С какво ви дразнят свекървите? - 129

• 39 389
  • 779
  •   1
Отговори
# 600
Да вмъкна малко разяснение .
Пари за море ( че и за други глезотии ) имаме , но ни изникна (за наша радост ) сериозен основен ремонт на жилище . Решихме да не го отлагаме и да вложим спестеното там . Вилата е в идеално състояние , поддържаме си я семейно  всички и е перфектна за почивка и не само .
Относно свекърва ми , за 10г съжителство със сина й , тази жена веднъж не е казала истината , ей така за разнообразие . Тя е паталогичен лъжец , развлечетието й е да прави интриги . За целият й живот е имала точно 2 месеца трудов стаж , сега работи , няма никакви разходи и не спира да обяснява на близките си , кооолко много пари изкарва . Няма лошо , това си е нейна работа . За 10 г видях , че освен обект на подигравки , за роднините си не значи нищо  . В началото се чудех защо е така , докато не се поопознахме . ММ никога не чакал или да се е надявал на пари от майка му , за него е обидно дори , НО се надяваше , че поне веднъж в живота си , майка му ще поеме отговорност за думите си . Все пак три месеца не спря да надъхва детето , пък и на роднините си каза . За мен , още преди този случай , тази жена се е доказала като един нагъл , алчен , лицемерен , егоист и егоцентрик.
 Dincho , никога не е искал и стотинка от никой . От 16 годишен се гледа сам . Живял е като куче , но се е оправял сам . Единственото , което винаги е искал , е било майка му да спре с лъжите и интригите , особено спрямо децата .

# 601
  • France
Може би е време да се примири с факта, че има подобна майка и да продължи напред, без да поглежда назад.
Често хората живели дълго време с токсични личности реагират срещу тях чак, когато са намесени и децата им. Този случай е като по учебник.

# 602
Защо да не ги вземе ако са обещани като подарък?
Естествено, с още малко от тях и детето може да види морето за три-четири дни и всички да са що годе доволни.

Сега дочитам. Ами след тези уточнения изобщо не ви разбирам драмата и на какво отгоре сте очаквали точно този път нещо да в различно.
За сметка на това е ясно, че свекървата пари няма, след като нито къщата й е ремонтирана и направена нито е работила повече от два месеца през живота си.

# 603
  • France
За 3 дни не си струва да биеш път София-морето Hands V

# 604
Ма Ко, чети - авторката писа как мъжът й питал майка си за обещаните пари.

# 605
Синът не е трябвало въобще да си иска обещаното дарение. Ако е искал да изобличава лъжец, да прави равносметки, да гори мостове, е можело и без подобни ултиматуми и забъркване на жена си в тях.
На мен неговото ми прилича на емоционално изнудване ,  щом няма да ми дадеш парите, няма да ни видиш повече.
А можело е още, когато е разбрал за обещаното, да каже, че не вярва и пак да си развие ретроспекцията

# 606
Цитат на: Philomena link=topic=1
348479.msg43180180#msg43180180 date=1626719490
За 3 дни не си струва да биеш път София-морето Hands V
Абе си струва си ако ще зарадваш детето си.

# 607
  • при късмета
Ма Ко, чети - авторката писа как мъжът й питал майка си за обещаните пари.
Чети ти, никъде не е искал други пари и по принцип. А за обещаните е друго и само ти си се запънала, че е обикновено искане. Не случайно са различни думички, просто защото значат нещо различно.

# 608
Какво различно значат 😜
Татко ще ми купи колело, но друг път...... тате, къде ми е колелото. Звучи ли ти сериозно?

# 609
  • при късмета
Различни са термините поискани пари и обещани доброволно пари. Филми всеки гледа, но тълкувания речник явно е чужд за някого

# 610
Хайде пък сега, за 3 дни не си струвало да биеш път от София до морето Simple Smile Сякаш е на хиляди км разстояние това море. За 5 часа се стига вече. Хората до Рим отиват за 2 дни, тук море 3-4 дни били малко! Съвсем ок са си, ако наистина има желание.
Нали въпросът е да не остане разочаровано и да не страда детето.

# 611
Мо Ко, права си. Аз съм неграмотна 😜 добре ли е така?
Тате, кога ще ми купиш обещаното колело от мъж на 30+ е жалко.

# 612
Dincho , пак казвам нито е искал пари , нито е търсил пари . Два дни преди това , майка му хвана малката да я разпитва дали вече се е подготвила за почивката . Разочарован е , защото за пореден път тя лъже . Да ми е жив и здрав , пари за почивка изкарва точно за 1 седмица , не е въпросът в парите.

# 613
Като си я знаете каква е просто не разчитайте на нея.
Все пак писа, че мъжът ти я питал къде са обещаните пари.
И като изкарва толкова, отидете на море с ваши пари, не чакайте тя да ви даде.
А, в какво е всъщност въпросът?

# 614
  • при късмета
Мо Ко, права си. Аз съм неграмотна 😜 добре ли е така?
Тате, кога ще ми купиш обещаното колело от мъж на 30+ е жалко.
Парите са обещани на детето. Ти никога ли не си говорила от негово име или заради него с роднини, докато е било малко твоето?  Лично дете ли трябваше да ги поиска? Тогава и то ли е мухла и жалка?

Общи условия

Активация на акаунт