Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 83

• 48 233
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
Води бременни и раждания Simple Smile
Здравейте , момичета ! Simple Smile
За първи път пиша в тази тема , както и за пътви път ще бъда пациент на “ Надежда “
Запазих си час при Др. Павлова , може ли мнение , ако някоя от вас е при нея ?
Хубав ден ! ☀🌷

Д-р Павлова е страхотна!

# 346
  • София
Здравейте , момичета ! Simple Smile
За първи път пиша в тази тема , както и за пътви път ще бъда пациент на “ Надежда “
Запазих си час при Др. Павлова , може ли мнение , ако някоя от вас е при нея ?
Хубав ден ! ☀🌷
Прекрасен човек и лекар е д-р Павлова!

# 347
Привет! След направени биопсии - прозорец и имунологична, резултатите не са добри - по думите на акушерката, която се обади. Имам изместване, в прозореца и завишени НК клетки. Стаменов ми е назначил РВМС и контрола. По Фонда съм на ЕЦ, но не съм стартирала все още. Притеснявам се, че ще изтече валидността, на изследванията докато се "забавляваме" с контроли. Имам няколко биопсии и имунологични изследвания, всички в норма. Моля, да споделите, какво следва от вашия опит! Как се процедира, ако и контролата е лоша, стартира ли се процедира? От скоро съм при Стаменов и не знам, как процедира.

# 348
Момичета имате ли информация как е достъп за мъжете за болницата. Допускат ли ги да влезнат с нас или се засилиха пак мерките за вируса?

# 349
Момичета имате ли информация как е достъп за мъжете за болницата. Допускат ли ги да влезнат с нас или се засилиха пак мерките за вируса?
Принципно не се допускат придружители, но за жалост е пълно с такива. На първичните прегледи трябва да сте заедно и после чак на пункцията се вика партньора.

# 350
Защо за жалост?! За обикновен преглед разбирам, но ако ще се прави някаква интервенция най-логично е да има някой с теб... Всичко може да се случи.

Аз вчера имах часове за няколко различни неща и ММ беше с мен. Не е имало проблем. Simple Smile

# 351
Винаги ММ е с мен.
И няма как, от Бургас сме, пътуваме с кола.
Да дойде до клиниката и да седи три часа на паркинга или отвън в жегата?
Дори и в кабинета на доктора влиза и разбира неща които аз не съм разбрала докато съм зад паравана.
Никой не ни е правил проблем, нито доктора или акушерка.

# 352
Винаги ММ е с мен.
И няма как, от Бургас сме, пътуваме с кола.
Да дойде до клиниката и да седи три часа на паркинга или отвън в жегата?
Дори и в кабинета на доктора влиза и разбира неща които аз не съм разбрала докато съм зад паравана.
Никой не ни е правил проблем, нито доктора или акушерка.

И ние така, последния път само не е влизал с мен. И винаги е с правилно поставена маска през цялото време. Пази и дистанция. Последната една седмица ми прави впечатление, че мъжете пред кабинетите са много примерни. За разлика от няколко възрастни пациентки, дето няколко пъти сядат точно до нас с маски-лигавници. Даже едната ми седна на мястото докато претичах до wc. Още малко и в скута на мъжа щеше да се намести... Говори по телефона, вика, знам ли я какво разпръскваше. Много започват да ме дразнят такива и поне имам оправдание с хормоните да избухна в скоро време. Не само в болницата - магазини, обществени места...

# 353
Имам въпрос към мамите, които са избрали да водят ЖК в болницата. Бременна съм в 8 г.с. след инвитро, избрах си пакет за ЖК, но моята лекарка каза, че е рано да се записвам. Вие кога се записахте? Чела съм, че е много трудно да се запише час и искам да се подготвя от рано.

# 354
На мен ми казаха да се запиша след първия биохимичен скрининг, за да се потвърди там, че всичко е както трябва и веднага след като мина прегледа отидох на регистратура и се записах. Скрининта ми беше в 12та седмица, а първата ЖК в 13та. Преди това съм питала два пъти дали мога да се запиша и ми отказваха.
Имам въпрос към мамите, които са избрали да водят ЖК в болницата. Бременна съм в 8 г.с. след инвитро, избрах си пакет за ЖК, но моята лекарка каза, че е рано да се записвам. Вие кога се записахте? Чела съм, че е много трудно да се запише час и искам да се подготвя от рано.

# 355

Аз се записах в 10-та седмица (този понеделник), като първия ми преглед ще е на 10-ти септ. Пробвайтв да си запишете за септември, вече има излязал график и ако изчакате ще ви е трудно с часовете. Дотогава моще още при репродуктивния лекар да се преглеждате (понее до 10-та седм)

# 356
Благодаря, ще пробвам. За БХС също ли се чака толкова или там записването е по-бързо?

# 357
За БХС може и отсега да си запишете - там часовете се запълват бързо и 2-3 седмици по-рабо минимум трябва да се обадите. Ако имате предпочитания за лекар може и по-рано. Дават едно картонче при първия записан час в кои седмица са ФМ, първата е между 12 и 13+3 според него.

# 358
Моя репродустивен ме посъветва да си запазя час от по-рано, защото бързо им се запълвал графика. Аз ходя на БХС при доктор Михова. Страхотна е и обяснява всичко много подробно, доверих и се да ми направи и амниоцентеза и също съм доволна от начина по, който работи и нямах проблеми след това.
Благодаря, ще пробвам. За БХС също ли се чака толкова или там записването е по-бързо?

# 359
Аз вчера минах последния преглед и в понеделник съм на пункция. Докторката е доволна как вървят фоликулите и хормоните. В манипулационната ми обясниха всичко за хориомона, пункцията, взимането на кръв за лекарството. Обаче никакви инструкции за мъжа - кога и къде да ходи да дава материал. Иначе с Чапанова сме говорили какво да е въздържанието и селекцията. А пък аз така се съсредоточих да си помня моите неща, че изобщо не се сетих да питам за него. Казаха ми направо пред 24 кабинет, нямало нужда да минавам на регистратура.

Общи условия

Активация на акаунт