С какво ви дразнят свекървите? - 129

• 39 365
  • 779
  •   1
Отговори
# 675

И на всичко отгоре снаха ми е напълно невинна и няма нищо общо с моята драма. Simple Smile
JoyJoyJoy

Не бъди толкова сигурна, може да е в тайна завера с фризьорката Joy

# 676
Не бих убеждавала никого да прави пълна промяна за външния си вид. Ако ме попита, бих си казала мнението, но не бих настоявала, че аз съм права и потърпевшият няма право на мнение.
В този случай явно е сработило добре по другия начин, с натиск от по-младия към по-възрастния, но като модел не е моят.

# 677
  • Варна
Благодаря за свежия хумор!👍
Uncommon, по-точно я подкрепих в колебанието и.

# 678
  • Най-красивата страна
Моята свеки я убеждаваме вече втора година,че трябва да си подстриже косата.
Косата и е доста дълга,почти до кръста.
Тя е инвалид,не може да я поддържа сама.Болногледачката я мие,ние я боядисваме,защото не ще бяла коса.Обаче косата и пада.
Извикахме фризьорка вкъщи ,ама тя не ще къса прическа..Подряза и само връхчетата.
Сега реве да и купим шампоан против косопад.Който според мен няма да помогне.

Смятам,че прическата е въпрос на личен избор,но когато можеш сам да се грижиш за себе си.

# 679
  • София
Хм, надушвам в този косопад дългата ръка на снахата. Не може да няма вина...
-veni-, ако можете, убедете я да пие добавки за косата, аз също смятам, че шампоан едва ли ще оправи нещата.

# 680
  • при късмета
Вени, продължавам да съм на мнение, че твоята свекърва не трябва в нищо да я убеждавате. Заявявате вашето решение и не оставяте възможност за фасони. Дори за собствената ѝ коса. Като се тръшка на нейното, да си го направи, ако не може се съобразява, защото и тази жена, която я гледа като напусне, ще я питам какво ще прави. Играе хоро на главите ви, при положение, че изобщо не е в позиция да поставя условия и то от каприз, не от нужда. На фона на всичко преди, не мога да си обясня как я търпите, честно. А жената която ѝ помага, трябва да я позлатите, предполагам, че тя отнася всичко

# 681
Може би сега, когато е в зависимо положение, косата да й е някаква утеха - това, че е толкова дълга, да я кара малко поне да се гордее, в нейния случай май наистина няма с какво друго. А като пада, съответно се превръща във всемирна трагедия - разбираемо според мен, за човек, толкова изолиран и напълно зависим.
Много е тъжно, че на стари години стигаме до там, да трябва да отстояваме такова елементарно нещо, като избор на прическа. Disappointed Relieved

# 682
  А Ма ко би бил образцов служител в старчески дом.

# 683
  • при късмета
  А Ма ко би бил образцов служител в старчески дом.
Твърдиш, че в старчески дом, им влиза в трудовата характеристика да се съобразяват с фасони за прическата ли? Или на частната болногледачка, като в случая? Не мисля.
Uncommon, тя не е зависима от сега. Преди много, много време Вени се оплака, че предишната жена не е издържала свекървата и напуснала. Тя да уточни колко. Оплаквала се е също, че отношението към жените, които се грижат за нея е същото като към Вени. А да не забравяме, че не свекървата им плаща все пак

# 684
За френските поне знам, че се съобразяват . И всяка сутрин идват да им правят прически. Отнасят с грижа и внимание , не както и с куче не се държим. В българските е както ти искаш.А  болногледачката ще се държи , както усети отношението на тези, които ѝ плащат. Отношението и към възрастните хора, не само към децата , е показател за нивото на  култура на обществото.

# 685
  • при късмета
На болногледачите в задълженията влиза само да следят за физическото здраве на този за който се грижат. Французойките, ако ги гледат компаньонки или друг персонал, това вече е съвсем различно. Вени и мъжа ѝ са наели болногледачка, не жена за всичко, въпреки, че поема и повече задължения, това са си техни договорки. А отношението на болногледача, все пак зависи повече от това какво е отношението на болни към тях, отколкото на тези дето му плащат

# 686
Уф, на концлагер ми замириса в темата...

# 687
Мако мога да ти кажа че не само във Франция, а също в Испания, Австрия и Германия влиза в задълженията къпане, преобличане, тоалет, прически, пазаруване, готвене, чистене, разходки, даване на лекарства и не само в старческите домове. Леля ми работи като болногледачка в Австрия, а леля на мъжа ми ползва услугите на такава за майка си в Испания. Аз следя местните групи и често се пускат обяви с изисквания. И точно болногледач се търси, а не компаньон. Та явно само в България е прието че болногледачката следи само здравословното състояние 😉

# 688
  • София
Не е в България, в кутийката на Ма ко само.

# 689
  • при късмета
Изобщо не правите разлика м/у това да се среши възрастен на легло, което влиза в ежедневния му тоалет и поддържането на дълга коса на лежащо болен. При това косата пада, а и трябва да се боядисва често заради побеляването. Изобщо не е едно и също. Ако държи на боядисването, поне да се подстриже, а тя и това отказва и то цели 2 години. Ми сама да го прави, ако може, болногледачката само ще я среши. Тук е разликата м/у ежедневни грижи и капризи и фасони. Капризи проявяваш, ако си в позиция да диктуваш условията, иначе е нагло

Общи условия

Активация на акаунт