Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 10

• 43 677
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
Не е задължително да се прави. Аз с първото ми дете не съм правила, но всичко си беше наред. Сега правих, защото ми излиза висока глюкозата.

# 286
Аз пия Малтофер Фол по 2 на ден, че хемоглобинът ми за отрицателно време падна от 122 на 101, но като свърши опаковката ще пробвам желязото на Смарт Хит или спрейчето на Бетър Ю, чееее не ми допада вкусът на Малтофера. Ако някой харесва хапченцата Ефизол за гърло, същият вкус има и Малтофера.
Карди, количката е уникална, чакаме отзиви като пристигне😊  И аз я гледах, но съм на 4ти етаж без асансьор и търся нещо леко и практично, което да стои в багажника и да нося без проблем, ще се радвам да препоръчате нещо.

# 287
Докато изчета всички и забравих кой беше, но някой спомена, че нямало вече Сорбифер 🙄 Аз вчера си взех трета опаковка, това е желязото, което пия и към момента винаги в първата аптека, в която вляза, го има.
А комбинирани витамини и омеги пия Фемибион 2.
Утре пак ще пускам кръв и урина, общи изследвания плюс някои допълнителни неща, в сряда съм на преглед. Не знам само дали изследванията няма да се повлияят от това, че в момента съм с леко раздразнено гърло (от епична тъпотия-задрямах под климатик онзи ден🤦🏼‍♀️)

# 288
  • София/Севлиево
Криси,аз не откривам Сорбифер.В три различни града получих един и същи отговор-няма го по складовете...

# 289
Момичета на всички ли се препоръчва обременяването с глюкоза или трябва да има някакви предпоставки? Аз съм правила преди време небременна и беше ужасно, та представям си сега.

Доколкото знам и съм чела, при наличие на чел от семейството с диабет, висока кръвна захар/глюкоза, ако преди бременност е установена инсулинова резистентност и те такива…

# 290
Това е много странно Flushed
Ако искаш ми пиши като ти е време да си взимаш, ще взема и ще ти изпратя, няма грижи.
Криси,аз не откривам Сорбифер.В три различни града получих един и същи отговор-няма го по складовете...

# 291
  • София/Севлиево
Благодаря.Сега ще си изпия Тотемата и ще продлжа да го търся.Ако пак не открия ще ти пиша.Не за пръв път имам проблем с намиране на лекарства...

# 292
Някой назад имаше дилема за чувалчета и завивки. Чувалчетата са хубаво нещо, но според мен на първо време не са необходими, едва като станат на някой друг месец децата и започнат много да шават и да се отвиват може да купите. Докато завивките и пелените според мен са си необходими начални покупки. В количката няма как да сменяш памперс, ако детето е в чувалче. Освен това доста бебета имат рефлукс и освен дрешките, завивките и пелените също се цапат, така че за мен са необходими поне по две на първо време, особено ако не разполагате със сушилня и съответно през студения сезон ще е нужно повече време за съхнене. След първите седмици доста по-лесно може да отсее човек какво ползва често в ежедневието и е наистина необходимо за бебето.

# 293
Аз гледах, гледах колички и се спрях на Stokke. Някой има ли впечатления да сподели. Може би ще е на старо, че са доста скъпи 🙄

# 294
  • au bout du monde
За чувалчето мисля, че всеки го използва вкъщи, а не навън. За количката завивка някаква.
Иначе чувала е с цип и пак лесно се сменя памперс👌но с чувал навън никога ме ми е минавало през ум.

Преди и аз исках Стоке, но са доста тежки, не бих си го причинила.

# 295
И една приятелка си взе Стоке и я смени още на първия месец, точно защото е мн тежка и неудобна.

# 296
За мен са страхотни колички! Имат си и минуси, разбира се, като например- новите резервни части са доста скъпи, на старо не чак толкова. Освен това са сравнително обемисти и в моята малка кола трудно влиза количката, а ако трябва да отида някъде с бебето, каката, съответно две столчета за кола+ количката...ами, не виждам как ще стане честно казано. Grinning Но пък са супер издръжливи, високи, в това число и кошчето на бебето може да сложиш на по-високо ниво. Като гледах колко ниски са някои колички и как бебето е на 30-40 см. от ледената земя и се чудех не замръзва ли. Супер маневрени са и се карат много лесно и леко, имам сравнение с колички на другите майки, с които разхождахме децата. Като им бутах количките 100 м. и после ръцете ме боляха буквално. Детето също се вози доста меко. Като минус отбелязвам, че реално нямат големи кошове за багаж и играчки под кошчетата, а ползваш специални чанти, които на мен никога не ми стигаха. Grinning  Обаче много внимавайте какъв цвят избирате, защото аз имам лилава, а сега се оказа, че чакаме момченце и хич не ми се дава сума като за нова количка само за едната нова тапицерия. Все още не съм измислила решение на този ни проблем, но се успокоявам, че има време.
На първо време за това се сещам, после ако се сетя още нещо, ще пиша.
Сега прочетох коментарите преди моя и се редактирам. Какво ще рече тежка? Тежка за бутане или буквално за носене? Аз не съм Херкулес, като родих паднах под 50 кг. и съм 168 см., но като ни се разваляше асансьорът съм сваляла няколко етажа количката( без пухкаво бебе в нея) и нямах никакви проблеми. Стълбите с дете в кошчето малко кофти се взимат, но и на майките с други колички също не им беше лесно, мисля, че изобщо няма количка, която с лекота да качва и слиза по стълбите.

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 17:27 от ina-mina

# 297
Аз се бях наточила днес да гледам две оферти на Пег Перего от ОЛХ в моя град.И днес мъжа звъни на едната и тя вика съжалявам продадохме я.Звъни на следващата , Телефона на абоната е изключен.😁И така нищо не гледах .Много размисли и страсти хвърлих в тези колички .Засега съм решила да купя някаква комбинирана от хубавите марки, втора ръка на прилична цена.Ползвам си коша за новородено, пробвам да я ползвам лятото и ако реша, че не ми харесваби ми тежи, защото нонстоп ще я свалям и качвам в багажника, я разкарвам и с чиста съвест си взимам лятна количка.Проучих ги до дупка и уж съм намерила модели, които са леки,лесно се сгъват и са по 7.5 кг.Че ако дам 1500 за комбинирана сърце, разум и финанси няма да ми позволят да взимам друга после и ще се пъна като щангист да я катеря по колата😂

# 298
Аз си купих Stokke, новия модел xplory x. Четох и положителни и отрицателни мнения, но честно казано стигнах до извода, че отрицателните са основно от нехаресващи конкретно тази количка, тъй като се отнасят за почти всеки модел количка. Примерно тежестта и не е повече от стандартна количка 3 в 1, но някак само тази се счита за тежка. Коша бил малък, ами при голямо бебе всеки кош за новородено ще умалее на 4я месец. Също така основен недостатък беше изтъкнат слизане и качване по стълби, е, специално в магазина тествах това и установих, че не става въпрос за тази количка конкретно, а за стъпала и количка по принцип, ами не е от най-лесните упражнения.

# 299
Аз имам голям багажник, но имайки предвид, че това ще е номер три, ми трябва нещо леко и никак не трябва да е обемна. Обаче единственото, което ме насочи към Stokke е това, че е много висока. Това ми е претвн ията най-вече към количките, да са високи и да не са от онези с гигантските гуми

Общи условия

Активация на акаунт