С какво ви дразнят свекървите? - 129

• 39 368
  • 779
  •   1
Отговори
# 645
Ами тази снаха леко малоумна звучи по твоето описание, реална ли е?
Хм, леко...

# 646
  • Варна
Цвете в саксийка. Предполагам, че ако я беше поблъскал живота, нямаше да е толкова компромисна. Иначе се сърди на критики. Вече съм в черния списък.😄

# 647
  • BG
Цвете в саксийка. Предполагам, че ако я беше поблъскал живота, нямаше да е толкова компромисна. Иначе се сърди на критики. Вече съм в черния списък.😄

През 57-годишния ми житейски опит съм забелязала някаква закономерност - обикновено саксийните цветенца си получават заслуженото в момент, в който са свалили гарда. Животът ги очуква със страшна сила, чудят се откъде им е дошло и обикновено се оплитат като патета в кълчища, защото са непригодни да се справят с елементарни житейски ситуации. Много ми хареса цитат от някъде си" полученото наготово един ден се връща с лихвите ". Само се чудя съпрузите на такива как ги търпят - то все едно да отглеждаш още едно дете...

Патила съм служебно от този вид хора - протеже на бившата ни вече пенсионирана директорка.Бях елегантно парирана с фарисейско обяснение на ситуацията.

Съименничке, по - добре да си в черния списък, голям праз ! Купи си още една Фурла послучай случката.

# 648
  • при късмета
Цветята в саксия си мисля, че не полагат никакви усилия, като ли за добро отношение и заинтересованост от някого. Напротив, смятат, че им се полага по право и като не го получат реагират тъкмо на обратно. Бягат от въпросния човек, поради невъзможността им да се справят с този вид отношения, а не се тикат при игнориращия зорлем

# 649
  • BG
Ма ко, има и друг тип от тях, желаещи да се харесат на всички, поведение в стил " ау, ама как така този/ тази не ме харесва!?  ... и за това се тикат при игнориращия.

# 650
  • Варна
Да. Искала с всички да е в добри отношения. За мен по-странното е , че се засяга от критики. А толерира тези, които реално и вредят .
Адашке, има и по-приятни причини за шопинг.😎
Сега за моето свеки. Реших да и подаря нова прическа и професионално боядисване. Не е спонтанно, имаше нужда. Тя се дърпа принципно, но аз надделях учтиво. Фризьорката ми е позната. Предложи и леко по-тъмен нюанс. (блонди е) Но тя си настоя на нейния, по- евтин вариант. Фризьорката не се дава. Обяснява убедително, по-безвредна, трайна боя и т.н. Все едно гледах мач, с дузпи. Едвам я нави. Обаче, на мен ми стихна еуфорията. Лапето днес цял ден ми цитира бои. Преди час ми благодари. Колежките и били впечатлени.  Комплименти, но ми загорча сладоледа.

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 18:28 от Viviana91

# 651
  • при късмета
Ма ко, има и друг тип от тях, желаещи да се харесат на всички, поведение в стил " ау, ама как така този/ тази не ме харесва!?  ... и за това се тикат при игнориращия.
Това е определение за нарцисист. А "цвете в саксия", обикновенно е определение за пазени от деца хора, от всичко, включително всякакъв вид отношения. Нарциса от малък (защото такива се раждат, не стават в последствие) се бори за първенство и признание и държи всички да го изказват гласно, цветето в саксия не се бори за нищо, защото му е осигурено. И точно затова като се наложи да си извоюва одобрението и признанието, не се занимава, защото не знае как да го направи сам/а. Абсолютни противоположности са, а не един тип характер, реагиращи различно

# 652
Предложи и леко по-тъмен нюанс. (блонди е) Но тя си настоя на нейния, по- евтин вариант. Фризьорката не се дава. Обяснява убедително, по-безвредна, трайна боя и т.н.

Извинявай, но не можах да схвана връзката между нюанс и трайност и безвредност на боята.
Сигурно защото съм свекърва. Simple Smile

# 653
  • Варна
Обясни и предимствата общо взето.   Някои по- възрастни си държат на стереотипите. Или опонират, за ината и играта.

# 654
Вероятно жената си се харесва повече с по-светлия нюанс. А и светлите бои са по-безвредни. Странно е наистина за такива неща да се дразните на друга жена. И аз мразя фризьор да ме убеждава какво ми отива. При мен често е как да ме подстрижат. И ако се оставя и  ме подстрижат както решат, ми идва да се довърша. На толкова години сигурно се е виждала с тъмна, със светла коса, разбрала е как се  харесва. А и от тъмна коса , доста трудно се превключва на светъл нюанс. Какъв е този подарък, като от удоволствие , се превръща в  повод да бъде обсъждана и критикувана. Подарък се прави с идеята да достави удоволствие на адресанта , не на изпълнителя.
  Има някаква органична неприязън в тези отношения , заложена  генетично ли, поетично ли , не знам. Няма как иначе за такова нещо да се дразниш. Нали сте го направили да зарадвате нея , не фризьорката, тя е близкият човек.

# 655
  • Варна
Някъде написах ли, че си дразня? Подобен номер ми направи и майка ми. 😁 Там може и да е генетично.

# 656
 Така звучеше поста - стереотипи, инат  и пр. , демодирана  да схване концепциите на фризьорката. Не правете такива подаръци с контрол. Ако ги правите ,оставете хората да си ги ползват ,както  си искат.

# 657
  • Варна
Може би трябваше да сложа закачлив емотикон. Но е забавно тълкуването. Контролът ми се изразява в грижа за здравето и - диабетик е. Косата и е повредена и са и нужни по- специфични нужди. Тя изисква искреност и лично мнение от мен. Когато дружките и я лъжат, че рокля на огромни точки и отива, аз си позволявам да опонирам. Имаше известен отпор и да носи панталон. Оправда се с възрастта и чуждото мнение. Сега костюмите са и любими. От скоро я "измъчвам" с определени храни, подходящи за диетата и. Понякога желанията вредят и се контролират по лекарско предписание.

# 658
  • София
Нейна работа е как се облича и с каква прическа ходи. А и фризьорката е прекалила.

# 659
  • София
Напълно съм съгласна, много кисел вкус ми остави тази история. Жена на 60+ все ще знае каква коса иска да има, за бога! Това притискане е било много неприятно преживяване.

Общи условия

Активация на акаунт