Есента дойде,януарчето расте!!!

• 9 049
  • 291
  •   1
Отговори
# 45
  • там където ме зове сърцето!!!
Здравейте момичета!
В последно време мноооого ме мързи да пиша! Embarassed
Бон Тони,дано всичко мине успешно и да  ви е последната операция Praynig!
lika, къпя го всяка вечер(главичката през 2-3 дни),но сега като застудя си мисля да почна през ден!
Makaui_daniela , мислех до годинка да не давам цитруси ,но Зорито много обича  фреш портокал, а тя да пие нещо и той да не пробва-ще ни чуят в другия край на града-та пробва го (слава богу нищо не му стана)
emmy, как сте?????
  ...Като гледам какви са дунди  други бебета, а нашия строен ... и гладен.
Joy                 Снимките са страхотни   Peace
Калоян изяжда 190гр пюре , а през деня ако иска мляко изяжда най-много 180гр.(обикновено150 са му достатъчно).Аз се чудех дали му стига, защото на последната консултация не беше качил и грам само беше с 2см по -дълъг, но плача когато е гладен го познавам ,та реших ,че толкова иска-толкова яде!
БОДЛИВКА, честити ви придобивки-да ги изтъркате от ходене Hug
Аз шал на устата не мисля да слагам (евентуално около вратлето за да е в тон с шапката Joy), и за ръкавички мисля ,че ни  е рано.
Гърне не ползваме,но не сме и купили още.

# 46
Питах ви, защото моите изядоха вчера на обяд по 300 мл общо супа и пюре и през нощта пак са се будили Rolling Eyes И на вечеря супа по 100 плюс по 180 мляко. Направо съм в шаш Shocked

Явно не се будят от глад  Grinning И това будене ще престане в един момент!
Боянче яде на обяд около 130г. пюре и и дават изцедена кърма, но не пие повече от 50-60мл.  Rolling Eyes
след това за следобедна закуска пак 100-тина грама каша с плод и вече суче на корем от мен. Вечеря не давам, а само кърма. Има нощи, в които се буди доста често, но по-скоро за проверка дали съм там, а има нощи, в които спи по-спокойно. Не мисля, че ако и давам и вечеря ще спре да се буди. Не се шашкай - колкото искат да папкат толкова, колкото спят толкова Mr. Green

# 47
Благодаря ви момичета ! Hug  bouquet
Аз вече дадох портокал на няколко пъти и за сега тя си го харесва и нямаме алергични реакции .
Приятен ден ви желая ! Heart Eyes

# 48
Хайде пак се включвам Grinning
Заспа зверчето.След щъкане непрестанно в 12 вече беше поуморена и заспа без протести Party
За къпането-не всяка вечер,но напоследък взех да и мия глават през вечер, защото косата и е много, трудно съхне, а не е много топло.От 3-4 дни палим камината тук и сменихме местонахождението на коритцето и - до камината Mr. Green Напълвам го с повечко топла вода,слагаме гумените играчки и пада голям купон,умира си от кеф милата. И друго се сещам...Случи се една вечер да заспи точно когато трябваше да я къпем и аз реших, че няма да я къпя  и щастлива и смених памперса както си спеше и си действам по задачите.Бре по едно време като се ококори онова ти ми дете,весела, доволна.Опитах се да я приспя - да ама не.Нагласих такъмите за баня,изкъпах я и тя си заспа отново набързо.Това след време пак се повтори и вече реших, че без баня неможем Mr. Green
Лика,тоя благ младеж Алекс голям фурия е станал.Като го гледа човек по снимки ще си каже, че голям кротушан,а ти какво разправяш Crazy Пу пу да ти е жив и здрав Hug
Оххх ами за яденето незнам какво да кажа - повече от половин бурканче пюре не изяжда Вяра и следобяд пак толкова каша Thinking другите хранения са кърма(когато съм на работа сутрин, вечер и нощем) и каквото докопа от някой който е седнал да се храни на масата Mr. Green
За болестите,слава богу досега само хрема и то покрай зъбите.Последната още я влачи и ту носа е чист, ту пълен и неможе да диша ooooh!
Като казах зъби,откакто са и поникнали горните два я чувам доста често да ги скърца.Майка ми казва,че аз така съм си ги счупила от скърцане и съм била беззъба докато не са ми изкарали постоянните Rolling Eyes
Орхидейке,аз напоследък покрай хремата много не я извеждам,но вчера например,майка ми я изведе с поларена жилетка с качулка и отгоре с тънко шушляково яке.Ръкавици и шал не слагаме още ,а и нямаме Blush
Жени,ми тя твойта кукла знае, че в този сезон на болести,този естествен антибиотик е много полезен Joy Тя и наш'та какво види иска.Оня ден я държа в мен на масата и една люспа лук изпаднал от салатата-за части от секундата и беше в устата.Дъвче и се мръщи,но не плюе,извадих и го де.После миришеше на лучец момата Sick Mr. Green
Ами май това бяха въпросите по-които исках да взема отношение,дано не съм пропуснал нещо и някой.Ако има да ме извинява,не е нарочно Hug
Хубав следобяд милички  bouquet

Последна редакция: чт, 19 окт 2006, 12:46 от Дес

# 49
Здравейте!
Голям студ (за мен поне , щото съм от зиморничавите  Laughingcold
БОДЛИВКА   уолкъра съм го поръчала на брат ми, нали учи в София... ще си идва тази вечер, обаче нямал време да обикаля магазините и си мислех дали няма да го има в магазина на Чико до автогарата.  Thinking Поне на път да му е..
liliq точно от Карпет макс са ми пътеките, че и килима за хола  Laughing Търсих и килим за спалнята, ама нещо няма пепел от рози (такъв ми трябва).
За обличането гледам всички деца тук вече са със шалчета и ръкавички, явно им е време Wink Пък и нали купих и аз едно комплектче, ще го пробваме да видим ще търпим ли такива чудеса или не  Wink
Купих гърне днес - обикновено анатомично, без музики и ала бала. Ще се пробваме да видим какво ще излезе и дали изобщо ще стои на него Simple Smile
Хайде лек ден на всички и стойте на топличко!  Flutter

# 50
Писах писах и всичко изчезна Twisted Evil Close Twisted Evil
Ето ни отново и нас
Да се отчетем след прегледа - 7950г и 74см
за обличането сме така боди с к. ръкав, чорапогащник, блуза д. ръкав, комплект в 2 части и яке със качулка. За шапка и дума неможе да става
Гушки на всички малки и големи и приятни разходки на престрашилите се като нас

# 51
Здравейте ,мами  bouquet
   За къпането -През вечер .Къпем го в банята ,но вече е студено и се чудя с какво да я затоплям newsm78.Някой има ли някаква идея ?
   За гърнето -Слагам го от 7-ия месец  newsm10
  За обличането -Обличам Дани с едно якенце +два ръкава ,чорапогащник с плътно панталон че .Когато са му студени ръчичките слагам и ръкавички и шапка задължително.
   За храненето -Синчето ми ,ама въобще не от ящните .Най много си похапва супичка със сухар че .
                   за нас- Дани е добре , много е енергичен.Изправя се без проблем по  всички мебели Най новото което прави в момента е- взима играчки и ги качва на библиотеката после на масата и т.н.Най-обича да ми разнася домашните чехли ,пада голям смях,като малко кученце е . Joy Simple SmileСутрин ,като се събуди ,изправя се на кошарката и не замерва с каквото намери под ръка ,за да му обърнем внимание.
         Тук при нас е слънчево и ние излизаме на разходка .Чао

# 52
  • Варна
За гърнето -  не ползваме още. В днешния брой на Журнал за жената имаше притурка за бременността и майчинството. Гърнето го коментираха към възрастта 1 годинка на детето, което не е решаващо естествено.  За Светлин бях писала в един постинг по тази тема.
За обличането - скоро не сме излизали, но дебело поларено яке е нашия вариант, като връхна дреха. Хладничко е, мисля че ръкавичките няма да са излишни.
За къпането - през вечер, а главата през къпане.
За храненето - днес опитах каша с плод (настъргах ябълка). Ми то много хубаво, беееее! Тю, как не съм се сетила сама.  hahaha Телмичка, благодаря! Моят юнак днес как така изяде малко супа (мое производство) не знам...
Бях питала за възглавничките... Confused

Дес, колежке,  Wink твойта мома не ще да е давала целувки на младежи след лучените изпълнения.
Пеперудка, покрай моя студенокръвен мъж и аз съм станала зиморничева, та ще те послушам и ако ми е мнооооого мраз, ще прегърна печката (като няма друг в момента  Joy).

Спокойна вечер!

# 53
плодове давам отдавна и не  винаги ги стъргам Embarassed Heart Eyes.Понякога и давам сама да ги гризе  много обичаме круши .ябълка и основно банан Joy.А за обличането сме така боди с дълъг  ръкав Не поларена блузка(нормално тънка) и яке ако има вятър и пухинката надолу сме с чоропогашник ВЕЧЕ ОТ  2 седмици и и нормални ппанталонки но не поларени #Crazy newsm78май аз наи леко я обличам #Crazy newsm78от 20 тия ден сме на вън и да чукна на дърво никога не сме имали нещо сериозно ееееееее освен един път Т заради зъбките  Rolling EyesЕх малко съм любопитничка та реших да надникна в другите месечни мами  ми те много красиви картинки сложили бе направо онемях как са подредили момченца и  момиченца направо   много ми харесаха Partyе  това е от наз за сега че туку що се прибрахме от вънпокраи това хубавко време сме по градинките до 7.30

# 54
  • София
...После миришеше на лучец момата Sick Mr. Green
Laughing hahaha Joy
За обличането аз да си кажа пак Rolling Eyes - днес излязохме към 14.00 ч. и беше толкова топло и приятно, прибрахме се чак в 19.30 ч., естествено бях й взела още дрехи, ама тя милата така премръзна, въпреки, че я бях добре облякла и завила даже в полар одеяло  Shocked Очичките й плувнаха, ръцете посиняха, а за носа да не говорим! Дано не настине сега само  Praynig Утре пращам баща й вече да купува чувалчето от Макси-Кози, че да не ми мръзне детето повече! И ръкавици ще и взема (само да ги носи!).
Laleva80, нашата Вики е пристрастена към пантофите ни, само да се докопа и почва да ги ръфа. Днес се добра лазейки в коридора до наши обувки - малее, като я видях лошо ми стане  #Crazy гризеше мръсните подметки на баща й обувките! ... трябва да ги пазим, няма как!
Та като стана въпрос за пантофи, видях днес в един магазин едни бебешки кожени пантофки, от тези много дебелите, дето приличат на супер дебело чорапче отвътре с вълна (дано да съм обяснила  Rolling Eyes) - има ли някой такива? Предвид прохождане (лазене/стоене) ортопеда ни каза в къщи, че е по-добре по чорапи да сме само (вика ми: 'ми слагай й 2 чифта чорапи'), ама като гледам доста си мръзне по пода, май ще й взема такива пък ще видим  Peace
Лека вечер!

# 55
здравейте сладурани и малки сладурчета!
Ние се прибрахме към 7 и 30 от разходка и сега Стаска спи блажено smile3524,та реших да се разпиша.
makaui daniela портокал не съм давала и мисля да е след годинката.От цитрусите май само банан ще яде преди това,вече съм давала де.
Telma кой ще кръщавате на 28?Малко нахално от моя страна да питам  Embarassed,ама нали си писала,че в Пазарджик- та затова.
BON TONI дано това наистина да ви бъде последната мнипулация и всичко да мине нормално  Praynig
БОДЛИВКА, честити ви придобивки-да ги изтъркате от ходене.А Дари как е,очето оправи ли се вече?
За къпането ние се къпем през две вечери,защото с това разтройство просто през половин час се мием,та затова.
За гърнето слагам я,но не редовно  Sick,защото явно не е готова за него.Става или си играе.
За храненето  изяжда около 250 гр.к.мляко сутрин и вечер,иначе през деня яде супа или каквото съм готвила,но да ви кажа честно незнам колко.Защото й слагам в една купичка,колкото преценя и когато се наяде сама спира.Ако пък хапва малко и не иска повече-не я насилвам.
sea woman ,Дес май и аз съм ви колежка  Mr. Green
sea woman ние спим с тънка възглавничка откакто се е родила.Незнам дали е правилно или не,но и с баткото така съм процедирала.
nenepygka ние се разхлабваме със сок от ябълка или пюре от сини сливи,но да ти кажа съм чула,че има и такива дето просто организма им е такъв,та дано при вас е временно,че иначе лошо така.
За друго не се сещам,ако съм пропуснала някой да ме извинява,но ставам да доизчистя,че утре свеки ще ми идва на гости и няма кога да я свърша таз работа.
Лека вечер за сега от мен и после като приспя малката пак ще се включа Hug

# 56
Добра вечер Grinning Ей ме на пак тука да поплача......
Къде му отиде съня на мойто дете незнам.То бива неспане,ама и нощем и денем някак си не го разбирам newsm78 През деня поне спеше ама вече не,простете май се повтарямСлед баня винаги заспиваше,ама вече не Rolling Eyes "Совите не са това което са",се казваше в един филм,та и моите обяснения на това ми замязаха Mr. GreenПреди малко я връчих на баща и,щото той снощи успя да я приспи,ама тая вечер бая зор вижда и май пак ще се включа.
Галита,на нас да не са ни сменили децата в болницата с двойка двуяйчни близнаци Joy Joy Joy Пореднат прилика е любовта към джвакането на обувки - засега само нейните защото неможе да лази, че да докопва и чуждите както Вики Grinning

Еееее събрахме се WinkАко има още да не се крият Naughty Joy

За възглавнички и аз доскоро се чудех не дали да и слагам,а откъде да намеря нисичка възглавничка която да заема мястото и под главичката от единият до другият край на легълцето.Ние имаме 2 бебешки ама тя се върти много и винаги е извън възглавничката.Та снощи и направих една самоделка от олекотено юрганче,но мисля да поръчам да ни направят една.Определено виждам, че и е по-удобно Peace
Междувременно успах Вярата,като зарязах за малко постинга.Тати днес е провали.
Айдеее пак се разбърборих,днес много пиша Blush
Лека нощ на всички!

# 57
  • Madrid
Еееее събрахме се WinkАко има още да не се крият Naughty Joy
Аз! Mr. GreenСвиря на пиано!!!Това ми е специалността-музика,а вие по какво преподавате?
Иначе Самуил го къпя всяка вечер,ми то му стана като ритуал преди заспиване.Но понякога,когато излизаме вечер-пропускаме.Главичката също,ние нямаме косица! Laughing
Гърне сега не ползвам,направо в тоалетната.Sea Woman,по този повод да те питам-защо не е хубаво така?Нещо беше споменала за баткото? newsm78
Мишленце,и аз мисля,че не се будят от глад,някои бебета са по-спокойни от други,но мисля,че с времето се израства! PeaceДразнещо е ,знам,ама какво да правим,ще се оправят нещата! Peace
Бон Тони,УСПЕХ!!!
Портокал не съм давала,а тук захранват с него,дават го за първи плод!
Лика,наистина е много свеж Алекс на снимката! Party
Галита,чак ми стана смешно като прочетох за Вики Joy
Май е това за тази вечер,лека и спокойна ви я желая! Hug

# 58
  • Хасково
Здравейте всички, много рядко пиша тук,но ще се опитам да следя темичката.
От няколко дни изобщо не съм спала- бебка решава да будува и се чудя защо ли го прави. Не плаче просто иска да си играе. Мислих да не е гладна -какво давате за вечеря. Нашето "меню" е следното- 8ч грис със сирене, 12ч домашно месно пщре, 16ч кисел или каша, 20ч АМ - правя 210 вода+7 л и рядко го изпива цялото; после заспива и към 1-2чсе събужда....а през деня спи 2 пъти по около40 мин. А може и някой зъб да иска да се появи ....

# 59
Привет и от мен!

sea woman възглавничка след годинката бях чела, че трябва. Само, че Бояна от извсетно време заспива върху нашите възглавници. Най-есто тъкмо се е унесла и се завърта и ляга почти върху цялата възглавница на баща си  hahaha много е смешна. И аз реших да и купя нейна си и сега си спи на нея, но явно не съм нацелила хубава възглавничка и взе да става на топки, а в средата нищо все едно не остана. Ще търся друга.
А тази сутрин умрях от смях. Значи спи момата и изведнъж се надига и сяда в леглото между нас, гледам я аз, а тя продължава да спи. След малко взе да бърбори нещо и да се опитва да стане права и чак тогава се събуди  Joy
За гърнето както за всичко останало мисля, че зависи от детето. Аз примерно ако бях видяла, че на Бояна и е неприятно нямаше да я карам. Но тази сутрин след като се събуди малко си поиграхме, преоблякох и я сложих на кукуто и след малко се беше и пишкала и акала там (за пръв път) и аз естествено се зарадвах и казвам бравооо и пляскам с ръце и като взе да се хили онова ми ти дете и то ееее и пляска с ръце. Много мило ми стана. Разбира се далеч съм от мисълта, че е разбрала за какво точно всички се радват толкова, но нищо все пак е напредък. Да не излезе, че се оправдавам за това, че я слагам - просто споделям моя опит.
Хайде лек ден, че сега нямам повече време. До по-късно!

Общи условия

Активация на акаунт