Осми клас 2020 /21 - Успешно осмокласникът приключва и на вълна ВАКАНЦИЯ се включва

• 27 709
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • Между гори и планини
Окончателно обявявам лятото и ваканцията за започнала. Оформен е по всички предмети. Можеше и една идея повече, но да ми е жив и здрав! Времето е 30° на сянка, изпих две чаши бира под асмата и вече съм дзен 😜 Мина и тая щура учебна година, догодина ( след 2 месеца) яка ни гърбина. Не мога да повярвам, че имам деветокласник. Тая малка запетайка, която оня ден започна първи клас...

# 481
Да ви кажа какво направих - звъннах, като обясних, че съм доста изненадана и силно притеснена от срочната оценка по математика. И ако трябва да вземем мерки, ако е толкова зле положението.... Припомних й какви оценки има и попитах защо не е нанесена тази от окръжност и вярно ли нанася като средноаритметично две контролни. Обясних за кое дете става въпрос, тя веднага се сети.  Според нея тя го е питала за повишаване на оценката, но той не е поискал. Попитах я дали му е казала какви намерения има за срочната и годишната оценка, защото той вероятно не е мислел, че трябва да се яви, за да  повишава от 3 на 4 при тези оценки. Тя не се сети дали е уточнила. Каза ми  да й звънна след един час, за да провери какво е писала в тефтера, но после не ми вдигна.
Здраве да е . Толкоз. Той не иска да се разправяме за оценки. Но реших все пак да попитам. И имам ужасно много работа точно днес.... сигурно пиша и с грешки, но да се отчета
В класа няма нито една петица или шестица.

# 482
  • София
Аманда  ❤️🙄
Това наистина прилича на проблем в учителя. Не знам какво може да се направи, освен комуникация и с другите родители и отнасяне на въпроса нагоре.
Много е изтощително да се занимава човек с такива неща.

# 483
  • sofia
Amanda, постъпила си правилно. Хем да се разбере, че като родител следиш нещата, хем не звъниш точно за оценката, а за пропуските. Правиш каквото трябва, да става каквото ще!

# 484
  • София
Ох, и аз се ядосах.И да ти кажа, съвсем не вярвам на версията да ги в питал за повишение.ДЪщеря ми я гонеше и й се молеше неведнъж, а отговора беше- просто мълчание и подминаване.Първият срок като  я попита , бяха едни пренебрежителни  реплики в стил" какви оценки те гонят.."А защо самата тя не  благоволи да дойде в последната седмица на училище и да уведоми децата поне за оценките в тефтерчето? Абсурдно е! Годината свърши, а ние още нищим оценки от преди месеци....И аз  да взема да си направя тефтерче тогава...

# 485
  • sofia
Скрит текст:
Да ви кажа какво направих - звъннах, като обясних, че съм доста изненадана и силно притеснена от срочната оценка по математика. И ако трябва да вземем мерки, ако е толкова зле положението.... Припомних й какви оценки има и попитах защо не е нанесена тази от окръжност и вярно ли нанася като средноаритметично две контролни. Обясних за кое дете става въпрос, тя веднага се сети.  Според нея тя го е питала за повишаване на оценката, но той не е поискал. Попитах я дали му е казала какви намерения има за срочната и годишната оценка, защото той вероятно не е мислел, че трябва да се яви, за да  повишава от 3 на 4 при тези оценки. Тя не се сети дали е уточнила. Каза ми  да й звънна след един час, за да провери какво е писала в тефтера, но после не ми вдигна.
Здраве да е . Толкоз. Той не иска да се разправяме за оценки. Но реших все пак да попитам. И имам ужасно много работа точно днес.... сигурно пиша и с грешки, но да се отчета
В класа няма нито една петица или шестица.
Това не е нормално, при деца приети с приличен бал миналата година... чак пък всички в класа да са толкоз зле?!
От наборната тема на големия знам, че има една такава учителка по БЕЛ в английската гимназия в Русе... никой не е достатъчно подготвен, за да има 6.

# 486
Имаше подобен случай, когато аз бях 9-и клас. Нова учителка по математика в училището. Три паралелки бяхме във випуска. По алгебра положението беше добре, нормално шарени оценки в класовете. С геометрията обаче не стояха така нещата и след като на класното в края на първия срок децата от ри паралелки бяхме масово с двойки и тук-там някоя тройка или четворка, беше ясно, че има голям проблем с преподаването. Просто не беше нормално почти всички деца, които иначе имат добри оценки по алгебра, а и по останалите предмети, да са с двойки.  Сега, не знам какво точно стана, все пак аз съм била дете, чия беше инициативата, на родителите или на ръководството, но фактът е, че тази учителка спря да ни преподава втория срок. Дойде един пенсиониран учител, с когото довършихме годината, а аз ходих две седмици през зимната ваканция на уроци при един невероятен преподавател, за да установя колко лесна и приятна била тригонометрията.

# 487
Веси, не знам  дали всички в класа са зле по математика или във всичките други класове в България получават завишени оценки. Не е ясно каква е истината. Но е факт, че децата у нас имат средно 13 точки на НВО по математика в 10 клас. Явно тази учителка пише оценките такива, каквито ги очаква на НВО. Да няма после разминавания:smile:

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 15:11 от Amanda.D

# 488
Еее, сколасах да ви прочета🙂

Моли, страхотни резултати на НВО! Браво!

Просто майка, чудесно се с
правиха децата!

Дикси и Моника гледа мача с бяща си. Нейните фаворите са Испания и Франция, един отпадна🙂

Хора, довечера да направите някое фото от срещата, моля🙂

# 489
  • софия
Поведението на тази учителка е некоректно. Дори и да предположим, че иска да пише обективни оценки, това че лъже, за да прехвърли вината върху децата, поставя под въпрос и обективността на оценката.

# 490
  • о`майна лунна нощ е
Повлечена от емоциите вчера покрай тези занижавания на оценки и оставяне на изпит на седмокласници, изкоментирах с учител какво ме възмущава. Човекът даде ясен пример как при сравнително пасивно дете, което е било на кантар между 3 и 4, му е дал на няколко пъти шанс да заслужи по-високата оценка. След поредния неуспешен опит да се качи нагоре, учителят получил бележка от детето "Г-н ..., моля да ми пишете 3". Едва тогава нанесъл срочна и годишна.

# 491
Учителите толкова опитни са вече и обиграни, че за всеки казус имат отработен готов отговор. Но пък, както скоро с една съфорумка си говорихме, несправедливостите са навсякъде, а това са първите им срещи с тях. Здрави да са! Няма напразен труд.

# 492
  • у дома
Честито на всички именници! Хепи,на твоя специални поздрави Heart
Аз си стягам багажа за морето и много трудно ви следя по диагонал...
Моето завърши с 6,00,но май ще му е за последно като знам какво го чака догодина!
Amanda,,аз бих звъннала пак .
Да си изкарате хубаво довечера и чакаме с Бисето снимков материал....

# 493
  • София
Хепи, честит ти именик, жив и здрав да е!🍷
Честито и на всички други празнуващи днес!

Моли, браво на твоето момче!

Аманда, много неприятна ситуация… Аз ви бях писала за нашите проблеми с математѝка първия срок. Винаги съм се отнасяла с огромно уважение към учителите и така възпитавам и детето, но този наистина беше абсолютен дебил! Изключително съм щастлива, че успяхме да се преборим да го махнат! Много правилно си постъпила, че си ѝ се обадила, нека види, че номерата ѝ не минават незабелязано.

Ние дойдохме на един приказен див плаж, Паша дере. Само дето не знаехме, че е див, пътя черен и ужасен, за малко да се върнем 🤭, едва стигнахме. Не нося храна, имаме само вода и две кенчета бира , наздраве!

# 494
  • София
Обявявам учебната година при нас за закрита и съм много доволна - пълно 6 и е приета в лайстунг паралелките Simple Smile
Почива ми се вече... Гледах билети за Бари за другата седмица - 30 лв. двупосочно...
Момичета, нали остава срещата за днес? Към 18,30 ще има ли някой там?

Общи условия

Активация на акаунт