Ма-ма,та-та казва вече МАРТенското буболече!II

• 8 222
  • 290
  •   1
Отговори
# 45
Ей, Констанс, къде изчезна? Притеснявам се за теб... Не се тревожи! Ще си имате поне още едно детенце. Само бъди търпелива! Wink))
Хайде, усмихни се! С теб сме! Wink

# 46
Да се отчета, нали днес бяхме на консултация. 7.500 и 68 см. На мама дребачето. Яде много добре според мен, а нищо не качва. Дано и като порасне да е пак така.  Laughing

Хе-хе, Криси не е най-дребната. Има и колкото неяяяя  newsm44 Поне точно на 7м беше с такива мерки Wink Аз също мисля, че хапва добре, а и педиатърката казва че си е добре, така че  Peace

При нас също е хит хвърлянето по земята от известно време. Като й омръзне да си играе с нещо, ми привлича вниманието, гледа ме в очите и най-демонстративно го мята или извън леглото, или от столчето за хранене. Подозирам, че 2 играчки, които от ок. 2 седмици някъде ми се губят, са били изхвърлени от количката. Ама карай, живи и здрави...  От няколко дни като й пея разни песнички, тя си върти главата и тялото в противоположни посоки (не знам дали го обясних достатъчно ясно) и си мисля, че това е един вид "танцуване"  hahaha Много е смешна. Като й се завие свят, минава само към подрусване. Абе голяма танцьорка ми е  Heart Eyes

По въпроса за яденето. Аз смятам да взема пил.филе и да го замразя във фризера на малки паренца (като за 1 порция) и да го варя заедно със зеленчуци или ориз преди ядене или поне предишния ден. Просто нямам достатъчно място за бурканчета (ние сме със фризерна камера). Също може да взема телешки филенца и по същия начин да действам.

Вчера ни подариха едни много сладки ботушки с пухче вътре. Големички са й, но с по-дебело чорапче поне не й се вадят от крачето. Иначе производителите написали 0-12м. Мен ако питате-много разтегливо понятие, ама така са решили хората сега.

Аз ще бягам, че сигурно пак тежка нощ ни чака с тези зъби! ooooh!

Лека от мен!

# 47
Кога изписахте старат темичка,че и нова почнахте Laughing
Аз вече усилиено работя. Марти и тати добре се гледат. Днес му взехме проходилка и пада голям купон-нали може да докопа всичко вече. Още не сьм купила космонафт-миналата седмица ходих да гледам ,но хич не сьм впечатлена. Само едно яке и гащеризон  ми харесаха,но бяха 79лева. Е пьк толкова пари няма да дам за нещо,което ще носи 2-3 месеца. ooooh!
Вчера нашето таи имаше рожден ден и вечерта ходихме на Капитан Кук с едно приятелско семейство. Изкарахме си супер. Марти го оставихме на дядо му . В 11 се обади на пожар. Малкия не беше спрял да реве около час. И докато стигнем до вкьщи беше заспал.За втори пьт го оставяме на някого и за втори пьт ни го прави този номер. Crossing Arms

# 48
 Добро утро милички /или само утро, както е в моят случай/.
 От известно време все като пиша се оплаквам и сега да не наруша "традицията", да ви кажа какво стана снощи. Както си бяхме заспали и се гушкахме с малката към 23,30часа се събуди повръщайки на фонтан. Направо ми побеля косата. Като я вдигнах веднага, макар и повърнала всичко,продължи да има позиви за повръщане, но явно стомахчето й се беше изпразнило. После започна и да трепери. Направо щях да се побъркам. Та звънях на педито посред нощ да ми каже какво да правя и след малко като се събуди пак ще сме в поликлиниката. То нашата лекарка не ми каза да отидем, но мисля, че се подразбира. Като се върнем и разбира се имам възможност ще пиша какво е станало.

# 49
     Добро утро момичета!!! Laughing
Вчера бяхме с Дани на консултация, гърлото вече е добре, само е останала една тапичка, която да заздравее и след две седмици, ако сме Ок ще ни бият втората прословута вече ваксинааааааа, мисля, че ще е ДТК. Crazy
      Иначе Дани за 3/три/ седмици само 100гр е наддал, което зарадва най-после мед.екипа Rolling Eyes и е вече 9.600кг, което е много относително защото се теглихме последните два пъти с памперс, боди, а първия път и след плодово пюре. На ръст не сме се издължили много само поливин см и вече е 73 см.
       От вчера сме и с трето зъбче tooth . Но мисля, че  днес ще пробие и четвъртот, ще видим.
       Момичета, които вече сте преминали на 4-дневно хранене, по колко пъти давате мляко на ден на малките, защото нали и с попарката се замества мляко и то какво остава...нищо. Особенно на нас дето не ни дават да ядем по много.  Crossing Arms 120-150мгр мляко какво са???? newsm78

Нели дано Алекс е добре Praynig . Може да е настинала или пък е пила повече вода от необходимото. Най - добре да ти я прегледат и да те успокоят докитата.

Последна редакция: чт, 19 окт 2006, 08:36 от Violanta

# 50
Добро утро на всички майчета Simple Smile Цяла втора темичка сте започнали..наистина има много неща, които могат да се разкажат за малките ни дребчовци, ама пусто свободно време не остава  Tired
На нас ни мина бронхита и сега Марти е добре. Но явно вече се мисли за много голям, защото преди 5 дни категорично ми отказа да хапва млякото в 10ч. и започнахме с разните му там закуски. Обаче вече и вечерта не иска да го яде. Изпива 60гр. преди да заспи и това е..ужас..на маймуна се правих, е не иска значи диването му. Crazy
Дайте идейка какво мога да му добавя, за да променя вкуса на млякото..мислех си за каша...ама дали ще минава през Авентски биберон?

# 51
Добро утро!
Violanta, ние сме на 4ри хранения и не давам попара. Давам мляко 240 мл, после обяд, следоб. закуска и вечер пак мляко и супа.
Нели, не се притеснявай излишно, повръщането на фонтан се случва , при нас поне 1 път на 2 седмици. На малките не им е затворен още добре пилора и , ако е яла повече или се е задавила е нормално да повърне , много по-лесно отколкото голям човек.

# 52
Момичета, които вече сте преминали на 4-дневно хранене, по колко пъти давате мляко на ден на малките, защото нали и с попарката се замества мляко и то какво остава...нищо. Особенно на нас дето не ни дават да ядем по много.  Crossing Arms 120-150мгр мляко какво са???? newsm78

Ами за това се слага мляко/млечни продукти във всяка манджа, която замества чистото мляко  Grinning

Аз днес мисля да направя на Маги попара за първи път. Много ми е любопитно дали ще я хареса. Това ще ни е и захранването с глутен

Дайте идейка какво мога да му добавя, за да променя вкуса на млякото..мислех си за каша...ама дали ще минава през Авентски биберон?

Кашата е малко тежка да я даваш преди лягане. Най-добре сложи от бисквитите на прах на Плазмон или няколко лъжици плодово пюре. За друго не се сещам в момента  newsm78 А за бибата, най-добре си вземи от тези с трите позиции, много са удобни. Аз вече и млякото го давам с такъв и то на позиция 3.

# 53
Здравейте!

Нели, дано Алекс да е добре  Praynig
Ние тази нощ поспахме  Wink Криси се буди само веднъж в 2.30 и после чак в 5.30 за ядене. Абе преди това, към 23.00 се събуди с рев (явно нещо беше сънувала) - ама спи и реве  Shocked Обаче аз ако не съм заспала, не го броя за будене през нощта  Embarassed Гушнах я на спалнята при мен и тя бързо се успокои. Иначе това будене в 2.30 си беше заради зъбите. Намазах я и разтрих с Калгел и моментално се успокои и заспа.

Вчера скпих половината й играчки, за да ги забрави. Сега съм й оставила едни, които са й по-новички. Ми то ми омръзна да купувам всякакви гризалки и какво ли още не, а тя да ги захвърля след 2 дена игра с тях  Crossing Arms  В Хит вече май няма нещо, което да го нямаме или поне да имаме подобно такова. Е, нямам предвид големите играчки де.  Mr. Green

Хайде лек ден от нас! Май ще е хубаво за разходки  Hug

# 54
Добро утро в новата темичка и от нас  Hug
Аз втори ден съм в отпуска, но тъй като вчера от рано съм по задачи, днес присъствах на едно хранене (дохранване) на Михаил от майка ми  #Cussing out , след като го нахраних аз, и отказа повече (аз никога не го насилвам) майка ми грабна паничката и каза "детето е гладно!" след което 10 минути пя с цяло гърло и се прави на маймуна, докато не напъха всичко в устата му  #2gunfire едвам издържах, но я оставих да видя до къде ще стигне за да се накарам порядъчно.
Кашата е малко тежка да я даваш преди лягане. Най-добре сложи от бисквитите на прах на Плазмон или няколко лъжици плодово пюре. За друго не се сещам в момента  newsm78 А за бибата, най-добре си вземи от тези с трите позиции, много са удобни. Аз вече и млякото го давам с такъв и то на позиция 3.
И ние вече ползваме само 3-та позиция на авент и за чисто мляко и са мляко с бисквити.

# 55
мами аз да ви нитам за 4-те хранения ,колко давате на всяко хранене като грамаж

Нели и на нас се случва(рядко) да повръщаме така, даже една нощ към 1,30ч. спейки чувам , че се дави и докато реагирам направо си искарах акъла. Дано не е нищо сериозно. Flutter

# 56
Добро утро ,
гледам някой вече минават на 4 хранения.Ели преди месец сама си разреди храненията до 4 , но беше само за 2 седмици.През това време изпиваше по250 гр мляко вечер и спеше до 7 сутринта.А сега какво и стана newsm78 .Като минат 3 часа  - вече е гладна , а за 3часа и поливина е озверяла от глад.Поради тази причина и давам кашата вечер , за да изкара поне до 6 ч . Laughing
И друго : вашите деца кога заспиват? Това диване си играе до 11часа и не мога да обърна внимание на татко и от нея Embarassed , защото обикновено съм почти заспала преди нея.А напоследък и през деня подремва на 2 пъти за половин час.

# 57
Babyonboard, при Иван на най-голям успех се радва банановото мляко - поровин банан със 150мл АМ в шейкъра. Мляко с плодово пюре става ок само ако е много сладко пюрето. Иначе аз вече давам по 3 бисквити на плазмон в млякото вечер и го яде. Ние минахме през един период, в които отказваше мляко въобще, но мина за около 10 дни. Педито беше казала до 2 седмици и да не го насилвам - 30мл -30 - колкото иска. Аз не слагам АМ допълнително в нито една манджа - просто с АМ не го яде. Затова давам често десертите с извара, кисело мляко и често сирене в пюрето. И пие ам само вечер по 200 мл с 3 ти бисквити. Като не иска няма да го насилвам. Сега майка ми яде баничка, а той води борба дълга и изморителна да стигне до чинията... Мъка.... Вече ме гледа като сираче като ям пържола, а на него му давам от гадното пюре. Чувства се много прекаран. Крещи и ми се кара и с тея тъжни очи... Просто да реве ли човек - да се смее ли.
Иначе Иван заспива в 9.30 най-късно. И като не заспя с него  Embarassed таткото получава някакво внимание ама нещо напоследък се изморявам бързо и иван ми пее приспивни песнички вместо аз на него. Лошото е, че приспивните му песнички са много приятни освен края обикновенно е дълъг крясък придружет със смях с глас и аз скачам като попарена... Абе вечер е доста весело у дома.
Аз много исках да си направим една среща тези дни, че събота и неделя уж ще е хубаво времето, но заради тази шарка.... Оф....

# 58
Нели стискам палци -представям си как се чустваш ,дано те успокои педито Hug
Цеци а сутрин кога ви събужда newsm78защото Бобчо ме вдига в 5 #Crazy
иначе е адски поспалив -яде 6 пъти дневно през 3 часа,като около миним 45 минути между храненията спи и то само върху мен или баща си.ако не го приспим(на ръце)оревава света.иска си да спи през деня а вечер в 8 го къпем и заспива до 8.30, нощем често се буди.
с тоя режим изобщо не си представям как мога да го оставя на детегледачка защото той като реши да спи, невярвам друг освен мен да се навие да го приспива на ръце (малчо е доста тежък).а и 2пъти мама на вилата пробва да го приспи тя с носене и Боби рева като див и незаспа.обаче мъжа ми настоява понякога да почнем да излизаме и вече ми е надул главата за детегледачка #Crazyа и наистина ние с него неможем изобщо да се видим и усещам ,че съм почнала да се дразня за най дребни неща и сякаш отношението ми към мъжа ми се е променило след раждането newsm78.искам като му оставя малчо той да се грижи за него като мен а той го оставя примерно сам в столчето за хранене,като маха масичката без да го е вързал с колана от което аз меко казано издивявам #Crazy #Crazyи доста подобни"смели" подходи към детето прилага #Crazyа аз усещам че съм луда майка стръвница но немога да се владея #Crazy #Crazy #Crazy
ох пак се пожалих Embarassed

# 59
Добдро утро. За заспиването мисля,че до някьде сьм се справила с вьпроса.Сутрин спи кьм 10,30-11. Спи около един час. Следобед заспива кьм 15-15,30-спи около 2 часа. И вечер заспива САМ между 22-23 часа. Не го приспивам Оставям го сам да му се доспи.

Общи условия

Активация на акаунт