Обсъждане на имотни обяви-23

• 46 571
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
Е, ако е голям пазар - с кола или направо ebag, ама понякога ходя да взимам само зеленчуци или две бири, например Simple Smile някои хора не сме много добри в планиране на седмичен пазар.

# 601
  • Сф
А децата? Как ще излизат? Или само в комплекса. Магазин ще има. , то е ясно. Ама пеша, накъде?

# 602
  • София
А, че ще се купи е ясно. Наистина си зависи от начина на живот. Аз като живеех в отдалечен квартал положението беше - до магазина с кола, до химическото с кола, до Еконт с кола (не винаги съм могла да си получа пратка на адрес по една или друга причина), до аптека с кола, до парка с кола, до работа с кола - ами аз лично съм "не, мерси". Но на други хора предполагам, че не им пречи.
От едната крайност, отиваш в другата.
Бориш несъществуващ сценарий.
В случая не е казано, че НАВСЯКЪДЕ ще си с кола, а че е достатъчно един път да излезеш с кола на 3-4 дена, за да минеш през магазина за 2 хляба и 10 кисели млека.

Аз живея на супер комуникативно място, редовни автобуси, аптеки, Била, Лидл на по 1 минута пеш, но си пътувам навсякъде с кола и го намирам за ужасно удобно и приятно. Шофирането не ми е проблем, кефи ме. Паркирането също не ми е проблем, а и съм с гаражи. Защо да не се кача на колата? И еконт имам на 2-3 минути (100 метра са сигурно), но и до него ходя с кола, ако се наложи. Особено ако е 20 кила пратка.

Отдалечените места и аз не ги препоръчвам, където няма ни магазини, ни нищо. Но в момента говорим за съвсем друг случай. Метрото на централна гара на какво разстояние е пеш до тоя строеж.

В София си се налага да ползваш и кола. Да видиш приятели събота и неделя в съседен квартал, защо да чакаш автобус, а може и да няма директен. С колата си там за под 10 мин. Ако някой не може да шофира или да поддържа кола, това си е съвсем друг проблем. Ясно, че на него на много места ще му е по-дискомфортно, не само при обсъждания строеж.

# 603
Пак ще ме изядете за дискриминация сигурно,ама аз лично бих била много по-спокойна ако детето ми играе в двора на затворен комплекс,отколкото пред блока в Люлин,Обеля,Надежда,пък дори и Младост...

# 604
Много зависи с какви хора си "затворен" в този комплекс Laughing.

# 605
Пак ще ме изядете за дискриминация сигурно,ама аз лично бих била много по-спокойна ако детето ми играе в двора на затворен комплекс,отколкото пред блока в Люлин,Обеля,Надежда,пък дори и Младост...
Имаме приятели в затворен комплекс. На мен ми харесва, децата се събират вечер в двора, играят си, хората са спокойни, децата щастливи. Аз бих живяла в затворен комплекс, даже смятам, че с това застрояване и никакво пространство пред блоковете, комплексите ще стават все по-предпочитани в бъдеще време. Таксата поддръжка не я смятам за толкова ограбваща, все пак имат прилежащи части, които са хубави и поддържани. Нашият блок няма зелени площи, всичко е в плочки и бетон, такса вход ни е около 30-32 лева и не получаваме нищо за това...

Относно пазаруването съм на мнението на Танграта. Не пазаруваме на едро, а това което ще се готви за вечерта и което ни се яде. Онази вечер беше към 9 ни се дояде диня, качих се на колата и отидох и купих, покрай динята и кило и половина кайсии, кило грозде, сетих се че течния сапун беше на свършване - 1 литър, динята беше половинка около 4 кила, как ще го пренеса това ако съм излязла пеш, трябва и тримата да ходим Smile? Може би и аз не го усещам като проблем, защото като имаш паркомясто/гараж не ти пречи да излезеш, защото знаеш че после пак има къде да спреш, ако нямаш и е гмеж, ще се замисли човек дали да излезе, защото после може да няма къде да паркира. Аз също обичам да се возя и да шофирам.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 11:40 от blackcat6

# 606
Ама защо да спираме до тук? Ти си се натоварила със 7-8 кила багаж. А от паркомястото до апартамента как ще ги занесеш? Това си е тегаво, отваряш врати, стълби, асансьори. Най-добре си купи една голяма къща с гараж с топла връзка. Наемете си персонал, който да носи покупките. Очаквам 2100 година да обявят яденето и храносмилането на диня за непоносимо трудно действие и някой друг да го извършва вместо нас, а ние ще им плащаме.

Това в кръга на шегата Simple Smile за да видим до къде можем да стигнем с претенциите и улесненията. Да не се засегнеш.

# 607
Е, аз тогава също не съм имала проблем с паркирането и пак ме дразнеше това шофиране. Иначе намесих краен квартал тъй като и там, както и ако си в този Capitol, ти се налага да ползваш много кола, та от тази гледна точка има голямо сходство. Сега където живея почти навсякъде съм без кола и ми е супер. Иначе пак имам паркомясто, не е това проблемът. Но както и да е, то това си е лично усещане. За хората, които обичат да се придвижват с кола Capitol ще е ок.

# 608
  • Sofia
Темата стана интересна. Единственото нещо, което е лошо на мястото е завода за изгаряне на отпадъци и то е нещо, което трябва да се премахне от градските среди.

Всичко друго е точно, ама точно като Кръстова вада, Малинова долина, Витоша и т.н.
Помните ли как изглеждаше преди 10-15 години Хладилника, индустриалния район и Кръстова вада - точно като въпросния район?

Много добре знаете, че в градоустройствения план на София предвижда жилищно застрояване на бившите индустриални зони, съответно както никой не вярваше, че Кръстова вада някога ще има цени от по 1500-1800 евро на кв.м така ще и с въпросното място, след като се застрои целия район, да речем след 10+ години.

Само да не плаче някой тук че е изпуснал евтините апартаменти Wink

# 609
Не, Гого, няма да се засегна в никой случай Wink. Аз съм с дископатия, мъжът ми с херния, не можем да носим много тежко или поне не е желателно и се опитваме да се пазим. Минаваме пред входа, сваляме си торбичките и после си паркираме, сетне си ги качваме на повече курсове и по малко, детето също помага. Общо взето всяко нещо си има причина и обяснение.
За къща с топла връзка и носачи в тоя живот няма да ни стигне Wink

# 610
Не се знае.. с тази инфлация Grinning....

Друг въпрос, който ме мъчи: Смятате ли че вече продавачите и брокерите трябва да въведат такса оглед, която да се плаща на кандидат купувачите. Аз ако знам, че за един имот примерно има 50-100 желаещи оглед изобщо няма дасе бутам, защото шанса да си губя времето е огромен. Така де, в реда на мисли, че нещата се променят, лихви падат, купувачите искат търгове, капаро се връща, въртят се трикове, продавачите не са сигурни какво искат, сменят цени, свалят оферти и т.н.

Представете си търсите селски имот в радиус от 60км. Това е много обикаляне и разходи. Намерите имот, който ви харесва, разберете се и хоп продавача решава, че му е малко и вие сте едни 100лв и 3-5ч назад само от този имот.

# 611
Ти пък сега, не им давай и такава идея. То целият пазар е една помийна яма, плащам безсмислени комисионни от хиляди евра на някой защото ми отворил с ключ, но иначе работа за 2 стотинки не може да ми свърши, сега остава да му плащам и отделно за отварянето…

# 612
  • София
Като знам какви "туристи" има сред кандидат купувачи и наематели, по-скоро те трябва да си плащат за такса оглед.
Трябвя и "такса пазарлъци", като започнат да се плюнчат за 20 лева на месец, ей така "за спорта".

# 613
Това с таксите за мен не е ОК. Нереалистично е като купуваш така да станат неща, че отиваш на първото място, всичко е точно, продавачът е в час и не губиш никакви нерви, време и пари. Същото се отнася и за продавачите. Не винаги още първият дошъл е идеалния купувач. Според мен, който се захваща, трябва да се подготви психически за тази част от процеса... Не виждам и нищо лошо да се договаряш за цена, клаузи по договорите и тнт.

# 614
Тангра става дума за имотния не наемния пазар.

Идеята е че в момента има много мотивирани купувачи и много НЕмотивирани продавачи. Един вид продавачите стават туристи, искат да направят сверка какви пари биха взели от евентуална продажба и пускат на пазара само от любопитство. Вижда се ясно недоволството на много купувачи. Трябва да има някакъв механизъм за отсяване на сериозните. Ето има много примери за купувачи, които търсят над година. Това си е доста време и пари, а за нерви дори няма да говоря, а след това кредити, ремонти, обзавеждане, пренасяне и т.н. С отварянето на икономиката и работния процес едва ли всеки ще може да си го позволи това време и нерви.

Общи условия

Активация на акаунт