С какво ви дразнят свекървите? - 129

• 39 388
  • 779
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Причини за провалена почивка, винаги могат да възникнат внезапно. На детето може да се обясни също, че липсват средства или някой от родителите не се чувства добре. Защо я нахъсвате за море? Особено с малко дете, да шофират изнервени в тази жега. На каква възраст са децата?
Лъжата е вредна. Отношението на свекървата.
Jay, аз те разбирам. Наранени сте от отношението и поредното разочарование. Но си знаете особеностите на характера и. Животът предлага достатъчно изпитания. А ударите от близки са най-болезнени. От опита на моите родители те съветвам, да игнорираш по- сериозни намеси в семейството ви. Това включва и известно дистанциране, не воюване и конфронтации. Хората с ниска култура или ценностна система обичат интригите. Всеки да се играе театъра, но с епизодични роли. От вас зависи, дали ще сте статисти на личния си живот.

# 616
  • France
Dincho , пак казвам нито е искал пари , нито е търсил пари . Два дни преди това , майка му хвана малката да я разпитва дали вече се е подготвила за почивката . Разочарован е , защото за пореден път тя лъже . Да ми е жив и здрав , пари за почивка изкарва точно за 1 седмица , не е въпросът в парите.
Разбирам какво казваш. И него разбирам. Ако това може да те утеши, понякога е по-добре и последните илюзии да се разбият.

# 617
Ма Ко, това пък да говоря вместо детето ми и да искам паре е нямам думи. За разлика от теб, аз съм самостоятелна и обгрижваме детето заедно с баща му. Кой какво бил казал, какво обещал и т.н ич не ни интересува.

# 618
  • при късмета
Ма Ко, това пък да говоря вместо детето ми и да искам паре е нямам думи. За разлика от теб, аз съм самостоятелна и обгрижваме детето заедно с баща му. Кой какво бил казал, какво обещал и т.н ич не ни интересува.
За всички вече стана ясно, че само думата "пари" разбираш и осмисляш, абсолютно нищо друго. Къде прочете, че трябва пари да искаш от негово име? При нас например, майка ми като обещае на детето да го вземе, обещава лично на него. Но докато беше малък детето ни пита може ли да отиде и аз трябва да се обадя на майка ми да се разберем може ли и кога точно. Ето такова говорене от името на детето дадох за пример, трябва ли допълнително да се обясняват елементарни неща

# 619
Като си я знаете каква е просто не разчитайте на нея.
Все пак писа, че мъжът ти я питал къде са обещаните пари.
И като изкарва толкова, отидете на море с ваши пари, не чакайте тя да ви даде.
А, в какво е всъщност въпросът?
Да , пита я , защото му беше прикипяло след като разбра от братовчед си колко сме изпаднали , че едва ли не се налага някой да ни изпраща на почивка. Понеже госпожата работи сега и то в София , цялата рода трябва да й козирува като се прибере на село  , за съжаление така се държи с тях. За протокола ще кажа , че до момента сме се справяли с всичко сами и не чакаме помощ от никой . На море ще ходим догодина , живот и здраве , сега е ще вложим голяма сума в ремонт , наистина за наша радост.
Филомена , точно това мисли да направи . Явно сега е усетил точния момент да прекрати и без това рехавите си връзки.

# 620
Ма Ко, върхът си, аз не разбирам нещата, ти си супер 😀

Jay, Mocking Jay, твърде много внимание й обръщате. Какво била казала, какво обещала и т.н.

# 621
Dincho, недей се излага, трябва да се научиш по така да не си оставяш въображаемото магаре в калта, пък и малко екшън да има, може и в стил Съдебен спор с повечко емоции, как така ще се оставяш свекървата да те лъже и да не спазва обещания, пък и ще си траеш, ауу, не бива така и още по-страшното е, че ще допуснеш детето ти да бъде белязано от голяма травма!

# 622
  • при късмета
Jay,като сега е в София вие къде ходите всеки уикенд, тук или на село?

# 623
Jay,като сега е в София вие къде ходите всеки уикенд, тук или на село?
Тук в София , работи като помощница на една възрастна жена , предполагам така се води .  Започна работа , защото й е скучно на село , поне така каза . По - скоро идеята й май беше да е по - близо до нас . Когато дойде за първи път , роднините й споделиха , че са си отдъхнали .

# 624
  • при късмета
Затова те питах, предположих, че не ѝ е толкова за работата, щом каза, че не е работила толкова време, а защото иска покрай вас да се върти. Ако сте взели ново или по-голямо жилище, дано няма мераци направо да се пренесе. Звездите ми го говорят JoyJoy

# 625
  • Варна
Jay, на роднините и не вярвай много. С един и същи манталитет са. Тя има ли други деца? Свекърва без стаж, такт и разум не е особено добра переспектива.

# 626
Дайте някой друг казус.Тази свекърва я разкостихме вече.Не е права да обещава и да не изпълнява.Но и родителите са си знаели стоката и можеха деликатно да подготвят детето.Сега всички да спазват дистанция и това е.

# 627
  • Варна
Друг казус. Ингелигенгна снаха, с отлично възпитание, кариера и репутация. Красива, прекалено свенлива. По мои наблюдения. Възпитана, да отвръща на злото с добро. Произхожда от задружно, позитивно семейство. Влюбва се бързо и силно. Сватба, първо дете. Свекървата е от зодия интригантка. Омъжена, по волята на нейните родители. Споделя, че се е отървала от мъж (покойник). Почти не у работила, необразована, но доста амбициозна. Има син и дъщеря. Дъщерята е с няколко провалени, законни брака. Има ментални отклонения, които неглижира. Няма мотив да се издържа и развива. Търси опека и спонсорство от мъже. Осиновила е дете, с което са в хладни отношения. Основната прилика при майка е дъщеря е ролята на постоянни жертви, лъжи и наслада от интриги.
Детето на снахата е неглижирано. Цялото внимание,подкрепа и помощ са към дъщерята. Синът е запазил учтиво отношение, но се е дистанцирал от млад. Дори е сменил града. Предупредил е жена си , че всяка любезност или изречение, ще бъдат изопачени. Опитва се да я предпази от сблъсъка на различен манталитет и норми.
Но тя упорито иска да се хареса на свекървата. Помага, подарява, поощрява контакти с детето. Първоначално се е сблъсквала с ледено безразличие. После следват лъжи. Гонили са я. Мъжът спира всякакви контакти. Но снахата прощава и дава нов шанс. В един момент, е обидена жестоко от майка и дъщеря. Не искам да цитирам примитивизми. Но са от рода на боклук, малоумна и т.н. Нейната любезност и коректност те са възприели за вид лудост.  Мъжът и е друг. Познавам ги отдавна.
Видяхме се през уикенда. Телефонът и звънна. Тя се притесни и уедини в дълъг разговор. Опитваше се да си защити или смени темата. Накрая мъжа и затвори телефона. Същата свекърва, която я обижда директно и иска отчет. Не за детето,сина или опит да се извини. Обажда се да пита, дали тя е продала имот и каква сума е взела. Имотът е предоставен от родителите и.
Спокойна натура съм, но ми вдигна адреналина. Арогантното нахалство  от една страна и нейната поза на слугиня. Признавам, че тя се шокира повече от моята реакция . Попитах я какъв е лимита и на търпение и какво очаква. Откровена съм и подчертах, че тя ще си разруши семейството. Детето и беше в кома, с риск за живота. Нейните истерични критички не го посетиха. След година са се интересували предимно от информация.
Мъжът иска окончателно дистанциране. Тя гони вятъра, според мен. Невъзможно е да бъдем в идеални отношения с всички.

# 628
Това звучи като сапунка, честно казано. Но докато за снахата е по-важно да я харесат и приемат отколкото мнението на мъжа й, отношението им към детето й и нея самата, промяна няма да има.

# 629
А тя защо толкова държи да си контактува с тях и да е в добри отношения?
Ако са някакви напъни и наивни илюзии за добро роднинство, семейни корени и една кръв 🙄 би трябвало отдавна да са отлетели и да се е осъзнала. Още повече щом мъжът й се е дистанцирал от тях! Или и тя има някакви бъгове в системата си.

Общи условия

Активация на акаунт