С какво ви дразнят свекървите? - 129

• 39 373
  • 779
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ами тази снаха леко малоумна звучи по твоето описание, реална ли е?

# 631
  • Варна
Реална е разбира се. Мисля, че проси някакво одобрение. Твърди, че с всички останали е в добри отношения. Не е малоумна, с престижна кариера е. Мисля, че е от прекалено интелигентна фамилия. Но това не е извинение.
Интересното тук е , че мъжа и е наясно с вредите и действа радикално.

# 632
Интелигентна, богата, самостоятелна жена , подкрепена от мъжа си.
Не е за тази тема, защото очевидно с нищо не я дразни свекървата Blush

# 633
  • Варна
Не знам дали е точната тема. Но мен ме вбеси реакцията и. Не е с някакви езотерични, дзен отклонения .

# 634
Явно е до глупост наивна и добродушна.

# 635
Не, но явно чуждото одобрение й е по-важно от добруването на семейството й. Което само по себе си е индикатор за проблем.

# 636
Не знам дали е точната тема. Но мен ме вбеси реакцията и. Не е с някакви езотерични, дзен отклонения .
А ти защо си и предрекла, че ще си развали семейството ?
Свекървата не и е семейство, нали знаеш.
Жалко, че е попаднала на такива хора, но от тиня лесно човек се пази, ако не е нагазил в нея.

# 637
Не разбирам поведението на снахата, нейното е малко като да се бори с вятърни мелници и изобщо да се натиска там, където ясно и е показано, че не е желана. Обикновено снахите се оплакват от обсебване и намеса в живота им от свекървите, а тук няма подобно нещо. Съпругът/синът се е дистанцирал и за него това е най-добрият вариант. Наистина, чудно защо и е толкова важно да бъде в добри и близки отношения със свекървата при положение, че самата свекърва май-май не е много стока.

# 638
  • Варна
Интригите понякога действат. Независимо колко са примитивни. Свекървата пряко и  казала, че мъжа и има друга. Той се ядосал, че тя се връзва на интриги и лъжи. Бяха почти пред развод.
Мисля, че тя няма опит с подобни хора. Някакъв наивитет.
Lorena и аз търся отговори. Интересен казус е. Затова го споделих.
Милата, не ме беше виждала ядосана. Уж за културна минавам. Споменах и че Майка Тереза е имала други цели.

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 12:37 от Viviana91

# 639
От всичко, написано до тук, тази снахае изключително несигурна не само в себе си, но и в мъжа до нея. Което е много вероятно да се дължи на липса на одобрение от собствените й родители.
В твоите очи е успешна, интелигентна и т.н., но си носи явно травмите от детството и им позволява да управляват отношенията в семейството й.

# 640
  • при късмета
Образование и кариера нямат нищо общо с акъл, както е видно от този казус. Това, че някой е успешен в някаква област, изобщо не гарантира, че в личния си живот е толкова успешен. И според мен запълва някакви липси, но не е уцелила обекта. Няма да ги запълни с този човек при положение, че собствения ѝ мъж иска дистанциране от него. Забърква още по-голяма каша. Изобщо няма логично обяснение защо е искала одобрение от свекървата, при положение, че мъжа ѝ предварително е бил дистанциран. Абсолютно никаква. А после се тормози, че ѝ искали обяснения. Ми ще ѝ искат, като сама се бута. Да възприеме отношението на мъжа си и да приключва случая. Дано детето вече е добре

# 641
  • Варна
Виви, тази е всичко друго само не и интелигентна. Не е и наивна. Няма да кажа каква е щото ще съм брутална.

# 642
Точно наивност си е, и аз преди години бях такава. Но аз съм гледана от баба, за която единсвенното важно нещо беше какво ще кажат хората. Разболя се и почина от срам, когато майка ми се разведе и роди още 2 деца без брак.
Та и аз се опитвах всячески да съм в добри отношения с всички. С бившия се разделихме точно защото държах много да се разбирам със сестра му, а тя буквално си го мразеше и него и мен. Та наивност си е, запълване на някакви липси и желание за голямо задружно семейство.
Още си ги имам тези желания, обаче вече си го преживявам сама. В оплакваческата бях споделяла колко тежко приех на РД на съседско дете, как сестрите на майката се хванаха и приготвиха всичко заедно, разбират се и си помагат дори без да са помолени. А аз моята сестра и да я помоля за нещо важно, ще помогне само ако я засяга и то с цената на ужасно мрънкане и обвиняване

# 643
  • France
Има такива хора - мазохисти.

# 644
Някои хора са просто мазохисти.Дистанцира се и толкова,още повече че и мъжа се е дистанцирал.Възрастни хора не можеш да ги промениш.

Общи условия

Активация на акаунт