Обсъждане на имотни обяви-23

• 46 112
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
От целия "ремонт" става само паркетът. Контактите 😊 дори са от най-евтините, както и дограмата. Цената е ясно, че не е разумна. Лошото е, че в района поне от една година не излиза нищо нормално. Или е партер, или последен без асансьор, или пък точно на булеварда/над трамвайните линии.
Цените са си горе-долу същите, както бяха и тогава, просто няма предлагане.

# 646
В този район (и съседните) преобладават 4-5 етажни кооперации, по дефолт са без асансьор. Често са с тъмен вестибюл, просто такава е била модата в проектирането в периода, когато е застрояван районът. Но пък локацията си е супер. То и затова хората рядко продават там.

# 647
  • ново
Следя ви отдавна и сте ми много полезни. В търсене съм на едностаен/гарсониера за предпочитане в южните квартали. От всичко прочетено и видяно разбирам, че старото строителство е с по-функционално разпределение и повече чиста площ, така ли е? От друга страна ми се иска ново 😊 Бих купила и жилище за ремонт, защото мъжът ми е майстор и ще си го ремонтира сам по наши критерии за удобство. Идеята е дъщеря ми да живее там, когато е в София (студентка е). Ако ви попадне нещо по моите критерии, моля да ми пишете на лс.

# 648
въпросните паркоместа на -1 щели да бъдат заградени и със сложени врати от строителя.
цена 25к за един брой.

по моите сметки едно такова гаражче ще е с размери 2,60 х 5,00 м
 ако преградната стена е 12см
Само на мен ли ми се струва супер малка ширината за гараж?

Реално строителя си докарва едни 4-5к отгоре за продадено паркомясто....
PAV Кръстова Вада

# 649
  • Sofia
Гараж или паркомясто? На пръв погледн този гараж е за 2 коли до колкото виждам със застроена площ от 5.69х5.50= 31.3 кв.м
Съответно половината гараж или едното паркомясто ти е 15.6 кв.м, съвсем приличен размер. По-голям от повечето спални на хората, а гаража по-голям от повечето всекидневни.

# 650
официално по документи ще е паркомясто.
на практика ще има стени и врата за всяка кола и го продават за гараж

# 651
Ако е гараж, е самостоятелен обект, ако е паркомясто - не е самостоятелен обект. Добре е да се знае по документи какво е.

# 652
Има и ПМ които са със самостоятелен идентификатор.

# 653
по документи е паркомясто.
не по документи ще има преградни стени и врата

# 654
Ама 4 гаража ли ще бъдат, защотто ако са 2х2 иди доди, ама 4 не стават ли теснички?

# 655
Това, което по проект е паркомясто, работи на принципа, че при отваряне на вратите всяка кола краде по малко от пространството на другата. И така всичко е точно. Но ако се сложат стени става ужас - може да се отваря само една врата ( а другата да е плътно до стената) и пак е тясно. Такъв ъпгрейд от паркомясто в гараж е идиотщина.

# 656
Тук нали имаше някой, който търси голям апартамент в лозенец:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d162005252831171

# 657
Тук се обсъждат основно апартаменти и то в София, но ще попитам какво ви е мнението за тази къща? Струва ли си парите? Строена е за две семейства и съответно е с два отделни хола и по 2 спални за семейство. Може да се преустрои на еднофамилна каквато си и изглежда отвън. Ще стане с голям хол и 4 спални с 4 бани. Повече от година стои на пазара. Освен това, въпреки че е само на десетина години си плаче за ремонт. Това предполага, че е възможен коментар за цената. Възможно е собствениците да свалят 8-10 процента, които биха били достатъчни да се направят някои поправки, обединението и подмяната на някои мебели. https://www.ues.bg/bg/bgr/offers/sales/sozopol/budzhaka/house/15081. .

# 658
Чак да плаче не бих казала, обзавеждането е прилично. Много мразя плочки в хол, но вероятно е нарочно - ако е ваканционна, хора влизат с мокри крака и пясък постоянно. Харесват ми огромните прозорци - така вече има смисъл от тях, като гледат към морето, а не в София да ми ги слагат и те гледат в хола на комшията.

Страшно много пари са обаче, ако ще се ползва месец в годината. Или ще я давате под наем?

# 659
Къщата е ОК, но колко е далеч от плажа?
Иначе не е зле, но падналата мазилка разкрива много некачествено положена арматура на плочата - железата трябва да са вътре в бетона, а не да се виждат. Не, че ще падне, много такива съм виждала едно време по селата, а това е малка къща. Но навява мисли за некачествен строеж от местни майстори. Та не е зле някой специалист да огледа дали няма и други проблеми и затова да се застоява.

Общи условия

Активация на акаунт