Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 10

• 43 657
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Момичета какво жилязо приемате ??
Майка ми ще ми идва на гости и смятам да й поръчам някакво добро , защото тук в Дания са само таблетки и повръщам от тях , става ми лошо много . Друг въпрос за biozin mama  имате ли мнение , мисля и тава да й поръчам както и ако някоя от вас се сети нещо от България като добавка ще съм и благодарна Simple Smile
Аз съм на Smart Hit Желязо, това ми препоръча АГ, защото ми е ниско малко, а самите капсули нямат вкус на желязо и се препоръчва при хора, които имат непоносимост към вкуса. Доволна съм, по 1 таблетка се пие.

# 271
  • София/Севлиево
Аз бях със Сорбифер,но в момента го няма по аптеките ,и минах на ампули Тотема...

# 272
+1 за Smart Hit
Момичета какво жилязо приемате ??
Майка ми ще ми идва на гости и смятам да й поръчам някакво добро , защото тук в Дания са само таблетки и повръщам от тях , става ми лошо много . Друг въпрос за biozin mama  имате ли мнение , мисля и тава да й поръчам както и ако някоя от вас се сети нещо от България като добавка ще съм и благодарна Simple Smile
Аз съм на Smart Hit Желязо, това ми препоръча АГ, защото ми е ниско малко, а самите капсули нямат вкус на желязо и се препоръчва при хора, които имат непоносимост към вкуса. Доволна съм, по 1 таблетка се пие.

# 273
И аз съм на smаrt hit желязо. Вдигна ми хемоглобина с по една капсула на ден. По време на миналата бременност с нищо не успях да го вдигна при раждането беше 108. Тотема тогава пих и не помогна, а е мнооого гадна на вкус.
Биозин мама пих две опаковки. Някой дни прескачах. Пише, че е противовирусно, не знам дали помага. Витамини не пия, защото щях за се задавя с една таблетка, която беше огромна. Пък и при предишната бременност според АГ-то нямаше смисъл от тях.

# 274
  • омъжена
Цитат на: Viala
Момичета какво жилязо приемате
[img width=600 height=450
малтофер желязо и биозин мама . Аз съм страшно доволна и от двете и изследванията са ми перфектни. Ей сега даже ходих до Шейново си взех епикризата. И аз мисля ,че тези пелени са по добре и за околната среда и за бебето,защото в жегите така запаряват протриват се крачета подсича се дупе. Едно време е било трудно на ръка но сега си има пералня. Мисля да взема има 6-7цвята много са сладки

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 18:12 от sunshine1992

# 275
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз не съм ползвала многократни пелени с голямото дете, но пък подкрепям използването и също ще се поинтересувам. От 3-месечна възраст слагах детето над легенче и бързо свикна да си върши нуждите, когато е по голо дупе. Също го оставях с обикновени памучни гащички, за да диша кожата. Приучаването към ползване на гърне и тоалетна беше много лесно. Така, че освен от екологична гледна точка, многократните пелени могат да бъдат много полезни и за самото дете. Научават се да разпознават нуждите си от рано.

# 276
Желязото, което пия аз е Феротон- сашета с течност, които имат вкус на ябълков сок...на мен малко на ябълков оцет ми бие, но съм пила тотема преди години и това ми изглежда като коктейл направо. Grinning Не съм изследвала още хемоглобин, така че не знам дали ми го е качил, ама и аз го пия малко нередовно.
 А за Биозин мама само хубави неща мога да кажа! Каката е зимно бебе и в края на бременността успях да преборя веднъж настинка с тази добавка, а и да се предпазя от други такива до раждането, че и след това месец, два продължих да я пия.

# 277
И аз пия Smart Hit ferrum желязо. Утре на своя глава даже ще си пусна ПКК, за да видя дали ми се покачва хемоглобина, за да знам дали тези капсули ми помагат или да търсим алтернативи, че тъкмо привършвам опаковката.

Утре трябва да ми пристигне количката, нямам търпение. Благодаря още веднъж на мамите, които се включиха в поста във фейсбук, благодарение на които хванах намаление -320 лв. 😍 Остана само всичко да и е ок. 😁
Прилагам още веднъж снимка, че не мога да и се нагледам 😁

П.С. Момичета, почти всичко знам какво ще взема или поне имам ориентир. Единствено, обаче, за което се чудя много е пеленки за повиване или чувалчета за сън да купя и съответно колко бр 🤷🏻♀ Освен това се чудя дали има нужда от допълнителни одеалца 2-3 бр примерно. Предполагам, че спалните комплекти ще са със завивки, но май искам да взема и още. Идея нямам още за тези неща 🤷🏻♀

# 278
  • au bout du monde
Желязо на Solgar ми действа отлично.

Оказа се че хемоглобина ми вече е 111. Април беше 119. И ми каза нищо да не пия😒 Дано да успея да го кача сега. Електроцитите и хематокрита са ми намалени. Mvp, P-LCT са увеличени.

За глюкозата мисля, че е добре: 4.19 - 7.39 - 5.39🤔

# 279
CardyR всичко ще е супер с количката Hug Ние взехме такава още в началото защото се влюбих в нея и беше с голямо намаление в Айко. Наистина е много хубава, материалите са супер качествени и само се моля всичко да е наред, за да си я ползваме с удоволствие на есен Blush

# 280
  • София/Севлиево
Аз ще взема две спални чувалчета.Иначе имам и нова завивка,но ще е за понататък.Също ще взема тънички одеалца и муселинови пелени.
Моят хемоглобин май,когато ми включиха желязото,бе 126,след месец-127,не ми се мисли ако не го пиех колко щеше да е паднал...

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 16:39 от Елислава

# 281
И аз пия Smart Hit ferrum желязо. Утре на своя глава даже ще си пусна ПКК, за да видя дали ми се покачва хемоглобина, за да знам дали тези капсули ми помагат или да търсим алтернативи, че тъкмо привършвам опаковката.

Утре трябва да ми пристигне количката, нямам търпение. Благодаря още веднъж на мамите, които се включиха в поста във фейсбук, благодарение на които хванах намаление -320 лв. 😍 Остана само всичко да и е ок. 😁
Прилагам още веднъж снимка, че не мога да и се нагледам 😁

П.С. Момичета, почти всичко знам какво ще взема или поне имам ориентир. Единствено, обаче, за което се чудя много е пеленки за повиване или чувалчета за сън да купя и съответно колко бр 🤷🏻♀ Освен това се чудя дали има нужда от допълнителни одеалца 2-3 бр примерно. Предполагам, че спалните комплекти ще са със завивки, но май искам да взема и още. Идея нямам още за тези неща 🤷🏻♀
На Пег Перего ли е? Вчера я гледах в айко. Мен това, което ме отказа от нея,  беше дръжката,  не ми беше удобна,  коша за новородено ми е прекалено голям, аз търся нещо по-компактно,  да не е много тежка и задължително да влиза в багажника на колата. Гледах на Maxicosi , хареса ми, беше намалена, но въпреки това ми е скъпа. Нещо  искам на cybex ,като визия и возия май ми допадат най-много , също и Муци
Елислава,  интересно как на 126 ти казват да пиеш желязо като то си е в норма, моя последно беше 113 и все още нищо не пия,  но сега мисля,  че е паднал още и вече ще се наложи да пия желязо,  аз изобщо не ям месо. С големия ми син пих малтофер,  но хемоглобина ми беше паднал на 101. В петък ще пускам изследвания  да видим колко е паднал

# 282
  • au bout du monde
И аз исках желязо да пия. Следящият ми вика няма нужда. Споделих че съм с анемия и правя курсове с желязо, а той едно пренебрежително, ако искаш пий, аз не смятам за нужно. Все едно съм някоя сама дето си поставя диагнози.

Реших да по слушам, нали е лекар.
Сега дано успея да го кача в норма.

# 283
Ами те мн доктори не приемат сериозно нещата да ви кажа.... Витамините добре мн на малко им пука ама желязо хемоглобин това са елементарни неща.... явно не им се занимава

# 284
Момичета на всички ли се препоръчва обременяването с глюкоза или трябва да има някакви предпоставки? Аз съм правила преди време небременна и беше ужасно, та представям си сега.

Общи условия

Активация на акаунт