Ма-ма,та-та казва вече МАРТенското буболече!II

• 8 228
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
  • Русе
 Hug на всички
За 3-ти път почвам да го пиша тоя пост дано тоя път някои не ми спре PC-то или тока  #Cussing out
За спането малката  по принцип заспива след баня към 9ч, но понякога и до 23ч беснее сутрин към 8-9ч се събужда играе, на обяд заспива спи от 30мин до 1.30 И следобяд към 4-5  пак подремва малко  Embarassed
А за храненето тя нали не ми тачи много много попарата та понякога и давам мляко сутрин, на обяд яде пюре, следобяд каша ( кисел, плодово пюре, настърган плод или грис) и вечер пак мляко
Това за сега  отивам да свърша нещо докато още спи  Hug

# 76
Здравейте,

за спането Константин се буди около 6:30 давам му бибата и заспива до към 8-8:30, хапва и играе до към 10-10:30 , спи до към 11:00 -12:00 пие сок,хапва в 13:00  и към 14-15:00 пак заспива.След вечеря към 18:00 , играе малко и заспива поне за 30 мин преди баня в 21:00.В 21:30 вече е в хоризонтално положение.

И аз му чета приказки, само дето той иска да дърпа страниците и много от тях за леко скъсанки, защото го взимам в скута си -  диване.

Ади,  аз се спрях на това бънджи http://shop.danet.bg/popup_image.php?pID=2360 , но ще ми го доставят чак другия петък.А и всъщност още се чудя за него дали има смисъл след като имаме проходилка... newsm78

Най-новото 20 на Тино е пищенето.Той го прави отдавна, но сега така започна да пищи като се кефи на нещо, че го чуват в съседите през 1 къща...ще го правим оперен певец  Joy

Ние нямаме проблем с излизането, откакто спрях да кърмя няма вечер, която да сме си останали вкъщи след като Тино е заспал.Като си живеехме в нашата къща се събирахме на верандата и си правехме купони, беше топло,а и Константин така спи ,че ни музика ни викове му пречат.Сега в една къща с нашите връчвам бебефона на майка ми и се прибираме към 00:00-1:00.

Сега точно се опитвах да го нахраня диваненцето и за първи път отказа да яде #Crazy хапна 4-5
лъжички и това беше....Четох че при никненето на зъбки можело да има проблем с храненето, но чак пък нищо да не иска....Не е от пюрето много го харесва...е знам че ако сменя с плодово или ванилия го е изял в миг, но ще го мъча след малко пак, ако иска, не го тъпча никога колкото -толкова ,но се притеснявам.

Това за сега от мен....

# 77
Дейзи ,миличка и аз преживях подобен ужас-една нощ Бобчо се буди на половин час да плаче ,няма да казвам какви мисли ми минаха а сутринта се оказа Mr. Greenпръц и  ако Mr. Green
Галче2006 и моите притеснения са такива  Rolling Eyes
за книжките-ние сме му взели на Бобчо тези на Фют гумените,но той ги възприема по скоро като гризалки newsm78
Краси скъпа ти какви си взела на Емичка Hug
Катенце ние с Бобчо ходихме до езерото с любимите му патици Joyно още не сме за компания заради грипчето,страх ме да не заразим другите мъничета Rolling Eyes

# 78
Трябва да взема и аз да започна да чета на Маги Thinking Иначе има една книжка от поредицата с тази  костенурка Франклин и една испанска с твърди корици. Но аз й ги давам да си играе с тях, защото й е голям кеф да дърпа страниците. Не знам дали въобще ще ми обърне внимание на четенето по тази причина  Thinking

Констанс, според мен няма смисъл да му взимаш сега бънджи. Маги преди да пролази й беше голям кеф в него, но сега, като е доста по-подвижна предпочита да ми чисти пода и да обикаля стаите  Mr. Green

Мами, да ви питам и вас. Някой знае ли колко вървят столчетата за кола на Плей?

Води се от 9 до 25 кг, а аз исках точно такова, което да включва две групи. Има едни на КАМ до повече килограми, но тази марка нещо не ме кефи. Има едни убити десени  Sick

Ако някой може да ми каже колко горе-долу са и тези неща, ще е още по-добре

Кошница за кола с позиции

И тези две колички

# 79
Добре си е, даже много добре, защото не я мъча с пюретата feeding Laughing. Тъкмо няколко дни ще плаче по-малко. Не е повръщала или нещо подобно от снощи. Може и да е било еднократно, но я по-добре малко на млечна диета да бъде, и без това я изтормозих с това ядене...

# 80
Весе , аз също съм му хвърлила око на това столче и на още няколко, ама и за това както и за колички при избора е доста сложно нещо
Сега...стола за кола струва 460лв
S4 нямат налична, а за другот не съм питала

# 81
Привет в този мрачен/поне във Варна/ ден!
Дано настроението Ви е противоположно на времето.
Аз съм доста притеснена, явно колкото и да пазихме Дария сме я заразили с актуалния в момент грип. Педиатърката ни изписа да пием антибиотик, сиропче за кашлица и разни такива. Мен ме притеснява тази история с антибиотика. Има ли бебчета, приемали вече антибиотик и ако ДА какъв.
Много Ви благодаря предварително за мненията. Ужасно се обвинявам, защото първа аз се разболях и сега ми е криво Sad
Усмихнат ден!
Всичко най Simple Smile

# 82
И ние минахме през това. Аз бях болна, след това таткото и малчо се зараси последен.. Sad Започна да смърка и първо бяхме само на капки за нос, но след около 5 дни не минаха сополите и той започна да покашля по малко. Веднага го заведох и ни изписаха АБ, защото беше започнал да прави бронхит. Пихме Зинат 6 дни и сега да чукна на дърво е добре. Нямаше странични реакции от него, но си е кофти да се дава АБ при всички положения..

# 83
Solange, много гадна история, но не трябва най-малко да се обвиняваш, така се е случило и едва ли не си направила всичко възможно , за да не заразиш Дария.
Тино пи антибиотик , когато беше съвсем малък (3 месеца) ,заради опасност от бронхопневмония и просто нямаше начин.Аз съм твърдо против такива медикаменти, аз самата не съм пила, но в такива случай май е най-добрия вариант...
А като не си записвам всичко,а тогава пък грам, сега не мога да ти кажа точно какво му давах, но ако ми кажеш някакво има ще мога да кажа този ли е или не.
Дано малкото ти съкровище се оправи бързо, стискам палци

# 84
Веселина, Мишел, много ви благодаря  за помощта за размерите! Горе-долу така си ги представях, но вчера установих че на една тениска, която е на големия (на 4 години) пише 34!   newsm78

То и на тукашните фирми не може да им се доверява човек на номерацията, ама поне приблизително..., това съвсем ме обърка!

Понеже в това есенно време се говори все за сополи (и у наше село също) и, пази боже, за антибиотици, та пак да ви питам:  в България има ли едно приспособление (тук му казват муш-бебе - или бебе-избърши нос), което е много просто, но върши страхотна работа, ако се започне веднага да се чисти нослето  Nerd  Nerd  Nerd

# 85
Веси супер е,че може да я оставите на майка ти-моята майка май е на мнение,че който си има дете си го гледа,въпреки че на нея са и помагали 2 баби newsm78 Mr. Green newsm78.а вие непременно трябва да отпразнувате именния ден  Hug
Ох , аз не знам кое е по- добре  , с помагачи или без.Колкото пъти видя баби с колички леко се дразня.Но от друга страна - колкото пъти си оставя детето - искрено съжалявам.
Например тази събота имах час за фризьор и по план мъжа ми щеше да гледа Ели.Да но свеки решиха да ни посетят инцидентно.Той се възползвал от случая и излязъл.Целия следобяд преминал в приспиване на детето , въпреки , че тя спа цяла сутрин и на всичкото отгоре -от 13 до 15.30 насила са и тъпкали шишето с мляко (направих и мляко , за да им е по -лесно) само и само да си изяде дозата.И в 17 детето заспало , а тогава трябваше да е следващото хранене.Като се върнах и подивях , защото вместо да ми разходят детето , те решили да я приспят , защото на тях им се е спяло , а вечерта отново ми направиха забележка , че детето няма режим .Явно им пречеше , че се търкаля на дивана и не могат да си гледат филми и да говорят силно (те не могат тихо).
 Mr. Green
В крайна сметка се скарахме жестоко със свекър ми. #2gunfireЗаяви ми , че съм им тръснала детето от вратата , а после съм била недоволна.А всъщност както вече споменах моето излизане си беше планувано много преди те да ми се натресат и да ми провалят уикенда.Той винаги има претенции , че знае повече от мен, а ако им я оставя(което става веднъж на три месеца) не пропуска да ми каже , че детето се скъсало да реве , защото си иска неговото (ТОЕСТ МАЙКА СИ).

# 86
Да, за помагачите и аз не знам кой е най-добрия вариант...Сега имам помагач, майка ми, но Елина много се разлигави, защото според бабите ни, детето въобще не трябва да плаче и ако ревне, те веднага я вземат и свекърва ми беше при нас миналата седмица-същата работа. Сега плаче за щяло и нещяло и като се вземе на ръце кротва....
Иначе помагат в домакиснтвабето, но ....Явно и за менняма угодия.
А и ние сме много трудни с приспиването. Елина заспива много трудно през деня, а вечер чак към 10,30 евентуално може и да заспи и то само на гърдата ми
Това е засега, че пак плачем.
А имаме вече 4 зъби и още избиват. Избиха й кучешките и е като малко вампирче Wink

# 87
  • Русе
 Аз поне нямама такъв проблем свекито я виждам веднъж на 3 месеца свекъра на годината 1 път !!!!
МАлката я водим при майка ми почти всяка събота и неделя и се разбират много добре, но съм я предупредила за носенето на ръце, храненето и т.н.  и тя слуша (къде ще иде като знае каква съм  проклета  smile3532  Grinning Абе общо взето супер е бабата  Joy

# 88
за секса намираме време,но ми се иска и на мен,не само на мъж ми поне веднъж в седмицата да можем да идем поне на кино newsm78разликата между двамани с мъж ми е,че  на мен макар да ми се иска ме е страх да оставя малчо на някой и съм готова да подтисна по скоро желанията си за излизане ,отколкото да надрасна страховете си.
И аз съм така,мъжът ми ме нари4а "майка/ква4ка".Хем ни боли,хем ни сърби,излизани се,а пък не ни стиска да оставим малките ThinkingМайка ми може би ще ни гостува по коледа и с нетърпение 4акам да и го оставя за малко,макар 4е за ве4ерно излизане и дума не може да стане,понеже малкия се буди 4есто и само на гърда се успокоява.
DessyM да кърмя,и съм 4увала 4е в Бг няма противоза4атъ4ни съвместими с кърменето,но в други 4асти на света не е така Hug
Тася и аз в на4алото отка4ах като паднеше малкия,ама сега пада по n-пъти на ден и ве4е съм притръпнала Praynig

# 89
  • София, център
Леле Цеци твойте са бой ( "съботните гости"...) Mr. Green

Аз от свекито, по-добра не знам...все едно тя ме е раждала, все едно е нейно бебето...жесток пич!
Майка ми  съм казвала и преди е шубе... вече е къде, къде по-добре от преди..., но понеже беше 3 дни поред при нея (през деня) и забелязвам аз...това дете не иска да си стои в проходилката, това не ще, онова не ще... май е имало яко гушкане на ръце ( като седи в проходилката и разтваря ръчички за вземане на ръце )...още не съм и казала, че съм я уловила, но ще се разправяме!!! Crossing Arms
terina на мен майка ми ми заяви, че бебето не можело така да се оставя да плаче, разкрещя ми се че съм я била оставяла да се чуства зле и необичана, че така децата страдали и ставали егоисти...ку ку... hahaha! Така,че не си сама...

Общи условия

Активация на акаунт