Тренировки в домашни условия - 112

• 42 789
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Моят опит сочи, че като мина в такава форма на "възстановяване" много често кантарът тръгва надолу, защото изхвърлям водата от мускулите. За седмица/две е несериозно да се говори за загуба на ММ - да, мускулите не са "напомпани", а "спихнати", но това не е загуба на мускулна маса, а загуба на вода! В крайна сметка често се харесвам повече, особено пък краката си, отколкото в средата на програма с тежести.

Ходенето е благодат и за кръвообращението, което пък спомага възстановяването - т.е. предпочитам "нормално ходене", а не машини тип кростренажор/пътека с още по-нисък импакт.

За екстра протеина подкрепям горещо в естествения му вариант - морски дарове/риба/пиле + салата, а не протеинови шейкове! Ако се поограничат въглехидратите, особено простите, загубата на вода може да е доста съществена!

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 17:09 от Agent Provocateur

# 646
  • Бургас/Пз
Моят опит сочи, че като мина в такава форма на "възстановяване" много често кантарът тръгва надолу, защото изхвърлям водата от мускулите, а не че губя ММ, за седмица/две това е несериозно - да, мускулите не са "напомпани", а "спихнати", но това не е загуба на ММ! В крайна сметка често се харесвам повече, отколкото в средата на програма с тежести.

За екстра протеина подкрепям горещо в естествения му вариант - морски дарове/риба/пиле + салата, а не протеинови шейкове!
Точно това установих след едно седмична почивка. Краката са с релеф, личи са, че са тренирани, но не се пръскат като бомбички. Обаче стига толкова почивка, днес продължавам Simple Smile

# 647
Минавам да споделя за любопитните, че една от програмите за дупе на усманова е качена в No limits | тренировки дома | фитнес дома във вк. Не съм правила нищо от нея и не мога да дам отзиви обаче.
Иначе моето сваляне едва ли е от мускулния оток. С моите два часа и половина силови седмично няма риск да получа такъв. По-скоро е поради липса на компенсация с храна след тренировка.

# 648
Звезди, че какво по-хубаво? Sunglasses

# 649
О, благодаря ти Звезди  ! Метнах им набързо едно око,на пръв поглед не са нищо особено ,добре,че не ги купих.....поне задоволих любопитството си .Снднито е ТОП в сравнение с нея!

# 650
NFB, какво с какво сравняваш?

31/33 Гребане 44 мин
32/33 Гребане 55 мин
33/33 Гребане 99 мин

И на тоз висок акорд си приключвам летните спортни ескапади и почвам истерично да пакетирам, че след 10 часа излитаме към последната лятна дестинация. Една седмица активно възстановяване, йей Grinning

# 651
Ноу Фрейм, момичетата са ти отговорили вече за йогата, и бих посъветвала същото. Simple Smile Почивката е абсолютно необходима.

Днес сутринта 40мин хата йога, и следобяд 2 часа Ащанга 1ва серия, но с по-дълги задържания, и добавих и малко за таз от втора серия. Размазах се, и веднага хапнах една огромна ябълка.

# 652
Аз се отчитам със съмърфайн ден 12

# 653
Ахой,

Днес от мен 2 часа класическа хата по програма на Б.К.С. Айенгар.

Сурия Намаскар 5хА + 5хБ т.е. загрявка и смазка на ставите
1. Ширшасана - Главостой 3мин (ми толкова мога....)
2. Сарвангасана - Свещ 5мин
3. Халасана - Рало 5мин
4. Карнапидасана - Възелче? 1мин
5. Матсиясана - Риба 5мин
6. Пашчимоттанасана 6мин
7. Супта падангущасана А, В и С, 10-30-10 вдишвания
8. Шошасана (Кученце) + протипоза 1мин
9. Урдва Мука Шванасана - Куче нагоре с главата- 20 вдишвания
10. Саламбасана 3х15 вдишвания
11. Данурасана 3х10 вдишвания
12. Устрасана 5х20 вдишвания
13. Капотасана 3х15 вдишвания
14. Урдва Данурасана 5х15 вдишвания.
15. Пашчимоттанасана - ад либитум (по желание), дълго стоях, не гледах
16. Шавасана - ад либитум. Котката държеше да ме гризка, накрая ме остави. Joy

През цялото време (без Шавасана) дишане Уджаий (дишам доста бавно). Всяка пора се превръща в око, и следи всеки мускул в тялото. Активен корем и банди включени- мула и уддиана.
Чувствам се великолепно. Smiley

Днес ще се разхождам навън из парковете цял ден- шапка на тояга, и мързел.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 10:51 от Dez

# 654
  • Бургас/София
Отметнах тренировката за днес:
- дупе с Клои: https://youtu.be/WSqYBU_6agQ
- и свободната тренировка от Transform на Boho-вците: https://youtu.be/EduRTMyuk8I - една от любимите ми, та рано или късно ще се купи цялата програма.
Сега вече поемам към плажа.

# 655
Аз бях с някакъв летен вирус, но се оправих и днес отчитам ден 24 от съмъртайм крака и дупе..
Значи признавам я Сиднито за долна част, много е добра, обаче кардио и корем правих вчера и е за последно, просто няма смисъл да ги мъча повече. Ще си правя силовите и кардио и корем ще заменям с нещо друго.
Както каза Агента, най-вероятно имам лордоза, защото легнала в кръста имам чупка и за да прилепне към пода трябват специални усилия. И въобще коремните преси са мъчение за мен.
Замислих се и аз, че почивки между отделните програми не правя, за година и половина имам една седмица почивка доколкото си спомням, защото бях на море и не знам дали пък не е малко, все пак натоварването си е сериозно за мен и имам периоди, в които се чувствам много изморена, особено преди цикъл съм направо скапана.

# 656
  • Бургас/Пз
Арсен, пробвай корема да го тренираш с планк. Мисля, че е по-добре за кръста, а ефектът е страхотен и за вътрешните органи и гърба.

Вчера реших да тренирам с Каролин, въпреки че бях много уморена след работа. Назорих се и тренировката ми се получи много добре. Обаче после влязох да се изкъпя и ми причерня в банята. Не успях да запазя равновесие, подхлъзнах се и се озовах на плочките. Резултат е огромна цицина в дясната част на челото. Главата и горната челюст ме болят ужасно много. И сега пак няколко дни няма да тренирам. Писна ми вече 🥺🥺🥺

# 657
Привет момичета.
Днес крака и дупе.
Ани, аз предната седмица след тренировката за долна част бях с кръвно 90/60 доста часове минаха докато го вдигна и не знаех къде се намирам.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 14:52 от Nona M.

# 658
Ани добре ,че си се разминала леко ...почивай си повече ,скоро ще дойде септември и с нови сили аз съм му отпуснала края и съм доволна ...
При лордоза слагай нещо под кръста ,когато правиш коремни ,примерно кърпа или нещо такова да го подпира

# 659
Ани, много неприятно! Дано отмине бързо болката и отока.

Общи условия

Активация на акаунт