Обсъждане на имотни обяви-23

• 46 140
  • 767
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, да ви попитам какво бихте избрали апартамент в 10 етажна сграда с гледка към Витоша и общо около 100 апартамента или в малка кооперация на 5 етажа с общо 23 апартамента, но гледащи към други сгради? В голяма чуденка съм

# 121
И аз се мудя тука за една блондинка или брюнетка. Щецми помогнеш ли?

# 122
Този с по-добрата локация, разпределение, изложение.

# 123
Здравейте, да ви попитам какво бихте избрали апартамент в 10 етажна сграда с гледка към Витоша и общо около 100 апартамента или в малка кооперация на 5 етажа с общо 23 апартамента, но гледащи към други сгради? В голяма чуденка съм

Живея в в блок като първият описан. Жилището ми е малко, но все още не мога да реша да го сменя с друго точно заради гледката към Витоша , тишината , удобството до магазини и транспорт. До сега не съм намерила аналогичен по-голям.

# 124
И двете локации са добри. Южно изложение и двата апартамента ми харесват. Ама нямам пари да ги взема и двата. Тоя в високата сграда ми харесва повече , заради гледката, но казват че в София много трудно се събирали пари от хората и трудно се вземали решения на общо събрание. Затова попитах тук вие какво мислите, какъв е вашият опит с етажна собственост?

# 125
В такъв случай - този с гледката.
Моят опит с ЕС сочи, че когато има външна фирма за управление, нещата текат по мед и масло. Проблеми съм имала само в периоди, когато някой от сградата се е натискал той да бъде управител, касиер и т.н. - накрая винаги се стига до някакви персонални междусъседски истории и напрежение, и нещата се затлачват.

# 126
  • София
Преди живеехме в 14 етажа епк и нямаше проблем с парите. Сега сме 5 етажа, 23 ап. - няма събиране. С външна фирма сме. Хиляди се дължат.

# 127
  • София
Веднага избирам този с многото апартаменти. Вече въобще не искам да чувам за малки кооперации.

# 128
Бегай от много апартаменти и висока кооперация, винаги има шум и проблеми, особено при СС

# 129
В строеж е сградата. Благодаря ви за отговорите

# 130
  • София
На късмет е на какви съседи ще попаднеш. Имам близки в Люлин, във високите ЕПК. Ами нямат никакви проблеми. Блокът им е 6т. Чисто, спретнато, всичко от ремонтиран, нямат драми. А аз съм в малка кооперация, ново строителство... Разруха, неразбирателство, драги, неразбории...

# 131
Доста странно,  Додо,имайки предвид,че обикновено строителят организира да има домоуправител,правилник и почистване още при предаване на сградата. Явно сте попаднали на кофти строител или на инвестиционни жилища,тогава на хората не им пука. Но разходите за асансьор и почистване на един 4-5 етажен вход са около 150 лв месечно,има ли желание,спокойно могат да се поемат и от 2-3 семейства, имайки предвид че  в 10 етажна сграда винаги ще плащаш отгоре,защото някои няма да плащат тяхната си част. Само че ако там половината са "инвестиционни" и не пуснат асансьора и чистачка,е тогава става забавно.
За гледка към Витоша - днес имаш,утре нямаш.

# 132
Нормално е и има логика. В малките кооперации никой не краде, всички са възпитани, работят прилични работи, млади са, имат деца и изплащат кредит.
Съответно нямат излишни пари да плащат за общи части и лайната на другите.

В големите стари блокове хората са възрастни, нямат деца, не ходят по почивки, взимат допълнително пари които няма какво да правят, защото нямат ипотеки, не карат скъпи коли. Работят в соц фирми и яко крадат. Имат и плащат.

Всичко горенаписано е с ирония Simple Smile
Преди живеехме в 14 етажа епк и нямаше проблем с парите. Сега сме 5 етажа, 23 ап. - няма събиране. С външна фирма сме. Хиляди се дължат.

# 133
  • София
.
И при мене е по същия начин - проблеми в малкия блок. В 18 етажни има 2 асансьора и абонамент за сервиз. 1 път годишно за няколко часа не работят и двата.

# 134
Защо ме триеш постоянно бе модераторе??
Аман от тебе!

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 19:09 от queenn

Общи условия

Активация на акаунт