Тренировки в домашни условия - 112

• 43 364
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
Какво е хобито?
Днес -крака .

# 196
Здравейте. Чета ви от няколко дни отново. Преди години тази тема ме запали по домашните тренировки. Тренирах с Джилиан Майкълс и Деби Сибърс най-много. Тъкмо започна да се усеща ефекта и забременях.
Сега, 4 години по-късно, се наканих да се върна отново. Имам за сваляне 25 кг. От 3 месеца се храня чисто, свалих малко от обиколките, но има още доста. Бихте ли ме насочили към подходяща програма или кардио първо, не знам.
Благодаря.

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 09:45 от Шефът Антонио

# 197
Добре дошла, Шефе Антонио! Поздравления за свалените обиколки!
Много от нас в темата харесват Сидни, и тази програма, мисля, е добър избор:

Вчера направих една от моите си тренировки за крака, но орязана, че не съм я правила откакто се контузих.
1. суингове с пудовка 5х20
2. Клек с лост зад врата 5х15
3. Тяга 4х15
4. Абдукция с ластик 4х30
5. Сумо тяга 4х13
6. Сумо клек 3х15
7. Повдигане за прасец 3х15

Днес ме чакат тичане и рамо- най-любимите ми тренировки.

Най- омразен ми е Българският клек и на мен. Много ми е труден, отелва ми се вола, и го правя по задължение. Наистина има невероятен ефект откакто го правя като първо упражнение, преди клека.
Така го махам бързо от главата си, и не ме трови ментално. Джеф Кавалиър го препоръчва И като първо упражнение, преди клек, или последно, като корекционно упражнение.

Омразни ми бяха и навежданията назад в йога. Психически ме натоварваха. Казват, че точно те чистят психиката и задържани емоции, защото отварят гръдния кош и сърдечната чакра. Наистина след няколко уъркшопа се скъсвах от рев. Добре че наблизо имаше църква, и там човек може да влезе и да се нареве на спокойствие. Smile
Сега явно съм се "изчистила", защото от години не ми се е случвало.
Адо Мука Сванасана (Куче надолу с главата) е тормоз и за мъже начинаещи, не е лесна поза.

Изчистих плюса от адския месец юни, и съм на square 1 от поръчването на режима. Всичко ми се измести това лято, а първото море е чак септември. Живот и здраве да има, другото сами ще си го купим! Beers

# 198
Най-омразни са ми раменните преси, тежести встрани за рамене, едни махове нагоре на Сидни от клек и после изправяне и вдигане на тежестта на глава. Имам проблем с врата и не ги правя. Затова и ръцете ми са малко като на Попай. Раменете хич ги няма.

Вчера кардио кор от втора фаза.

Гривната я свалям само като се къпя, така че брои даже и крачките от дивана до леглото. За съжаление не правя твърде много напоследък. След няколко дена отиваме на планина и се надявам да правим преходи почти всеки ден.

# 199
За днес 45 мин крака ,после айляк Stuck Out Tongue Winking Eye

# 200
И аз крака от Сидни. Най ме кефи крака да тренирам (пък и да показвам).
Много се радвам, защото усещам, че силата ми се връща и пак леки очертания на мускул започнах да виждам по краката си. Най-голямата ми грешка след раждането е, че 8 месеца отказвах да си купя дрехи, защото исках да си вляза в старите. Днес си купих три рокли, е, няма такова зареждащо усещане да се почувстваш пак малко комфортно в тялото си.

# 201
Здравейте последните дни не съм тренирала, не се чувствах добре.
За мен иначе български клек ми е любимото упражнение и смея да твърдя че имах резултати именно след като почнах да го правя 3-4 пъти седмично в раьличен интензитет. Преди да забрененея 2 пъти го правех тежко, 2 пъти и 1 път до отказ без тежест и имах страхотни резултати.
Не харесвам хип тръст смятам че е прехвалено упражнение. За сметка на това неговия събрат фроп пъмп ми е любим
Мразя упр за корем противно на това, че повечето цели обожавам да правят корем аз го мразя и правя корем самостоятелно веднъж на високосна година. Именно заради това прекъсна програмата на Сами защото ми идваше много и досадно. Правя 1 до 2 упр за корем на тренировка и толкова. Не харесвам и упр за гърди, досадни са ми,и трудни.

# 202
За днес отчитам мобилност с Инес. Имах нужда от нещо подобно.
Тази година не зная какво стана с мен, но дори по време на почивката, си правя програмата, по която си тренирам, без прекъсвания и удобни извинения. Днес, така или иначе, ми се падаше "почивен" ден, но не можах да се стърпя да не правя нищо.

Антонио, добре си се завърнала!!! Hug

По повод "гледащото надолу куче" си спомням, че Елена Малова (https://www.youtube.com/user/chilelavida) беше писала, че при нея е минала в три фази. А именно- трудна, лесна, трудна. Явно като при повечето пози в йога, се минава през различни усещания при изпълнението им.

Сега с чиста съвест си сипвам бяло вино и цялото ми внимание се насочва към Уембли.

# 203
И аз съм готова с тренировките.
Сутринта- 11км на гладно. Тийнът бе с мен първите 4, но ме заряза. 
Вечерта- рамо, бицепс, и корем.

Утре тичане, йога, и краци.

# 204
Антонио, във вк има група "Фитнес тренировки дома с Джиллиан Майклс". Там са всички тренировки на джилиън, вкл. новите от приложението. Има и за начинаещи. Малко са еднообразни, но за начало стават. Можеш да пробваш и beginner shred за един месец, колкото да влезеш във форма.
За днес - тренировка за долна част и корем с Анна, която прекъснах сто пъти. Като цяло не е лоша, има упражнения с тежести и собствено тегло за долна част и леки упражнения за корем в края.
https://youtu.be/pNf1g2nxh70

# 205
  • София
Здравейте,
Може ли да ми кажете от къде мога да намеря да гледам LIFT 4. Изгубила съм си линка.

# 206
Здравейте.
В извънваканционно нормално време кога, колко често и по колко време тренирате?
Аз успявам да отделя 30 мин през работните дни, рано сутрин.
В последно време правя 50 сек серии от jumping jacks, jump twists и ski slides за 12 мин общо + 8 мин тежести за гръб, клекове, напади и high knees jumps + 10 мин тренировка за корем. В събота правя нещо кратко, в неделя почивам.
Преди тичах, но не ми върши никаква работа вече и коленете ме болят ужасно.
За съжаление, не мога да отслабна. Стегнах се доста, силуетът не е никак зле за моите 44 години и предразположеност към пълненене, но не мога да изгоря дебелините. Пия много вода, внимавам с храната и все същите позорни килограми.
А, от септември детето започва първи клас и не знам как ще се справям.
Вие как се справяте?

# 207
Здравейте.

Пия много вода, внимавам с храната и все същите позорни килограми.
Вие как се справяте?

Аз тренирам между 5 и 6 вечерта след работа по 30 Мин. Тогава е оптималното време за мен и по-дълги тренировки няма как да правя.

Мен лично ми е много трудно с малки деца, които ходят и на училище, и с двама работещи родители, без помощ от роднини. Гледаме да сме добре организирани и да вършим всички задължения бързо.

Изследвала ли си TSH - хормонът на щитовидната? Когато той не е в норма, няма сваляне на килограми, въпреки усилията.

# 208
  • Там където
Здравейте,
Може ли да ми кажете от къде мога да намеря да гледам LIFT 4. Изгубила съм си линка.

Eто го в руската група:
https://disk.yandex.ru/d/KsihaY92MUev6Q

Ох, на мен този лифт ми поомръзна Simple Smile Остават 3 тренировки от 7 седм и 4 от 8 седм- ще го сбутам този месец между груповите и после не знам каво да подхвана....
Топло ми е, имам супер много работа и направо изнемогвам, не ми се тренира, но в същото време ако не тренирам и 1 ден се чувствам зле.... Мрън Simple Smile Може август да карам волна програма и от септември да подхвана нещо. Може да почна 6 седм както се бях наканила.
Хубава и успешна седмица.

# 209
Здравейте.
.....
 Пия много вода, внимавам с храната и все същите позорни килограми.
Вие как се справяте?

Когато децата ми бяха малки и ходеха на градина и училище, тренирах точно като Вас - рано сутрин, но гледах да са минимум 30 минути. Най-чусто успявах 45. Започвах наистина рано - в 5.30 ч., за да имам време да приключа навреме, да взема бърз душ, да събудя децата и да се оправим за излизане навреме.
30-45 мин е добро време, ако се използва разумно и тренировката е интензивна.
Тъй като е кратко, няма опасност от претрениране. При това положение не разбирам какво е "нещо кратко" в събота, като 30 минути през делничните дни са наистина кратко време Blush Спокойно можете да тренирате и в неделя - по същата причина. Освен ако нямате друг тип активност - дълги разходки или някакъв спорт на открито.
Всичко е въпрос на организация, разпределение на работата и всички задачки да се вършат навреме Blush
"Внимаването" с храната в какво се изразява? Измервате ли храната си, сигурна ли сте, че сте в калориен дефицит и действително приемате по-малко калории, отколкото изразходвате?
Ако сте сигурна, че е така, може би е добре да си направите изследвания, както посъветваха по-горе.

Общи условия

Активация на акаунт