тия стимулации станах така. Това ми е четвърта, като последната беше в Надежда на много силни дози, ама не ми се коментира, че още полудявам като се сетя за някои лекари. И аз се страхувам, че по-високата доза би могла да ми докара някакви гадни реакции но аз си ги спирам хаповете и хич не ми дреме. Ще пия сега имам по половина хапче всяка вечер за седем дни, после ще видя. А в понеделник ще коментирам с професора. Ти, в коя клиника си и колко време го пи?

# 654
В Мемориал ми изписаха метформин заради поликистоза. Изследвах се за ИР, нямах. Започнах мерформина с ниски дози, но хич не ми понесе добре, умора и невъзможност да се концентрирам. След седмица не можех дори да работя и го спрях. Четох листовката, че пречи на б12, а аз съм била с недостиг. Та сигурно затова не ми понесе.

# 655
Здравейте! Днес се роди нашето Мемориал чудо! Искам да благодаря на Турмед за носоката. Радвам се че директно се насочихме към Турция, след като направихме прегледи в Бг. От темите тук също научих много. Ако някой все още има съмнение, качеството на услугите, техниката, подхода и отношението е на светлинни години от това в Бг за съжаление. Ние бяхме с мъжки фактор и успяхме от 1вия път (правехме и пид). Пожелавам на всички да си сбъднат тяхното чудо! Вярвайте и ще се случи!

# 656
kotarana- Всичко изследвам редовно, защото съм наследствено обременена. И натоварване съм правила и какво ли не. Нямам никакви проблеми нито с инсулина, нито със захарта. Приемам, че трябва да отслабна ама аз от тия стимулации станах така. Това ми е четвърта, като последната беше в Надежда на много силни дози, ама не ми се коментира, че още полудявам като се сетя за някои лекари. И аз се страхувам, че по-високата доза би могла да ми докара някакви гадни реакции но аз си ги спирам хаповете и хич не ми дреме. Ще пия сега имам по половина хапче всяка вечер за седем дни, после ще видя. А в понеделник ще коментирам с професора. Ти, в коя клиника си и колко време го пи?

IRusinova разбирам те напълно. Аз напълнях значително след всичките ин витро опити и никой не може да ме убеди, че не е от химиите покрай опитите, защото цял живот съм държала стриктно едни килограми.
Имам 1 стимулация с 3 неуспешни трансфера (1 свеж + 2 ЗЕТ) тук в БГ, а тази седмица ми беше първата пункция при др Тургут (май към клиника Момарт се води в момента), който всъщност ми изписа Метформина. Дозата ми беше 1700 мг на ден, но и аз сама си я спрях след 5тата седмица като започнах да се чувствам зле.

# 657
Здравейте, посредниците могат да Ви дадат информация и за цените. Може да се свържете първо по телефон с тях и ще Ви насочат, какво да направите. Вероятно ще трябва да попълните и формата.

Привет дами,
Обмислям да направя опит в Турция, но имам проблем с избора на клиника. Дали консултантите на Турмед или Медикал Караджа дават информация за цените или само се ограничават с услугите на болниците? Също така, по телелефона ли се свързахте с здравно информационните центрове или си попълнихте формата за заявка онлайн и изчакахте отговор от тях?

Благодаря ви и успех на всички!

# 658
Здравейте, посредниците могат да Ви дадат информация и за цените. Може да се свържете първо по телефон с тях и ще Ви насочат, какво да направите. Вероятно ще трябва да попълните и формата.

Привет дами,
Обмислям да направя опит в Турция, но имам проблем с избора на клиника. Дали консултантите на Турмед или Медикал Караджа дават информация за цените или само се ограничават с услугите на болниците? Също така, по телелефона ли се свързахте с здравно информационните центрове или си попълнихте формата за заявка онлайн и изчакахте отговор от тях?

Благодаря ви и успех на всички!

Медикал Караджа !
За мен Турмед са досадни и веднага искат  да се попълни  декларация.

# 659
Относно ваксините - и двамта със съпругата ми го изкарахме. Предварително бяхме питали в Мемориал колко време искат да е минало след поставяне на ваксини (през юни беше запитването) и ни отговориха три месеца. Затова и не се ваксинирахме, за да можем да започнем стимулацията. Когато започнахме стимулацията лекаря ни пита дали сле ваксинирани - обясних му, че сме го изкарали и той ме погледна малко неразбиращо. Попита в България не се ли ваксибираме, ако го изкарам. Обясних ми защо не сме, но ни посъветва при първа възможност да се ваксинираме. Аз ще се ваксинирам съвсем скоро, след като оздравея (грипозен съм), съпругата ми най-вероятно надявайки се всичко да е наред ще се ваксинира след трети месец.

Общи условия

Активация на акаунт