Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бързи здравословни въпроси и отговори – 30

 • 22 751
 • 743
 •   1
Отговори
# 735
 • Мнения: 226
Добър вечер група, преди няколко дни бях споделила, че си напипах топче на гърдата горе високо ,тъй като отидох до личната и тя ме погледна каза ,че няма нищо притеснително понеже целите гърди са ми почти в млечни жлези , които се усещат много, но аз все пак си записах час и съм чак на 29 живи и здрави.Мислълта ми е , че пак почнах да го мисля и да се опипвам ,даже днес имам лека болка не точно там ,но не мога да определя от какво е и ме хвана страх ... ще се побъркам до 29ти

Целите ти гърди със сигурност не са почти изцяло в млечни жлези, а най-вероятно в кисти. Изчакай си прегледа, спри да пипаш и дишай. Да повторя - спри да пипаш. Успех!


Супер в кисти... Как се лекуват знаете ли? Страшно ли е?Честно аз, като пипам усещам нещо подобно на вени из целите ми гърди ,точно като жили все едно не са топчета ,а сам там имам 1

# 736
 • Мнения: 9 245
Не е страшно. Мен мамологът ме "успокои", че ще ги имам докато имам цикъл. Не се лекуват. Могат да се точат.
Ама наистина изчакай да видиш при теб какво е точно. И аз съм на 29 на преглед за друго. Ще чакам да пишеш тук.

# 737
 • Мнения: 226
Не е страшно. Мен мамологът ме "успокои", че ще ги имам докато имам цикъл. Не се лекуват. Могат да се точат.
Ама наистина изчакай да видиш при теб какво е точно. И аз съм на 29 на преглед за друго. Ще чакам да пишеш тук.
   


Благодаря много, ще пиша да ...
Аз винаги почвам да се мисля най-лошото ,но спирам с мисленето.Усех и на вашия преглед

  # 738
  • Мнения: 5 631
  Ако са кисти и ти предложат да ги източат, или кажат, че е фиброаденом и искат веднага да те оперират, в никой случай не се доверявай, че на мен така ми източиха киста и искаха да ме оперират от днес за утре. Така ме изплашиха, че бях превъртяла играта. Даже в паниката се съгласих на операция и я насрочиха за след три дни. Добре че като се прибрах мозъкът ми отново запопна да функционира и я отмених. Потърсих друг специалист, който каза, че изтеглянето е било излишно, а фиброаденомът ми изобщо не е за пипане, а за наблюдение. И така вече май десет години си го наблюдавам. Някои кисти изчезнаха, фиброаденомът не е мръднал.

  # 739
  • София
  • Мнения: 9 541
  Същото и аз като Стрина Калина. Бях с фиброкистозни гърди (може и да бъркам точното наименование, че беше преди повече от 10 години, да не кажа 15). Все ме боляха гърдите. Не съм правила нищо, само се следях. След раждането тези малки многобройни кисти (по 2 - 3 - 4 мм) се махнаха. После имах само една 1 см с години, пак само я следях, но и нея я няма на последния преглед.

  # 740
  • Мнения: 7 692
  А теЗи кисти предполгам ви ги виждат на видеозон?  И аз съм с една от таз годишния преглед, но при мен искат да я изследват с биопсия. Не че има съмнения за нещо, но просто такъв им е начина на диагностика.  Каквото се види да му се прави биопсия.  Та да ви попитам, на видеозон може ли да се различи обикновена киста от плътно образувание? Или винаги се прави биопсия? Преди две години ми правиха биопсия на калцификати. Сега пък на киста искат. Че аз мога ли да се дупча така за всяко нещо кой какво види.

  # 741
  • София
  • Мнения: 9 541
  Лично на мен никога не са ми предлагали биопсия. Само следене. Предполагам, че ако растеше тази киста, биха ми предложили. Само на видеозон са ме гледали последните години за тази киста 1 см. Имам една мастография за малките кисти преди 10 - 15 години. Наистина не си спомням кога точно беше.

  # 742
  • Мнения: 300
  Имам 13 кисти и два аденома. Никога не са искали биопсия на кистите, те съвсем се различават, като структура от другите неща. Само една беше пунктирана, че за 5 дни от 1 см беше станала 5, по незнайни причини, и ми се деформира направо бюстът. Нея я пратиха за изследване, тъй като е задължително. Другите ги следя два пъти годишно, т.к съм фамилно обременена, и това е в общи линии. За мен няма логика.

  # 743

  Общи условия

  Активация на акаунт