С какво ви дразнят свекървите? - 129

• 39 425
  • 779
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Съвсем сериозно.
Когато човек поеме ангажимент, тръби наляво и надясно за това, е редно да го изпълни, а не да шикалкави. Няма никакво значение дали става въпрос за пари или за бродиране на гоблени.

# 556
  • при късмета
Изобщо не е правилно да се пита за пари. Звучи смешно голям мъж да пита майка си - ти кога ще ми дадеш обещаните пари за почивка. Звучи доста жалко, пък чак разочарование и травми. Той трябва да й дава пари.
И да е по темата - Тази нощ сънувах свекърва ми. Не съм я сънувала май никога досега, а нея я няма вече 27 години. Спомените я за бог да прости.
Не е така. Обещанието е било по нейна инициатива, не само заслужава да ги искат, а на цялата рода както се е хвалила да я изложат. И още по-лошото обещанието е било към детето. То ли трябваше да ги иска? И то е разочарованото, не сина.
Как може да намерите оправдание за всяка низка и долна постъпка, само защото я е направила свекърва? Да се лъже дете не е най-благородната постъпка на света

# 557
И като Големият мъж ги е поискал какво е станало? Ега ти и мъжът.....няма пари да си заведе семейството на почивка ми чака мама да плати.
Вас пък не ви ли писна да оправдавате недорасли мъже?!

# 558
  • София
Фактът, че родителите нямат възможност за море тази година, не променя факта, че свекървата е обещала нещо по собствено желание, била се е в гърдите за това, а после ги е подвела. Съвсем нормално е (даже препоръчително) да реагираш, когато някой те разиграва.

# 559
Ули вярвай ми , че през цялото време съм повтаряла до изтъркване , колкото по - малко очакваш , толкова по - малко ще се разочароваш ( е не само тази фраза де ) .
Това бих го казала на възрастен.
Аз говоря за това да кажеш и да повтаряш и потретваш на детето, че баба няма пари да даде колкото и да й се иска. И как ще отидем на вилата и колко забавни неща ще правим там и т.н.
Мъжът ти е голям, ще успее да се справи с разочарованието си, още повече щом не е от вчера такава.

# 560
  • при късмета
И като Големият мъж ги е поискал какво е станало? Ега ти и мъжът.....няма пари да си заведе семейството на почивка ми чака мама да плати.
Вас пък не ви ли писна да оправдавате недорасли мъже?!
Пари си имат, просто към момента са решили да ги вложат другаде. Не четеш или не разбираш прочетен текст? А бабиерата някой насила ли я накара да обещава многократно на детето? Ако не го беше направила и през ум нямаше да им мине да искат обещаните пари

Ули, защо трябва да оправдават бабата пред детето? за да не се разочарова предполагам ще ми отговориш, но до кога? Вероятно до следващия път. Тя си е такъв човек

# 561
  • Варна
Ясно е изложен случая и не е такъв. Имат пари, но са решили да ги сложат в ремонт. Почивка ще имат, просто ще е на вила, а не на море примерно. Приоритети, които семейството си определя. И никой освен детето не е чакал тя да плати.

Напомня ми на свекървата на моя приятелка, която наляво и надясно разправя, че ако не са те, младите ще умрат от глад, как гледала в градината, носела и т.н., а изобщо не е вярно. Ама да се бие в гърдите пред другите щото тяхното мнение е много важно. Жалка работа.

# 562
  • Варна
С мъжа ми ще се разведа, ако взема пари от близки. Его.
Иначе си знаете жената, но очаквате различен развой. Защо? Ще и простите. Децата пак ще я посещават. Възможно е тя да осъзнае грешките си.
Мен ме смути поведението на мъжа. Прочетох го няколко пъти. Първосигнално, помислих, че детето е гледало безпомощно.
 Майката се уважава. Но пълнолетните хора имат различни идеи, планове и  възгледи. Отстоявайки си независимостта, не може да очаквате финансова помощ. Когато някои греши неетично е нормално да търпи критики.
Какъв е смисъла да не я намесва? Те са семейство. Заедно в добро и зло.

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 19:19 от Viviana91

# 563
Вместо скандали и равносметки, щом ви дават 400, вземате 400 и отивате на СПА за 2 дни.

# 564
Точно за това говоря - Те решават как и колко пари да харчат. Защо очакват от бабата. Била обещала, ми тя може и да е изкуфяла и да си приказва всякакви.... въпросът е защо те очакват от нея.

# 565
  • при късмета
Изобщо не дължа уважение на някой, който ме лъже, подвежда и заблуждава съвсем умишлено и системно. Дори на майка ми. И не само за пари, даже те са последни, за всичко
Точно за това говоря - Те решават как и колко пари да харчат. Защо очакват от бабата. Била обещала, ми тя може и да е изкуфяла и да си приказва всякакви.... въпросът е защо те очакват от нея.
Пак не четеш. Авторката нищо не е очаквала. И точно затова бабиерата е манипулирала детето. А то е ясно, че ще ѝ се върже

# 566
  • София
Защото сама е предложила и го е повторила пред н-хора, вкл. и пред детето. Ако човек сам не уважава себе си, аз също няма да го уважавам.

# 567
  • Варна
Вземат ли парите, стават зависими от капризите и. Ще изисква, ще се хвали.
Jay, почивайте спокойно, без грижи и по ваш избор.

# 568
Тук става въпрос за многократно повторено обещание към дете.
Наистина трябваше да вземат 400лв и да заведат детето на море поне за 3 дни.И тогава ,ако искат да обясняват,че баба няма пари.
Аз съм дала обещание на дете преди 9 години.Не мога да го изпълня не поради друго,а защото има проблем с родител не даващ пълномощно.Детето догодина навършва пълнолетие,и ако не съм умряла смятам да си изпълня обещанието.

# 569
  • Пловдив
А каква е тази мания или как да го нарека, да не се взима никаква помощ от родителите? На кого се доказвате колко велики сте? В случая бабата САМА е обещала! Разнасяла е месеци наред младото семейство, как едва ли не без нея нямаше да видят море, а накрая бие отбой. Аз от яд, не бих оставила въпроса отворен. Авторката ясно каза, че си я знае и не се е надявала. Собственият ѝ син многократно е бил лъган от майка си и то защото всеки път си е премълчавал. Редно е било най-накрая някой да я нареди, за да се научи, че не може да говориш празни приказки и това винаги да се разминава без последствия за теб. И никъде не е споменато, че нямат пари за море, а че ще вложат парите за море в ремонт, за което- Адмирации! Значи успяват да си подредят приоритетите правилно.

Общи условия

Активация на акаунт