Тренировки в домашни условия - 112

• 42 804
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Юлияна от Бохото е бивша гимнастичка ,аз разтягам докъдето мога...не се напъвам
Днес завърших програмата- самърфита и ще си дам поне една седмица почивка.

# 631
  • Бургас/София
Боховците са пуснали 10 дневно предизвикателство за корем.
Днес ден 1 от него: https://youtu.be/StBxsDojk70 и тренировка цяло тяло с няколко бар упражнения с Хедър: https://youtu.be/KHAUSLob0cA

# 632
От днес започвам минимум едноседмична почивка от силови тренировки -йога с Боховците за тазобедрените стави и евентуално плуване по късно .

# 633
Отчитам съмарфайн със Сидни ден 10 или 11 не помня, леле как си натоварих краката и дупето, утре сто на сто ще имам мускулна треска и ще правя йога

# 634
Юлияна от Бохото е бивша гимнастичка ,аз разтягам докъдето мога...

Бивша художествена, че и от руски произход Wink
Практиката е важна, не колко може съседката...

Нямам мускулна треска!  НИКАКВА!! ОЛЕ!!!
30/33 Гребане 33 мин + Интервално ходене 69 мин

# 635
От началото на месеца вратът ми е ужасно схванат и почти не можех да си завъртя главата в пълния обем на движение. Спя без възглавница по принцип, но стигнах до там, че да пробвам И с възглавница, започнах и Невробекс да пия- без промяна. Докато днес от Reach предизвикателството не ми се падна ето този Active Upper Body Stretch Workout- https://www.youtube.com/watch?v=PQSeTX8iIHM в комбинация с едно развижване за китки (към нея вече няма как да дам линк) и направо живнах! В момента, около 2- 3 часа след раздвижването, сякаш никога не съм изпитвала описания дискомфорт.

Сложих си го в "любими" за други аналогични случаи, особено когато влизаме от горещо в хладни помещения с климатик.

# 636
Тили, благодаря за линка.

За днес съмърфайн ден 11

# 637
И аз благодаря!
Понякога правя йогата на Касандра за проблеми с врата и също действа добре.

Върнахме се от почивка. У нас е като в пещ. Нещо нямам муза какво ми се тренира. Със Сидни само гледам към часовника кога ще свърши, а и тотално забравих докъде бях стигнала.
Карам по 1 час велоергометър късно вечер, но ще ме заболят ставите, ако продължавам така.

Отчитам upper body calisthenics с Каролин и малко вело по никое време.

Купих си йога блокчета от Лидл.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 23:56 от Дъждец

# 638
  • Там където
Привет! Вчера, днес и утре нищо по технически причини Simple Smile За сметка на това пък седнах и си направих план за тренировки от септември до юни 2022. Дори и да не стане според този мой план, пак е мотивиращо да имам нещо нахвърляно като основа.
Ох йога- все някак не мога да започна да се занимавам сериозно, а ми се иска. Може би е по-добре да е при добър учител, но не познавам такъв. Не знам дали ще се справя сама... Не ме спира степента на гъвкавост, ами някакво вътрешно (погрешно!) усещане, че щом не е кардио или тежести не правя нищо Sad Може би ученикът не е готов и затова не идва учителя...хаххахах
За да не e спам и словоизлияния ето 2 линка с полезни съвети за наболели за мен проблеми:
https://---spam335---/bg/2021/exercise-bg/nabiranija-5-uprazhnen … vcSVghl7maVXw0YRQ

https://www.youtube.com/watch?v=s4ky1lStd3w

# 639
Привет и от мен! Покрай вас, започнах и аз Съмъртайм 3 и е супер, че включва и тежести. Много ми харесва и наистина си е предизвикателство. 😃
Qaki - съвет от мен за йогата - приеми я като помощно средство за тренировките. С нея ще разтегнеш и отпуснеш хубаво тялото си, за да се изпълняват след това качествено упражненията.   Аз се влюбих в нея, след като ме заболя много плешката от работене на холната маса вкъщи. Един месец ме болеше, уж се разтягах и пак нищо - накрая си пуснах едно клипче с йога на  Yoga with Adriene за болка в гърба и още след първата практика ме отпусна на 80%, а след втората - изчезна съвсем.  ММ имаше и той болка във врата няколко дни, докато, след много повтаряне от моя страна, накрая се съгласи да пробва йога и също го отпусна. 😄 Та, йогата много помага, но аз не я приемам като тренировка, а като стречинг и време да успокоиш ума си.

# 640
За вчера Йога ,а днес активен стреч -горна част на блендърите-не помня кой го беше пуснал ,но благодаря!
Обръщам се към Агента ,Звездичка,Дез и другите профита в темата-Сега....решила съм да направя не една ,а две седмици почивка от тренировки с цел цялостно  възстановяване ,имам една тъпа болка в дясната тазобедрена става и опъване,не е нещо фрапиращо ,но се оказа,че тренирам без почивка между програмите повече от година,когато съм почивала съм била на ски,планина и т.н.пак съм се натоварвала,та според вас какво натоварване е допустимо през този период за регенерация -йога и стреч правя всеки ден ,примерно плуване и малко спининг или разходки ?

# 641
Плуване - да! Спининг, не (ИМХО), по добре повече разходки. Това на базата на моята проблемна става, която понякога (след особено кретеноиден цикъл от тренировки без адекватно възстановяване) ме боли така, че не мога да стана от дивана в прекия смисъл на думата...

# 642
И аз бих казала същото като Агент, даже и разходките бих посъкратила. Плуването почти не натоварва ставите, така че може да го включиш 2-3 пъти седмично, но ако те притеснява, че ще загубиш мускулна маса или качих кг, не се притеснявай. За две седмици няма да е фрапантно. Аз в момента съм в 10-дневна почивка, отчасти заради заетост, отчасти защото от вече десет месеца нямам по-дълга почивка(въпреки че умората при мен е по-скоро психическа, а не физическа), и не съм качила. Даже напротив.

# 643
Подкрепям за плуване и без спининг, защото второто натоварва ставата. За да няма загуба на мускулна маса, макар две седмици да е кратък период,  е хубаво да се приема пак необходимото количество протеин, дори може да намалиш калориите с 100-200, зависи колко често и интензивно ще плуваш.

# 644
Благодаря! И аз така го виждам...ама викам дай да попитам Smile  на мен честно казано не ми пука дали ще кача ,нито за мускулната маса ...по скоро се схващам без движение ,но ще гледам да поплувам и да си почивам .

Общи условия

Активация на акаунт