Ма-ма,та-та казва вече МАРТенското буболече!II

• 8 247
  • 290
  •   1
Отговори
# 30
мерси милички Hug
Веси за вида бурканчета питах ,защото повечето чета,че ползват бурканчета с капачки на винт newsm78 а тези на хип май не са на винт newsm78 и се чудя плътно ли се затварят newsm78
още един тъп въпрос Embarassedкъм готвещите кърмещи мами-можели да изцедя кърма и да я смеся със съдържанието на всяко от сготвните бурканчета и така да ги замразя а не да замразявам отделно кърмата и после да ги смесвам newsm78 Embarassed newsm78

вече почнах да намалявам количеството кърма в пюретата-сега слагам 50мл кърма на 150мл пюре и Бобката го приема но после пак суче,вие по колко слагате

# 31
Мила, според мен удоволствието на бебчетата е в сученето. Така че най-добре го храни с пюренце и после му дай да цоцка колкото си иска Wink))

# 32
Мишел той не иска да яде пюретата ако са без кърма,затова прибавям а и нали до годинка не се замества основно ядене с безмлечна храна

# 33
и аз да питам за бурканчетата, до горе ли ги пълните или оставяте малко място, за да не се пукне бурканчето?
аз мисля като почнеме супичките да му правя и да му замразявам
и да питам давате ли вече пюре от кайсия, ние прасковата я почнахме преди 2 седмици и сега си мисля и кайсия да давам

# 34
  • София

вече почнах да намалявам количеството кърма в пюретата-сега слагам 50мл кърма на 150мл пюре и Бобката го приема но после пак суче,вие по колко слагате

Прасенце,аз слагам на око,тъй като не ползвам много отдавна помпа,цедя на ръка направо в купичката с пюренцето Simple Smile,но не е много,към 10-15мл.Обикновенно му давам първо да суче и след около половин час -пюрето.Освен това слагам кърма само ако нещо не му допада пюрето.

и да питам давате ли вече пюре от кайсия, ние прасковата я почнахме преди 2 седмици и сега си мисля и кайсия да давам
Давала съм и праскова и кайсия,нямахме проблеми. Peace

# 35
  • burgas
prasentze, аз не кърмя, но една комшийка,която все още го прави, слага кърма в самото пюре-после замразява, но го размразява както кърмата/т.е. не го топли/

tanyta25, аз не ги пълня до горе оставям малко място, преди години, като правех на каката пюрета така се пукна едно бурканче/ дъното му остана в камерата, а аз го забелязах, чак като се разтече по масата/

По въпроса с любовта към децата напълно подкрепям изказването на elly_G

За любовта към децата,както и Мики казва, много е странно, но човек разбира , че в сърцето му има място за още. Обичам ги и двете, не еднакво а равностойно. И не се плашете , това става от самосебе си PeaceНали знаете онази приказка: " Ако искаш да имаш деца , трябва да си готов сърцето ти да живее извън тялото ти"

# 36
Веси за вида бурканчета питах ,защото повечето чета,че ползват бурканчета с капачки на винт newsm78 а тези на хип май не са на винт newsm78 и се чудя плътно ли се затварят newsm78

Прасенце, тези капачки на винт са важни, ако искаш да стерилизираш бурканчетата с варене. Тогава, ако ползваш тези на Хип и други подобни, бурначетата ще изгърмят при варенето. Но, когато се замразява, няма проблем. Там просто затваряш пюрето в бурканчето, докато е още топло, обръщаш го с капачката надолу да изтине и после го слагаш във фризера.

и аз да питам за бурканчетата, до горе ли ги пълните или оставяте малко място, за да не се пукне бурканчето?

Аз ги пълня колкото купените, т.е. почти до началото на винта Peace

# 37
  • София
Здравейте, мами и бебоци!  Hug
Днес моята Бояна стана на 7 мес. и по този повод цял ден не спи и само ме разиграва. Най- новият и номер е, като я сложа да спи, да си изхвърля бибата през решетките на леглото. Има обиколник, но тя се завърта до другия край и целенасочено я мята долу. После започва да мрънка и да се ядосва, че не долитам веднага. Сложих и 3-4 биби в креватчето, но и това не помага. Казвам си, че е период и чакам да отмине.
Да се отчета, нали днес бяхме на консултация. 7.500 и 68 см. На мама дребачето. Яде много добре според мен, а нищо не качва. Дано и като порасне да е пак така.  Laughing
Нашата педиатърка каза, че през този месец трябва да въведем рибата, но аз май не бързам. Един въпрос към майките, които дават риба и чиито деца я приемат добре. Коя марка рибни пюрета взимате?
Бояна от вчера може да седи. Е, не много стабилно, но все пак приятно ме изненада. Още няма зъбче и май затова е като кисела краставичка напоследък.
Накрая да ви почерпя, разбира се.  cheers за майчетата и  Misc Baby Bottle +  pacifier за бебчетата.
Желая ви лека и спокойна вечер.   bouquet

# 38
  • София

Кайсията разхлабва. Давам я вече 2 месеца без проблем.  Peace

# 39
  • София
Сега виждам, че лентичката ми нещо се е прецакала.  Sad Ще трябва да си поговорим насаме май.  Wink

# 40
  • София, център
За плодовете:И аз съм въвела и кайсия и праскова!

За замразяването:Аз ги пълня почти догоре,  а това за спукването...верно е че при замразяването се увеличава масата на пюрето, но тъй като не са затворени капачките( с налягане , както се получава при стерилизирането ) ( не са и с винт - HIPP) те просто ще се вдигнат ( отворят ако прекалиш с напълването)!

# 41
Давам и кайсия и праскова, няма проблеми, само малко я разхлабват. А за рибата - давала съм пюрета на Семпер и веднъж Ганчев- яде ги с апетит.
Бурканчетата ги пълня колкото купените.

# 42
благодаря ви момичета
а на Бояна на рапанче честити 7 месеца  bouquet

# 43
Аз да се похваля с моите последни зимни придобивки:

http://images11.snimka.bg/001400316-big.jpg - това е космонавта от бабата /20лв/. Голям е, но като се подгънат крачолите и ръкавите става супер
http://images11.snimka.bg/001400319-big.jpg - а този космонавт го взех от една мама от форума за 10лв
http://images11.snimka.bg/001400314-big.jpg - бяла шапчица със сребристи снежинки
http://images11.snimka.bg/001400312-big.jpg - лилаво комплектче
http://images11.snimka.bg/001400311-big.jpg - последната ни придобивка

# 44
мерси милички за отговорите Hugдосега нищо никога не съм замразявала затова питам като абориген Embarassed а  понеже пюретата с пуйка която мисля  да въвеждам след 2 седмици са или с царевица(ще давам след годинка)или с тиква(Бобата нещо не я долюбва)и затова искам да му сготвя пуйка само с картоф.
да се похваля,днес за първи път изяде цяло бурканче плодово пюре bowuuгнусеше се пак Joy но го изяде
Веси скъпа ,честити придобивки,много са готини Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт