Ма-ма,та-та казва вече МАРТенското буболече!II

• 8 228
  • 290
  •   1
Отговори
# 255
 Вие направо ме притеснихте аз и без това се вманиачавам с това ядене
Нашият режим:
  9ч. попара с три сухара
 13ч.месо или зеленчуци 190мл.
  17ч. каша или нишесте или ...др. 190мл.
 21,30ч. мляко с 2 бисквити 220мл
 Тя отдавна свикна с този режим и не си го променя , не иска още , но всичко си изяжда (дали й е малко) посъветвайте ме?????? newsm78

# 256
здрасти милички Heart Eyes
тъкмо щяхме да излизаме с Боби и той заспа върху едната ми ръка Joyи макар че той е полуоблечен за разходка немога да го изведа защото аз съм по пижама а ако го оставя на леглото за да се приготвя ,той ще се събуди Joyтова е обичайно при нас.
много се дразня като си разбърка режима  Mr. Green
сега ще изчакам детегледачката и ще го изведа с нея ,да ги свиквам един с друг.тя предлага сама да го разхожда но моя болен мозък надали скоро ще го възприеме като вариант ,а и с това кърмене немога да ги оставя за по дълго.

# 257
  • София
Маминки,пуснах нова темичка,ама нека си изпишем тази,има още две странички.
Ние излизаме на разходка.До по-късно!

# 258
Веси и аз се чудя за това хранене вече!

Нашия режим е подобен:

7:45-8:00 - 120-150 мл АМ
11:00 - попара с 3 сухара или кус-кус с сирене
14:00-14:30: месно или зеленчуково пюре - голямо бурканче ама не цялото + малко десерт плодове пюре или настъргани пресни плодове
17:30-18:00 - каша и всякакви там подобни бъркочи
21:00 - 150 мл АМ

Сокове давам понякога сутрин след попарата, но повечето пъти давам пресни плодове настъргани (ябълки, круша)

Но вече се чудя дали да мина на 4 дневно хранене, но пък ми се струва само вечер АМ че не е достатъчно? Кажете какво мислите?

Оф и с тази сняма на времето съвсем ще се объркат май режимите!

# 259
много се дразня като си разбърка режима  Mr. Green

И Стела е така - спи още от 11,30 , а на вън е прекрасно времето и аз я чакам да се събуди.Вече 2 часа спи ,чак се позамислих да неби да й има нещо? Та докато чакам да драсна и яз някой ред Simple Smile
Послучай навършването на 7 месеца вчера тя за пръв път постоя напълно сама и стабилно седнала.Да ви питам до кога ги облягохте мъниците на възглавнички ? Сега още да я облягам ли ?
 Освен това се влачи-пълзи по корем , само че на заден JoyКлати се напред-назад , като е застанала като кученце , само на ръце и крака , май скоро и ще пропълзи:) И само като чуе песен или мелодия и започва да се друса -танцува .
 Иначе хапването  продължава да е мъка - май повечко й се нравят кашите и плодовите пюрета , ама слаба работа.Е , все някога ще прояде:)
 Усмивки на всички  Hug

# 260
Мами аз още не обувам чоропогащник и майка ми само мрънка как всички деца навън са вече с чоропогащници  newsm78 ние си караме с 3/4-ти чорапи и дънки, джинси или ватиран анцунг, отдолу само по боди, дали не е много гол така  newsm78, а отгоре е боди, блузка и яке...

И аз обличам 3/4 чорапи, дънки или панталон, боди, блуза и яке. Почти всички баби мрънкат  Simple Smile  В това време мисля че е достатъчно облечена по този начин.

Веси, аз храня Вики така:
в 7,30 - 180 мл мляко
в 10,15 - малко попара
в 13 - пюре - 180 г
в 17 - каша, кисел, крем и т.н.-180 г
в 20,30-21 - мляко с бисквити - 200 мл

Не мога да й направя храненията през 4 часа, защото й се объркват часовете за спане. А след 20,30 почти винаги е заспала и става направо в 7-7,30 озверяла от глад  Simple Smile  И аз много се дразня като си обърка режима. Беше почнала да става в 8 и да яде по 4 пъти и сега пак се върна на 5 хранения.

# 261
Ние сме на 4 хранения вече сигурно стана месец и малкия е доволен - изяжда вече по 240 Ам на хранене или повече от 200 гр твърда храна на ядене... Аз съм доволна. Имаме вече малко напредък с парченцата ама още слаба работа.
И за обувките - на моят син вече 19 ти номер ми се струва че му омаляват  newsm78. Той вярно, че е сравнително висок ама все пак? Явно 19-ти го водят за по-големи деца, защото му намирам и обувки и ботуши и всичко без проблеми...
От вчера вече пълзи назаден ход и по този случай реши, че от 4 до 7 сутринта можем да си пълзим и да крещим... Сега съм като самнобул!

# 262
  • София
Момичета, какво мислите за кашите с какао? Имам една такава каша за след 6-тия месец и се чудя вече дали  да не я прабваме? Знам, че какаото не е полезно, но предполагам е съобразено с възрастта на детето и по-пречистено от възбуждащите вещества, знам ли... иначе не виждам логика да има каши с какао за след 6-ти мес.newsm78 Какво мислите?

# 263
  • София
Да ви питам до кога ги облягохте мъниците на възглавнички ? Сега още да я облягам ли ?

Анетка, щом може да си седи сама, макар и за малко, не я облягай на възглавници, ами й ги постави около нея, за да пада на мекичко и тя сама ще се научи да се подпира и изправя пак. Това е концепцията на майка ми за учене на бебе да седи и работи. Simple Smile

# 264
Ох, денс щеше да ни отнесе една кола Sadдокато пресичахме с Али Иван Асен един дядо, който току що ни беше подминал реши да даде назад без да погледне, накъдето и да се опитах да избягам, той все към нас вървеше и въобще не ни виждаше, накрая закова на сантиметри до количката, ама не щото ни видя, а щото си приключи маневрата, развиках се , но той си продължи преспокойно, като капак на всичко точно до нас имаше патрулка, а полицаите не реагираха #Cussing outмного се изплаших, а бях и толкова бясна, че змии ми излизаха от очите цял следобяд.

Нашите ботуши са 20 номер, големи са й, ама са подарък, та ще ги ползваме с повечко чорапи.

За чорапогащниците не слагам в момента, че е много жега, но миналите студени дни й слагах.

# 265
Габи, аз давам шоколадови и какаови каши и иван откача от кеф от тях... даже има и каша лека нощ с шоколад та щом са я измислили хората за вечер явно не е възбуждаща. Аз лично избягвам да давам следобед и вечер, но сутрин ни е честа закуска... Най-любими са му на Иван на нестле течните каши.

# 266
qabi666  аз давах на Ганчев с какао и нещо беше хареса я , но като направих крем шоколад беше голяма борба въобще не го хареса ooooh!

# 267
ААааа, Дейзи, това е супер гадно - кой знае как си се изплашила... Аз и дядото и ченгетата щях да ги завра в кучи гъз! Е, затова държавата ни е на този хал щото никой на нищо не реагира!

# 268
  • София
Ох, денс щеше да ни отнесе една кола Sadдокато пресичахме с Али Иван Асен един дядо, който току що ни беше подминал реши да даде назад без да погледне, накъдето и да се опитах да избягам, той все към нас вървеше и въобще не ни виждаше, накрая закова на сантиметри до количката, ама не щото ни видя, а щото си приключи маневрата, развиках се , но той си продължи преспокойно, като капак на всичко точно до нас имаше патрулка, а полицаите не реагираха #Cussing outмного се изплаших, а бях и толкова бясна, че змии ми излизаха от очите цял следобяд.

Е нямам думи просто #2gunfire Ако имахме полицай като хората това старче трябваше да го оставят без книжка!!! И още три пъти да вдигнат глоБите все тая, като всеки полицай е готов за 20-30лв да си затвори очите!
Благодаря за бързите отговори- Направих и каша какао  chef, хапна и вече заспа.

# 269
Дейзи, абсолютно те разбирам. На мен всеки ден ми се налага буквално да се завирам пред колите, за да мога да пресека и да отида до паркчето ни  #Cussing out Ако чакам някой да ни пусне, просто няма да пресека поне 2-3 светофара. Кръстовището е доста натоварено и има много коли, които трябва да завият и да минат през пешеходната пътека. И естествено никой не изчаква пешеходците, които сме с предимство  :-: Много често ми се случва да изчакват другите хора, но като те видят с количка и бързат да минат  :2: Като, че ли, като съм с количка съм саката и не мога да вървя  :-:

Маги днес тотално ме срази с това ядене  :: Сутринта си изпи млякото, но следващото ядене изяде 60-70гр и не можах да й набутам дори мляко след това  :: На следващото ядене пак не искаше да яде, НИЩО  :: Пак й дадох мляко и от него поне изпи о/о 220мл. Ще видим как ще е с кашата след малко. Ако е, като вчера въобще няма да си тровя нервите и пак ще й дам млякото и това е. Какво му стана на това дете не знам  :: Допреди седмица всичко си беше ОК, а сега е просто ужас. Както я сложа на стола и види лъжицата и реееев ::
Мами, които сте на 4 хранения, вие 1 или 2 пъти давате само АМ от тези яденета? Аз се чудя кой вариант да избера - 3 яденета твърда храна и АМ преди лягане или АМ за закуска и преди лягане и твърда храна през деня  newsm78 Но пък се чудя дали ще се наяжда с втория вариант newsm78
И аз се чудех за кашите с какао. Утре съм на консултация и ще питам педито.

Общи условия

Активация на акаунт