С какво ви дразнят свекървите? - 129

• 39 367
  • 779
  •   1
Отговори
# 660
Да не говорим, че една промяна на цвета и то към по-тъмно после си иска поддръжка.
Аз съм избрала да не се боядисвам, което значи, че си ходя с бяла коса. Като знам колко време ми трябва да се обяснявам, направо й съчувствах на жената. Толкова е дразнещо да трябва да защитаваш изборите си пред някого, на когото най-малкото не му е работата да каже и думичка.

# 661
Всъщност, най-дразнещи са очакванията на околните да обясниш и защитиш изборите, които засягат само теб. Ами, да чакат.

# 662
Може да достави удоволствие като приеме подаръка  и послуша .Остаряваме и навици не искаме да променяме от страх  или незаинтересованост към различно.Накрая се оказва, че сме харесани точно с новото.Пък то голямо неудобство, че тъмното се поддържа после, косата расте и  пак е  на нашето, не е крак да са удължили, да куцаме цял живот после.
И аз се съпротивлявам, но понякога ми се иска да ме насочат, поне по повод някакъв да съм по-добре изглеждаща от бабешкото ми аз.После пак моето, не мога да се поддържам или не искам вече, то и  преди такава си бях.Да не се правя на готина.

# 663
  • Варна
Тя се хареса, променена. Аз и помогнах да не се влияе от соц.модела на "приятелки". Ще и прочета засегнатите коментари, да се посмее жената.😄 Виноват съм, че исках да подчертае красотата си, не да я неглижира.
Някои жени са избрали да ходят мустакати. Не е особено приятно, може и брадичка да оформят. Freedom.
Бор_яна схвана замисъла.

# 664
  Да ходиш с брада и мустаци е краен пример, не е като да искаш да си по-руса. Сигурна съм, че свекървата е била с  по-тъмна коса и е разбрала, че не е нейното. А дори на брадата и мустаката жена трябва да ѝ се каже по-деликатно и от най-близък човек , че трябва да се оправи. Да не говорим, че жените , които съм виждала с бради и мустаци са или около 90 г. , или в дълбока депресия.  Там трябва първо психолог да се намеси. Моя позната жена тръгна така , след като почина сина ѝ.

# 665
А теб какво те бърка, как са избрали да ходят някои жени? Да не би да те карат и ти да ходиш така?
Като почнат да се дават такива "аргументи" направо падам. Ти и фризьорката сте тези, които сте накарали, буквално, друга жена да направи с външния си вид нещо, което не е била склонна да направи. Сега ни обясняваш, как е било за нейно добро. Има си термин за това.

# 666
Ако някоя свекърва беше направила подобен " подарък" на снахата, тук сега щеше да Фърчи перушина

# 667
Ще се приеме, че ѝ налага мнение,намек, че  не я харесва, конспирация с фризьорката да я загрозят с тъмния нюанс.Laughing Пък, ако и бившата е била с по-тъмна коса , леле-леле

# 668
И вмешателство, защото си на място да контролираш.

# 669
  • София
Ако някоя свекърва беше направила подобен " подарък" на снахата, тук сега щеше да Фърчи перушина

Същото си помислих Simple Smile Даже не подарък, само като съвет да го беше дала, с каква боя да се боядиса, леле-мелееййй Simple Smile

# 670
  • Варна
С Магнум я притиснах, а коафьорката я заплаши с киселина. Сега ще продължа с офанзивата. Купих билети за театър. Нарочно не я попитах какъв жанр да е пиесата, нито за кастинга актьори. Но в инквизицията ще включа и тъщата. Да се мъчат, тез "гадини".😁😄
Принципно свекито има авторитарен нрав. Но явно съм изсусен манипулатор. Имам ключ за жилището и. Сутринта и напълних хладилника с полезни храни. Тук сина и си мъсти косвено, за принудителния тормоз да закусва здраво, с шамари.😁

Последна редакция: пт, 23 юли 2021, 10:17 от Viviana91

# 671
Виви, явно е готина свекървата, но прекалила си.
Добронамерено. Ти го пиша

# 672
  • Варна
tays, съобразявам се. Тя си казва желанията, но синовете и нехаят.😉 Те нямат ключове за дома и. Аз също не обичам намеси, наясно съм с границите.

# 673
  • София
Аз не бих бързала да критикувам Viviana91. Тя си казва само тук, и то в хумористичен стил, за опитите за ъпгрейд на свекървата. И определено съм съгласна, че възрастта не е задължително условие за вкус, а същевременно натрупаната инерция често пречи на желанието за промени.

Последна редакция: пт, 23 юли 2021, 10:39 от Cuckoo

# 674
Ох, много присърце я взех тази история, защото точно в момента изпитвам нещо такова.
Фризьорката ми ме убеди, че ако си изсветля косата, ще изглеждам по-добре. Рискувах и се убедих, че е така. Даже много се харесах.
Да, обаче на следващото боядисване, без дори да ме попита или предложи, напълно своеволно ме боядиса няколко тона по-тъмно. Хубав цвят, интересен, но... Аз не се харесвам с него. По-светлото беше по-добре.
И на всичко отгоре снаха ми е напълно невинна и няма нищо общо с моята драма. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт