Есента дойде,януарчето расте!!!

• 9 049
  • 291
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте!
Ето ме най-после и мен.
Най-напред да 4еститя за новата теми4ка - Само хубави неща да пишем в нея и вси4ки болести да останат във старата...
Аз немога да сколасам в последно време и да намеря време да пофорумствам. А днес бях строго смъмрена от Лисана  Wink ...
Не можах да ви из4ета, 4естно - просто доста съм изпуснала...
Ние сме добре, аз си бременеея безпроблемно засега... Нищо ново всъщност няма при нас -  с изклю4ение на това 4е нещо апетита на Алинко хи4 го няма тези дни - яде по малко, но за сметка на това пък постоянно търси да су4е - незнам дали храната не му харесва или са зъби...  Thinking  Все още си е с 2 зъба - няма нови... 
Айде, лимита ми свърши - мъника се разсърди ...  Обещавам да се вклю4а скоро пак...
Лек и приятен ден на вси4ки май4ета и януар4ета!  bouquet

# 16
  • София
Явно не знаете нищо за мангото
четох и после те забравих  Embarassed Ами аз съм давала манго - 2 пъти купувахме от ХИТ. Мъжът ми го избира,
гледа да не е много меко, но не и твърде кораво (въпроса е да имаш избор и да 'опипаш'  Winkняколко).  Също, гледай плодовете да не са наранени. Неголеми петна по повърхността обаче не означават нищо лошо. Ако при леко притискане с пръст по него остават вдлъбнатини, значи е узряло.  Simple Smile Така горе-долу избирахме и авокадото. После - трябва да се обели кората и мангото да се изреже около костилката. Ами това е! Ето и малко инфо за мангото: http://rozali.com/fruit.php?l=a&p=10 (в коментари има и още полезни съвети).
Моето дете не иска да яде с лъжица - пие си пюрето от чашката като голям човек! Но на зъбите го отдавам. От повече от месец сме с 6 зъба и никой не е избил, а мъките и денем и нощем са  #Crazy ... вие знаете как!  Simple Smile
Мисля, че каки е сорт райска ябълка. Я виж тук: http://ovostarstvo.hit.bg/countent/raiska.htm
тази ябълка много ми прилича на домат  Wink А какъв ли й е вкуса?  newsm78

# 17
Здравейте и от нас! smile3503 Алекс от около месец започна да се изправя и сега вече си обикаля кошарката като се държи само с едната ръка.Много е добър в сядането, след като в началото си направи десетина цицини сега вече знае как да седне мнооого внимателно.Аз само се притеснявам, че е слабичък - тежи 8,000 кг и е дълъг 71 см.
Поздрави на всички януарчета!

# 18
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Благодаря за подкрепата момичета!

Телмичка - манго не съм давала и не мога да помогна!

относно райската ябълка - докато бях бременна ме черпиха с такъв плод, но честно казано, така и нищо не изядох - много странен вкус и консистенция

# 19
  • Варна
ХИлоуууууу!!!

Първо да кажа, че спряхме антибиотика, защото гърлото вече е по-добре, а обривът е твърде възможно да е от него. Сега сме само на витамини. Консултацията с ваксината е отложена за другия петък. Т нямаме, разстройството го овладяваме. Така че слушаме най-отговорно и изпълняваме, оставяйки болестите в старата темичка!!!  Wink За хомеопатия и аз съм се замислила, но не знам не е ли малък, макар да няма възраст за това лечение. Поне да поизрасне малко и да видя все така с боледуване ли ще я караме ( #2gunfire)

Нито райска ябълка, нито манго съм давала.  newsm78 Моят юнак нещо не е по плодовете (май и зеленчуците), фен е на кашите и млякото си. Та се мъчим с едни пюрета и попари денем, ама яде от тях, колкото да ми замаже очите...

Браво на Соня, да си побременее хуууубаво и да я отменят повече в грижите за Али.

nenepygka, аз ползвам крем за студено време на Бюбхен. Доволна съм.

И аз така! А за зъбките, Гушанка, и вашите ще изскокнат!  Wink
Дес, какво училище? Или аз пак съм пропуснала нещо...  newsm78

Момичета, слагате ли възглавничка за спане на малките? Аз още не, защото си се врътка навсякъде и от нея няма да има голяма полза. Пък и не знам (не съм се интересувала де) до каква възраст е добре да си спят без нея.

Хайде да си направя едно кафенце аз!

# 20
Sea woman - ти си Бистра нали!Добре че се видяхме днес така познах Алекс на снимката!Как сте вие?Какво прави Алекс?Разбрах, че сте малко болнички, да се оправяте бързо!Поздрави от другия Алекс!

# 21
  • София
Здравейте мами и сладки януарчета Hug wavey
Ето и ние сме тук в новата темичка с не толкова добра новина ,но...
На 26.10.2006г.влизаме в болница за операция newsm45,която надявам се да е последната и най-накрая моето ангелче да проходи и да оставим всички тревоги зад гърба си newsm17.Според доктора това ще е последното което ще направим и Ваньо ще  проходи ,а ходенето ни след това в Горна баня ще е профилактично.
Та днес се разхождах до личната за разни изследвания полвината от които тя ми отказа  newsm61,та май ще ги правя на друго място.Нямала лимит ,това за какво им било на лекарите и какво ли не,абе нямам думи... smile3514 smile3512 smile3511.
Иначе предвид  тези гадости сме добре Ваньо днес цял ден бърбори нещо което горе долу го докарва до "ба ба ва ба"от което най-доволни са разбира се бабите.
Е това е засега от нас отиваме да ядем .Весела вечер на всички и да нацелувате бебоците smile3541  love001

# 22
BON TONI дано това наистина да ви бъде последната мнипулация,че и вие се измъчихте Praynig.Бъди силна,всичко ще си дойде на мястото Peace.А,педито  #2gunfire
Telma  bouquet Благодаря за точния линк.
Аз много обичам райската ябълка,давам и на Дарис и той и е почитател.Мислех да ви питам дали е редно да му давам,но..
lika може би си попаднала на някой от 200-те вида,който не е хубав Wink

# 23
Привет!

Bon Toni, стискам палци операцията да мине леко и безпроблемно. И бързо да се възстановите! Praynig
sea woman, Емма се обрина от Цефзила, но при нас случая беше друг. Оказа се, че не е имало нужда от антибиотик, не е имало възпаление и алергичната реакция е нещо като реакция на отхвърляне. Малко ме е яд, че не проявих навреме  съобразителност и не минахме първо през УНГ. Просто случихме на не достатъчно добър  педиатър и излишно я обременихме с АБ.
Gushanka, зъбките явно ще ги чакаме заедно! Simple Smile
lika, не бъди прекалено строга към себе си, нормално е като се насъбере повече умора. Лично аз съм наи-уязвима на недоспиването. 
Sonja, радвам се че даде знак! Simple Smile

# 24
И аз да се разпиша, макар че първо отговорих на част от вас в старата тема Embarassed

Хриси, мерси заминевам чак на 29-ти, иначе ще се постарая да не изложа българските жени Flutter

Бон Тони, дано наистина вече да е последна операцията Praynig

Момичета, имам едни терзания, ще ми се да кажете как е при вас. Една пориятелка с близнаци ми каза, че нейните ядат по 250мл на ядене, понякога и повече, а са на почти 6 месеца. Моите ядат по 200. Да не би затова да се будят през нощта мишките? Нейните спят по цяла нощ.

# 25
Мишленце,когато аз си мислех че Вяра се буди по цяла нощ защото е гладна започнах да и давам след вечерното кърмене АМ с каша вътре.Тя си го изяждаше(не винаги де)и ........старата песен на нов глас - будене както преди.Така след няколко опита видях, че стратегията ми е неуспешна и спрях тая добавка,защото постепенно и тя започна да я отказва Sick.Мисля си, че всичко си е до дете - едни спят други не,едни плачат други не и т.н. А пък и разликата от 50мл за която казваш,не мисля че е огромна че да са гладни дечицата Thinking Така смятам аз,другите момичета ще си кажат мнението.
А наша Вяра вече трети ден не спи през деня - отиде на кино режимът ни за който бях толкова горда Confused В момента баща и я е гушнал и и пее а тя го гледа и от време на време подвиква недоволно.Аз преди това се опитах да я приспя както винаги - на цица,обаче нееееееееее Ще вървя пак да пробвам варианти.А днешният ден беше една голяма лудница,изнервих се и страшно се уморих искам да си легна и да спяяяяяяяяяяя до утре сутринта без да ставам през нощта Mr. Green Мечти,мечтииии............
Бон Тони,ще тичка Ванката ще видиш.Той е януарското ни геройче Heart Eyes.Всичко ще мине гладко,стискаме палци и от сърце ви желая успех Hug
Лека нощ на всички  bouquet

# 26
Момичета, сетих се нещо да ви питам.Каквато съм отнесена все забравям да се похваля, че в събота ще кръщаваме Вяра.Искам да ви питам на кръстницата трябва ли нещо подаръче да се вземе?Незнам откъде ми хрумна,но все си мисля, че съм чувала някъде newsm78 А и също ако може да споделите какво носихте в църквата освен кърпа и сапун за попа(така ни казаха).Абе, ако се сетите и други работи, които да кажете няма да се сърдя Peace
Утре е хубав християнски празник и май и времето ще е по-добро,ако имате желание и време заведете сладурчетата и запалете по една свещичка за здраве.

# 27
  • Варна
Дес, много хубаво ни подсети, макар че съм станала малко плашлива покрай тези болести и все ми се струва студено вън за излизане. Когато кръщавахме Светлин направихме малко подаръче на кръстниците, аз попитах моята (защото ми е най-добрата приятелка и им взехме нещо, което искаха). Все пак по-"пресните" кръщавали да ти кажат. Всичко ще е чудесно и да снимаш мнооооого!

Мишленце, моят юнак си хапва по 210 гр средно. Тази вечер му направих повече, защото следобед яде много малко каша и очаквах да е озверял от глад, но си хапна около 180. И аз мисля, че при дечицата е въпрос на настроение, глад и състояние изобщо.

Бон Тони, знаеш, че сме с вас!!! Няма да можеш да го стигнеш Ванката, ще видиш!!!

Анета, къде се губиш??? Добре дошла!

# 28
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Ето ме отново и мен, но много набързо, че имам куп работа!
Днес Алекс беше супер неспокоен, спа малко и изобщо не остави мама на мира, та сега пак ще стоя до посреднощите!
Мамчета, много сте прави милички, че не трябва да се обвинявам, но все пак си ми е болно за държанието ми. Още веднъж ви благодаря!
Клео, това с излизането отвреме на време, самичка, е много успешна практика. Аз вчера използвах, че татито ходи да налива вода и излезнах да се разходя с него, а малкияго оставих на баба му! Ей, страхотно ми подейства! А, бабата дето все ми се натиска да и го оставям, снощи беше дигнала ръце от него и три пъти ни звъня да види кога ще си прибираме.

Мишленце - да ти кажа, и според мен тези 50гр не са от значение, но знае ли човек. Можеш да пробваш, няма да им навреди на мишките, а и от опит глава не боли!

Дес
- на нашата кръстица взехме икона, която осветихме в деня на кръщенето и после и я подарихме. За църквата на нас ни казаха да носим и бутилка червено вино, и една носна кърпа, в която кръстницата завърза парче от погачата и пари, които се оставят отгоре на парчето. Честно казано незнам дали така се прави, но нашият поп така изпроцедира и стана малко неловко, но няма значение. Дано съм помогнала! Айде хубаво да се наспиш и утре да си бодра като краставичка!

Бон Тони
- ох, мила! Искренно съжалявам, че Ванюшката отново ще претърпи интервенция! Аз скоро бях питала дали ще имате още изпитания и като не отговори, реших че са свършили патилата ти, но уви! От сърце желая на наборчето, това да е наистина последната процедура и от тук нататък да ходите наистина само на контроли до Горна Баня или просто на разходка в горичката до болницата, за да събирате жълъди! А, за педито думи нямам!!!!! Успех и целувки и силни гушки от нас!

Лисанке
- мила, ще вземеш да ме навиеш пак да пробвам! Я, кажи как да позная кои са от хубавите?!!!

Мами, на това захлаждащо се време през колко време къпете дечковците? Ние се къпем през вечер, освен ако не сме се потили много през деня, но кажете и при вас как е, да си сверя часовника! А, с косицата как процедирате - на колко дни я миете?

Последна редакция: ср, 18 окт 2006, 22:05 от lika

# 29
  • София
Дес, като те чета как се държи Вяра - все едно аз го пиша за Вики. Голяма мъка е това зъбоникнене.  Cry Tired
mishlentze, за количеството храна си е до дете както и друготе са ти казали. Ти нали не ядеш толкова, колкото и точно каквото твоята приятелка, примерно.  Wink Вики ми хапва (2 пъти на ден) по 100-ина грама пюре/каша (другото си го набавя от кърмата, де) и не се притеснявам. На пръсти се броят пътите, когато е изяждала цяло бурканче пюре от по 125 г! ... аз сега пък като я мъчат зъбите  много я боли като се храни с лъжичка ... и не насилвам.  И си е бабанка (както я нарича баща й) 8 кг, 70 см преди 3 седмици! А като ги гледам мишките какви бузки имат, жизнени, засмени дечица, въобще не ми приличат на бедстващи сомалийчета  Wink Споко, недей да ги мислиш по колко изяждат - те си знаят!  Peace
Като се заговорихте за шалчета и ръкавички, да си кажа, че направо си е за тях. И не само за децата!  Simple Smile На Вики й дърпам ръкавите да й пазат уж нещо ръчичките, ама днес пак се прибрахме посинели. А носа й винаги става студен и червен в този студ, много е смешна Simple Smile А ме е страх да не настине, че още не сме хващали сополи и Т, има ли други такива? Та утре задължително ще й купя ръкавички да не мръзне като сираче ... за шалче се съмнявам, че ще ни свърши работа на този етап - все ще го лапа и лигави.
Лика, ние я къпем всяка вечер, гледам по мене си - и на мен ми е хубаво като се къпя всяка вечер  Laughing Laughing пък и при нас си е ритуал преди заспиването. Като косата й мия с шампоан на 2-3 дни вече, другите дни или само я обливам с вода или я оставям суха.
Това е от нас - лека вечер!

Последна редакция: ср, 18 окт 2006, 21:59 от galita

Общи условия

Активация на акаунт