Ма-ма,та-та казва вече МАРТенското буболече!II

• 8 225
  • 290
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро!

И ние сме от късно заспиващите бебета. Лягаме си към 23:30 с много будения посред нощ. А напоследък след 5ч. сутрин дори си "издейства" да спи при нас. Wink

Нели, стискам палци всичко да е наред с бебчето!

Някой има ли представа къде се губи Констанс?

# 61
И друго : вашите деца кога заспиват?

Нашето спане е следното: Сутрин ние я будим към 8.00-8.30, после заспива към 9.30-10.00, пак аз я будя към 11.30, после заспива към 13.00, буди се към 15.00 и общо взето е това. Понякога й се доспива някъде към 20.00, но се разсейва и откарва до към 22.30-23.00. Тогава заспива самичка newsm46

А за обръщането не внимание на татито, аз се родих в това отношение, откакто Маги започна да пълзи newsm30 Оставям я на пода със сумати играчки и е такава забава. През това време ние с татито се гушкаме Heart Eyes Иначе и на нас отдавна не ми се е случвало да излезем само двамата. Другата седмица тъкмо имаме повод - татито има имен ден /Димитровден/ и може да оставиме Маги на бабата, тъкмо да свикнат двете Grinning

# 62

Защо да се е загубила? Мисля, че вчера писа newsm78

# 63
добро утро и от нас
днес и ние ще се пробваме на 4 хранения, сутринта яде в 7.40 и няма да има време за 5.
за спането: Благо се буди окончантелно към 8 - 8.30 после спи от 10-10.30 до към 12, после от 15.30 - 16 до към 17 и вечер заспива в 21 - 21.30. Това ни е спането повечето дни.
за излизането вечер с татито нямаме проблем, обикновено малчо събота и неделя е при майка ми и може да си излизаме спокойно. През седмицата няма мърдане, защото живееме сами.  Ама всяка събота излизане даже ми е предостатъчно.
нещо сутринта Благито се изкашля два пъти и имаше малко сополи в носа, ама той с неговите номера да се дере и ръмжи и подсмърча с носа по цял ден немога да разбера дали е болен, сега два дни под наблюдение и мерена на температура ще изкараме. само да не се разболее, че всеки месец ще ми дойде много психически
малко дълго стана, лек ден на всички

# 64
Веси супер е,че може да я оставите на майка ти-моята майка май е на мнение,че който си има дете си го гледа,въпреки че на нея са и помагали 2 баби newsm78 Mr. Green newsm78.а вие непременно трябва да отпразнувате именния ден  Hug
ние сме излизали веднъж без малкия за час и половина,при което време,майка ми му се дразнила че плаче и го обиждала(сестра ми я изпорти)а наистина има нуда от малко разнообразие човек.за секса намираме време,но ми се иска и на мен,не само на мъж ми поне веднъж в седмицата да можем да идем поне на кино newsm78разликата между двамани с мъж ми е,че  на мен макар да ми се иска ме е страх да оставя малчо на някой и съм готова да подтисна по скоро желанията си за излизане ,отколкото да надрасна страховете си.

# 65
Добро утро,

Нели дано всичко с Али да е наред Praynig

Мойта беба спинка задължително сутрин около 1час -1.30 или се отцепва и го спи цялото време или се буди през половин час и пак я приспивам, естествено на ръце или на гърда, следобед пак така и привечер окло час. ако вземе да се прекара и не ги спи тези часове, просто е ужасна - реве, кисела е, абе ужас. Тъй че гледам да я приспя в тези интервали.

вчера изживях ебати ужаса. Откакто я захраних Али малко се позапече, но всеки път оправям положението, вчера както си седи на повивалника без памперс, че и проветрявах дупето, започва да пищи и реве със сълзи, направо подивях, какво ли не мина през ума - че се е ударила, че е глътнала нещо Rolling Eyes, а тя взе че се изака - твърдо, за пръв път. Така ли ще е от тук нататък, явно я боли милата, после й олекна , но продължи да плаче.

Прасенце, напълно те разбирам за излизанията, аз слава богу мога да я оставя на баба ми, че на майка й нямам доверие, но отскоро, откакто я захраних и тя пропи от шише, що се отнася за разнасянето, тя също я носи, тъй че съм абсолютно спокойна. Дано да намерите подходяща детегледачка.

Креми, ние също сме се прибарали вечер така, вече просто се отказах да излизаме вечер, ако ходим някъде е само денем и то за 2-3 часа максимум.

Последна редакция: чт, 19 окт 2006, 11:04 от daizy

# 66
Мами, къде обикновено се виждате в парка, ако стигнем днес утре до там да се присъедим с Мишел  Hug

# 67
 Върнахме се от поликлиниката. За да се установи дали е болест или е от пюретата сме само на кърма до неделя включително. На кърмещите и трудно-захранващите им е ясно как ще реагира малката / newsm44 /.

За спането-Али става между 8,30 и 9,30. Преди обяд трябва да спи иначе след обяд ще са два пъти. След това към 17,30 максимум 18,30 пък дремва и след това към 21,00 окончателно. За продължителността на съня е различно, от 30 минути до час и половина.

# 68
  • Варна
Преслав определено спи по-малко от преди. Сега преди обед дремва 20-30 мин. Следобед му е основния сън между 13.00 и 17.00, около 2 часа, 2 часа и половина. Вечер е добре да дремне пак 30-тина минути след 18.00, защото иначе е много крив, но не винаги успявам да го приспя. Ляга си към 21.30-22.00 и спи до 8.00-8.30. Приспиването при нас се изразява в поставяне в легнало положение и бутане на бибата и така, докато се умори да се изправя и да хленчи. Crazy

# 69
  • София
Дейзи, не се притеснявай - за първи път й е и затова толкова се е стресирала Али. И Зори поплака първия път като ака твърдо. Но сега само издава един такъв звук на изненада и после мрънка докато тече процеса. А когато си ака кашичка, даже не я усещам. Явно се настройват към новото усещане и не им е много приятно, но какво да се прави, такъв е живота...

Нели, радвам се, че засега Али е добре. Дано да е било нещо случайно и да не се повтаря.

За спането, Зори заспива вечер към 21:30- 22:30, после се буди между 2 и 4 пъти и окончателно се събужда към 8-9. През деня спи 2 пъти по около час, някои дни по половин час, някои - поне единия път е 2 часа.

Ох, аз откакто Зори се е родила съм я оставяла точно 7 пъти - 2 пъти, за да ида на лекар, 2 пъти, за да ида на фризьор, 2 пъти, за да ида на кафе и 1 път, за да отида на среща на съучениците си. Нямам свободни баби под ръка и аз трябва да задействам въпроса с намирането на детегледачка. Обаче и аз не мога да си представя как ще я гледа чужд човек - дали ще й обръща достатъчно внимание, дали ще я приспива на ръце или както си иска, но без стрес за детето... Да не говорим, че март месец мисля да се връщам на работа и тогава ще ми трябва някой за постоянно. Мами, как търсите детегледачки? Използвате ли агенция или само от уста на уста? Много болен въпрос ми е това на мене.

# 70
  • София, център
Нели пожелавам ви да е било инцидент това повръщане и да не се повтаря!

Аз днес съм нещо нервна и много ми е гадно в такива дни, защото аз съм твърдо против високия тон пред детето ( особено в тази възраст ), а аз самата днес и се скарах няколко пъти... 

Трябва да отида и да й купя книжки с картинки и да сядаме да четем... казват, че било много полезно за децата между 6 и 9 месеца! Още си нямаме бънджи и столче за ядене, чакам да ми дадат едни пари и да отида да и купя!
Продължаваме с опитите за пълзене...

Днес нещо се цупи на моето зеленчуково пюре, уж нямаше нищо нова в него, нооо... изяде го ...ама не така с кеф ( явно ме усеща, че съм нервна )!

Оплаках си се...
Лек ден на всички !

# 71
  • София
Ема спи сутрин между 10 и 12 около час, час и малко и после следобяд между 14 и 18, като тогава сънят й е средно 2 часа и половина. Ако пропусне спането следобяд става много крива и мрънкава  ooooh! и направо не се търпи  Embarassed Вечер заспива към 20:30 - 21. Всеки път заспива сама, дразни се ако я взема на ръце и се разсейва.

За книжките - Ема има много и много обича да й чета и да гледа картинките  Heart Eyes Особено харесва тези които са в стихотворна форма - рита с краката от кеф и надава леки писъци  Joy

Иначе, въпреки че вече сме с гледачка, уговорката ми с нея е да не я викам през почивните дни и вечер ако решим да ходим някъде Sad, така че нашето виждане с татито е след като Ема заспи и през почивните дни ходим навсякъде с малката

Последна редакция: чт, 19 окт 2006, 17:13 от c-mira

# 72
Здравейте, мами!

Можете ли да ми помогнете - имаме немалко дрешки от България, но нещо не мога да се ориентирам в размерите - на каква възраст отговаря например 24, 26?
На други пък пише 68 - предполагам, че това е ръста. На още по-други пък пише Т1, Т2 - Т1 може би е до 3 месеца, а Т2 до 6?

Тук са маркирани според възрастта на децата по месеци и макар да не отговарят винаги, все пак горе-долу се разбира.
Благодаря ви предварително! Heart Eyes

# 73
Мами, аз да се похваля, че Маги понесе много добре попарата Grinning Хапва си я детето, но явно я бях надценила с парченцата. Реших да не я пасирам, а да я намачкам само с вилица, но стана доста на едро и тя много трудно гълташе, особено коричката на сухара. Иначе реших да я пробвам как ще я приеме в най-"постния" вид попарата / сухар, масло, извара и вода/ и въпреки това пак я яде. Утре ще я пасирам малко и ще видим как ще е.

Аз, като бях решила да си търся детегледачка, пуснах тема във форума на детегледачки, но от там трудно се намират хора. Има доста обяви, но останах с впечатлението, че хората не са особено сериозни и в повечето случаи нещата пропадат именно заради кандидатките, не заради майките Tired
Така, че аз се ориентирах към агенции. Бях се обаждала в тази, която Борива ми каза - Анджелика или нещо такова беше.

Чумби, размер 24 е до към 3м, 26 до към 6м, 28 до към 9-12м; 68 е ръст, а такива Т1, Т2 не ги знам какви са. Но не им се доверявай особено на размерите. Нашите фирми си ги слагат малко наизуст Crossing Arms

# 74
Вики заспа послушно към 11ч. и още нанка на отворена врата на терасата /в количката/. Много ми е послушно детенцето! Wink Само как ще се отучим от нощното будене и кърмене...незнам  Rolling Eyes

Нели, как е бебчето?

Защо да се е загубила? Мисля, че вчера писа newsm78

Намери се! Wink

Мами, къде обикновено се виждате в парка, ако стигнем днес утре до там да се присъедим с Мишел  Hug

Кате, мен ли имаш предвид?  Laughing   Sunglasses  Laughing

Можете ли да ми помогнете - имаме немалко дрешки от България, но нещо не мога да се ориентирам в размерите - на каква възраст отговаря например 24, 26?
На други пък пише 68 - предполагам, че това е ръста. На още по-други пък пише Т1, Т2 - Т1 може би е до 3 месеца, а Т2 до 6?

24, 26...вече са малки за нас... Споменът ми е, че стават до към ...може би 3м? То пак си зависи от детенцето, но за 7м. колкото и да е малко няма да му станат... Ние по тази номерация сега сме на 30, че 28 ни е вече малко. 30 е големичко, но удобно широко.

68 е ръста, да. За др. номерация " Т1, Т2 - Т1" нищо не мога да кажа.

Но не им се доверявай особено на размерите. Нашите фирми си ги слагат малко наизуст Crossing Arms
Peace

Е, вече сме будни и ние! Wink))

Общи условия

Активация на акаунт