Тренировки в домашни условия - 112

• 42 803
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Аз се присъединявам към мнението за гривните + споделям същото усещане за кантара и мисля да го пенсионирам. Тренировка днес ще е само опаковане на багаж и разопаковането му. Тръгваме си от Банско след 2 седмици, така бързо ми мина времето и аз с малкият ще останем още седмица на село. Ще има баба, братовчеди и леля, та се надявам да мога да тренирам. Усещам колко се повишава самочувствието и самоуважението ми, когато съм тренирала.

# 616
Дух, при българското лято, особено тази година, е дори опасно да се тренира. Дори в охладено помещение. Особено кардио, табати разни...Сериозно изпитание е за сърцето.

# 617
Пепа, благодаря за съвета. В София преди да замине ми беше трудно, но тези няколко сутрини в Банско не съм усетила да ми влияе жегата. Аз като цяло съм си студенокръвно, и телесната ми температура е по-ниска от нормалното. Знам, че по принцип е симптом на хипо функция на щитовидната, но според лекарите изследнията са Ок, а и да не са аз сама лечение няма как да си назнача. Ще търся някой по алтернативен метод. Но идеята ми беше, че рядко ми е толкова топло, че да се размажа. Трябва да е над 36 градуса. А селските сутрини са хладни до към 9 надявам се да се получи, но и да не се получава, йога също ще свърши работа Simple Smile

# 618
Аз никога не съм използвала часовник или гривна, но бих си взела ей така за гъзарийка от квадратните часовници. Даже скоро гледах в Алиекспрес за по няколко долара и се чудих дали да не си поръчам. Някой ако си е взимал от там да сподели 🙂
Между другото, ако по някаква причина пропусна тренировка след това ми е супер тегаво и гузно.

# 619
Тили, и на мен страшно много ми се ходи на почивка в Родопите - със или без йога Simple Smile

Направих си дългото бягане (2 часа и половина). Реших, че за Витас сили нямам и направих една йога за бегачи на Сара Бет. От утре пак Transform + бягане. Трябва да открия колко седмици ми остават до маратона. Все още търся надежди, че ще се състои.

# 620
  • Бургас/Пз
Два дни отчитам само лежане. Цикълът ме удари 14 дни след предишния и направо ми разказа играта. Утре продължавам с пирамидите на Каролин Simple Smile

# 621
... След две години тренировки само с Кети, каквото и да пробвах, все не ми беше достатъчно за горна част, обаче съмъртайм ми идва много добре....

Имам един проблем, охлузва ми се гърба при упражненията за корем, когато от легнало положение повдигаш крака и дупе, леко се отмествам без да искам и гърба ми се търка в пода и направо имам рана... Уж правилно го изпълнявам, ама защо така се охлузвам не знам...
На теб трябва да ти се даде медал! ГОЛЯМ! 2 години само с Кети! Това може дa го оцени само някой минал през нейната мелачка! Респект, Арсен!
Случайно да имаш някаква форма на лордоза!!?

На Тили абсолютно неблагородно завидях за Родопите - със или без йога!

А нашата прекрасна Биб в прекрасната Прага! И не по-малко прекрасното Русе (сестра ми е родена там)!

От година на година все по трудно ми е да се аклиматизирам към безкрайно горещите по мое усещане ваканции в БГ. Тук дори като ни удари спорадична жега включваме климатиците на макс. В БГ над 26С съм dead meat!

Моята ваканция днес приключи. Някъде по трасето успях да си изгубя зареждащият кабел за Гармина. В резултат, успях да се насладя на бягането без джаджи - много освобождаващо и приятно чувство! А бягането, когато съм на почивка е приятен начин да се минат много километри и да разгледат улиците по един по-различен начин.
Taka e, определено се отмества фокуса на "тренировката", макар, че моят забравен кабел (или по-точно прибран от ММ в неадекватно място в багажа) в Италия ме ядоса много = нямах възможността да регистрирам как ваканционно ежедневие без особени тренировки покрива изискванията за минимум движение. Иначе няколкостотин пъти съм регистрирала как американското ежедневие ти дава 1/4 до 1/3 от екзистенц минимума на нужното за здравето движение, всичко останало е абсолютно осъзнато и целенасочено "трениране"!

Днес се захлади с 6-7С спрямо предишните ужасно горещи дни и излязохме да покараме колела. Дребните гадини са станали много бързи, но на дълги дистанции все още ми дишат прахта. Отчитам 50 км с колело (от Кембридж до Конкорд и обратно), последните 10 си ги карах сама и утре категорично ще имам нужда от йога и ходене, т.е ако мога да ходя! Grinning

20/33 Interwal walking 66min
21/33 Chole Peach Challenge Booty
22/33 Interval walking 25 min +  Cross Trainer 25 min + Rowing 55 min
23/33 Rowing 66 min
24/33 Cross Trainer 33 min + Rowing 33 min
25/33 Rowing 44 min
26/33 Rowing 33 min
27/33 Rowing 55 mn
28/33 Interwal Walking 55 min + Rowing 33 min
29/33 Колоездене 50 км

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 23:09 от Agent Provocateur

# 622
Допих второто кафе и скачам в маратонките. Днес ме чака "Glute Activation and Burnout".

Не й завиждайте на Тили за Родопите- няма за какво. Grinning
Писах, че мечтая да се случи в близко време и че реално е нещо съвсем осъществимо. Но все още съм на ниво планиране. Simple Smile Пък като стане- ще се спукам от фукня, обещавам. Sunglasses

# 623
Много хубаво начало на деня с ранна йога и Юлиана.
Първо задължителните Сурия Намаскар, след това:

Вместо Шавасана накрая, защото нямах намерение да спирам:
Сарвангасана-Халасана-Карнапидасана- Матсиясана
 Работа за Хануманасана:

И финал с йин йога- много добре ми подейства.

Шавасана.

# 624
Е как са толкова гъвкави? Аз съм абсолютно дърво.

# 625

С години постоянство и занимания. Общо взето всеки е дърво, и все по-голямо дърво става с годините, ако не се намеси "магията" на йога. И не е само заради гъвкавостта, много добре се отразява на психиката, ендокринната система, и комплексно върху всеки аспект за който можеш да се сетиш. Не е само гимнастика, има терапевтично въздействие.
Номерът не е да направиш идеално позата от раз (което е абсурд), а да тръгнеш по пътя, и да видиш какво се случва. Simple Smile

# 626

С години постоянство и занимания. Общо взето всеки е дърво, и все по-голямо дърво става с годините, ако не се намеси "магията" на йога. И не е само заради гъвкавостта, много добре се отразява на психиката, ендокринната система, и комплексно върху всеки аспект за който можеш да се сетиш. Не е само гимнастика, има терапевтично въздействие.
Номерът не е да направиш идеално позата от раз (което е абсурд), а да тръгнеш по пътя, и да видиш какво се случва. Simple Smile

Дез дай някой линк за начинаещи, да се пробвам някой ден. Ако може да е на български, че с английския съм скарана.

# 627
Nona, заповядай:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1356804
Това е нова тема за йога, в първия пост има линкове и на български език.

# 628
Мерси Агент, правилно я нарече мелачка, така е.... готино е да ти каже браво, някой, който знае колко трудно е с Кети и колко инат трябва за да не се откаже човек.😘
Между другото заслужаваше си всяка минутка с нея - постигнах мечтаната форма и сега само ще си я поддържам.
Лордоза предполагам, че имам, поне така изглежда на пръв поглед, там ми е по извито от на останалите хора. Но пък кръст не ме боли и не съм ходила на лекар да потвърди. Забелязах, че имам охлузване и в областта на опашката, а днешната 20 тренировка е някакъв вид кардио + точно от тези упражнения при, които се охлузвам и май ще я пропусна и довечера като позахладнее ще потичам навън.
Ани благодаря и на теб за съвета да подложа възглавничка, ще пробвам, ако и така се охлузвам, ще потърся упражнения с които могат да се заменят тези, че тя Сидни включва много от тях и ще трябва да намеря решение някакво, че съм на рани направо.
Вчерашната 19 тренировка за горна част беше много добра, само базови неща, без засукани работи, всяка група се третира поотделно и специално раменете ги докара до пареща болка с 5 кг. гири. Днес имам мт на раменете.

# 629
Мерси Агент, правилно я нарече мелачка, така е.... готино е да ти каже браво, някой, който знае колко трудно е с Кети и колко инат трябва за да не се откаже човек.😘
Между другото заслужаваше си всяка минутка с нея - постигнах мечтаната форма и сега само ще си я поддържам.
Лордоза предполагам, че имам, поне така изглежда на пръв поглед, там ми е по извито от на останалите хора. Но пък кръст не ме боли и не съм ходила на лекар да потвърди.
Абсолютно съм съгласна с теб, че е много приятно да те похвали човек, който на собствен гръб знае през какво си минала Hug Единственият ми съвет сега (непоискан, прости ми!) е да не се опитваш да поддържаш на 100% тази форма  кръглогодишно. Планирай кога да му отпускаш края отпускаш и кога да форсираш и с тренировки и с ядене.

Съвсем не е задължително да те боли кръст ако имаш тази анатомична особеност, Арсен. Но ако не можеш да си залепиш без усилие кръста на пода лежейки по гръб, охлузваш се при упражнения и някои коремни упражнения ти натоварват кръста повече от коремната стена най-вероятно е форма на лордоза. Аз имам същия проблем и години наред бягах от стандартни коремни упражнения като дявол от тамян или ги модифицирах на швейцарска топка (аналог на възглавничката предложена от Ани!) и предпочитах коремни от стоеж или дори йога/пилатес.

Което ме подсеща за въпроса, отпреди няколко страници. Всички ми знаете мнението и ви е писнало от мен, но пак ще кажа - аз вярвам в разнообразието! Ако не тренирате за сцена или състезание (когато следвате досконално съветите и режима на профи в дадената област!), то разнообразието дори в рамките на един единствен тип тренировки е много положително, а комбинирането на различни и взаимно допълващи се е огромен плюс за ума, тялото, здравето, ставите, етц. Слушайте и Дез за йогата - тя знае какво говори!

Да се похваля, че се събудих без мускулна треска днес, но и признавам, че предозирах сериозно с магнезий вчера от страх, да не се скова (ходих бързо и 1 час по улиците в 9 вечерта, почти на хладно!), та половин нощ борих стандартните за предозиране с магнезий последствия. Уелл, няма пълно щастие Wink

PS Ето това също много препоръчвам - по фитнеси го ползвам, но някой ден ще си взема и за вкъщи - Half Ball Balance Trainer. Oригиналното BOSU Pro Balance Trainer все още държи безобразни цени, но има голям избор от копия на пазара.

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 18:19 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт