С какво ви дразнят свекървите? - 129

• 39 410
  • 779
  •   1
Отговори
# 585
При повторна издънка с неспазени обещания, започвам разговори с детето, че има такива хора, които само си говорят и не изпълняват обещания и да не се връзва, защото както винаги баба му няма да си спази обещанията. Така детето няма да е подведено и колкото пъти ми повтори как баба му говори за това море, толкова пъти ще му повтарям да не й вярва. Освен това, не ми прави хубаво впечатление, че сте оставили детето в тая заблуда. Ако вие сте си взели решение да не ходите на море, защо не сте стопирали надеждите на детето. Това означава, че и вие също сте й вярвали.
А, относно на кого и какво се хвали пред родата, какво ви интересува, млади хора сте, абстрахирайте се от това.
Ако някой от родата ви попита какво стана с морето, защо не сте отишли, отговорът е, така сме решили, без обяснения.

# 586
  • Варна
Птица, тя не написа, че ще ремонтират селската къща. В нея ще ходят да почиват. Не е конкретизирала кой точно имот ще ремонтират с тези пари.

# 587
  • София
Айде почнаха фантазиите Joy Птица, трябва романи да пишеш:) Къщата била на другата баба, тая сигурно чакала аренда.... Joy Всичко, само и само да не е виновна лъжлата самохвалка.

# 588
Добре, де, не за вилата на техните, за собственото им жилище. Пак остава истина фактът, че те САМИ са решили да прескочат морето тази година.

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 20:23 от птица

# 589
  • при късмета
Птица, в няколко теми вече пишеш неадекватно. И тук да те питам, къде ги прочете всичките неща, които изписа? Как все грешните интерпретации правиш? Няма значение от къде са парите на бабата, има ли ги няма ли ги. Проблема е, че обещава, а после увърта и никъде другаде

# 590
  • Варна
Ето какво е написала авторката:

"Тази година решихме да ходим на вилата вместо на почивка , защото сме предвидили парите за нещо по - сериозно ( предстои ни сериозен ремонт ) ."

Къде тук е написано, че парите са за ремонт на вилата, за нейната къща или за къщата на техните? Големи съчинения тука, че и се повтарят и твърдят пак.

# 591
  • Варна
Пикантни съвети има. Синът да даде отчет и изявление по радиото. После, роднините му да накажат провинилите се.
Ма ко, да сложат намордник на свекървата ли или да и напишат реч? 😁

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 20:36 от Viviana91

# 592
Абе по-важно е, че в мнението на птица има работещ вариант за отиване на море.
Обаче аз понеже се върнах специално пак да прочета и пак ми стана мъчно за детето, че никой не му е обяснил, че няма да стане както обещава баба му хем всички са знаели освен него.

# 593
Явно е имало надежда. Затова сега има и разочарование.
Уж без очаквания, пък синът пита кога, защото идва падежът.
Виновни са всички, без снахата и детето.

# 594
Явно е имало надежда. Затова сега има и разочарование.
У сина явно наистина е имало. Снахата си пише, че не е очаквала нищо. Затова е било хубаво да спести разочарованието на детето си.

# 595
Ми то хубаво, ами ако бабата Сепак даде парите, ще излезе, че авторката настройва детето срещу бабка му.
😀

# 596
  • София
Хем си знаете, че тази баба лъже (разбирам, че не е за първи път), хем имате някакви очаквания за пари, че си и ги търсите, че и скандал правите. Изначално е трябвало да говорите с детето, че обещанията на бабата най-вероятно няма да се изпълнят и да си го настройвате за вашите планове.

# 597
  • при късмета
Е тя вече трябваше да ги е дала. А и сега си мисля, че и да ги удвои, няма да ги вземат.

# 598
  • София
Според мен ще ги вземат Grinning

# 599
Стигне ли се до пари, обещание за пари, имоти, въпреки че в този случай има намесени само пари, винаги има риск да се стигне до скандали, обтегнати отношения, отчуждение и подобни. След като Jay и мъжът и са знаели, че свекървата няма да им даде 1000 лева за почивка независимо какво говори и обещава изобщо не е трябвало мъжът на Jay да пита майка си за пустите 1000 лева. На мен не ми стана ясно те наистина ли са се надявали на тези пари или не, по думите на Jay май не са се надявали, ако не са, защо са се изпокарали със свекървата - защото е излъгала детето им с празни обещания или защото не им е дала пари за почивка. Ако е заради детето, лично аз не виждам кой знае каква е драмата, децата не са чак толкова чупливи, баба му обещавала, но се отметнала, някои хора не си спазват обещанията, тъкмо да знае, тепърва ще се сблъсква с  несправедливости. Не трябва ли да сме малко над нещата.

Общи условия

Активация на акаунт