Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 10

• 44 550
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
И аз гледах, че Сигридов изготвя хранителни режими и съм се чудела дали да не се запиша, защото аз съм на ръба. С цената на много ограничаване, броене на калории и тн. поддържам нещата. Никакви картофи, бял ориз, бяло брашно и бяла захар. Също и трябва да се минимизират плодове с висок гликемичен индекс. Може да се ядат ябълки, малини, къпини, боровинки.може пълнозърнесто брашно, съответно пълнозърнеста паста. Може да се ядат зеленчуци, изварата и скира набавят протеин, ако не ви се яде месо. Ако мнооого ви се яде нещо сладко си взимайте сладолед на Чичо Чарли без захар и хапвайте по съвсем малко. Аз ям и тахан с мед, защото е засищащ и натъртва и после не ти се яде сладко дълго време. Ям сухари от елда, пресован елда за закуска, овесени ядки без глутен, също пия протеин за бременни. За него съм писала и преди. Общо взето е малко сложно, но се свиква. Само заради тези всички ограничения не съм го развила и се движа по ръба. И въпреки това съм качила от началото до сега от 63 на 71 кг., а кръвното също ми е на ръба в момента. А и мнооого вода, без никакви сокове и безалкохолни. Успех на всички, които трябва да минат на режим. Остана малко, дръжте се 🍀
Аз днес осъзнах колко малко остава. Бях на ЛКК и лекарката ми обяснява, че трябва другия път да и нося бележка от следящия лекар с точна дата кога е 45 дневния, че да не се застъпят и чак тогава се замислих, че не остана 😊

# 571
Някой запознат ли е този “синдром на бялата престилка” притеснителен ли е? Аз почнах да се филмирам заради него и края на месеца ще го обсъдя и с АГ. Бях споменала, че ми се случва от притеснение в кабинета да ми измерят по-високо кръвно (това откакто се помня). Скоро разбрах, че това състояние даже си има име 😀 Но реално аз ако тръгна да раждам нормално от емоцията и тогава ще ми скочи кръвното, а това ми звучи притеснително. Вече съм раждала нормално веднъж, но тогава като не съм знаела и не съм имала подобни притеснения..

# 572
Хариомче, като че ли имам спомен, че ти го пиеше при нужда или се бъркам.

lovebirds може ли да ми кажеш колко го измериха моят в 28 +5  беше 1240 грама
Никели,допегит е мн меко лекарство и е по-скоро с натрупване

# 573
Да,при нужда го пиех амаа вифяхме пе не действа,тоест сваля го много бавно сега го меря и ако е над 120 на пийвам да не се качва в болницата като лежах за зафържане вдигнах 150 на 90 ... дадоха ми едно друго (няма да го споменавам защото то е само под наблюдение на лекар и не се дава на бременни освен в крайни случай) ,та като ме изписваха се разбрахме 3х1 е да ама единия ден се свлекох в ръцете на мм щоъо като се е наттупало и ми беше 88 на 53 кръвното та останах на мерене вкъщи и преценка ,но мен ме е стрях от болнижи леквти и тн и винаги вдигам като съм в болницата ...

# 574
По сметки трябваше да бъда 24+5, а по размери на бебето (970 гр.) бях 26+2.
lovebirds може ли да ми кажеш колко го измериха моят в 28 +5  беше 1240 грама
Никели,допегит е мн меко лекарство и е по-скоро с натрупване

# 575
  • au bout du monde
Не винаги едри бебета, означава диабет. Моето сега върви доста по-едро, но диабет нямам. Предният път бебо беше точно в нормите като по учебник, все в средата на графиката, а имах диабет.

Сряда съм на преглед при друг лекар и ще видим колко ще го измерят.

# 576
Мен никой не ми е казвал да правя аз яко ям джънк фууд (знам че не е ок) освен това изяждам солидно количество дйня,та ще видя дали да не направя и аз вече съм 29+1 преди имах пред ИР но пих метфогама и нещата се оправихаа...

# 577
Ясно, честно и мен това ме притеснява, да не стане пък с обратен ефект. И аз винаги съм била така, даже последните два пъти като ми го мериха при АГ беше 120/80, по принцип ми е толкова и си викам може ли да съм го преодоляла, ама явно не. Нямам никакъв дискомфорт, главоболие и нз какво друго има при високо кръвно. Иначе при предното раждане, гледам че и Skorpionche има такъв проблем, като ме приемаха го измериха по-ниско даже. След това като родих го измериха високо и по спомен ми сложиха някаква инжекция. Та и аз ще се интересувам сега какво мога да направя, че предпочитам отново нормално да си родя.

# 578
Днес 1 час чаках заедно с още една бременна преди мен пред един Бодимед в Пловдив и табела за предимство нямаше. Не само това, но и една лелка се скара с една майка, която беше довела детето си(може би на годинка да беше) за изследвания, че я била прередила и че нямало значение, че е с дете. Лаборантките не взеха никакво отношение, а аз се чудя как не й беше неудобно на въпросната персона да постъпи така махленски. Никой на никого не е длъжен вярно е, но тук говорим за елементарно човешко отношение.
Да питам някой имал ли е кетони в урината и какво означават, притеснителни са? АГ ми сега не е на смяна, може би утре ще пробвам да се свържа и да питам трябва ли да предприема нещо.

Някой назад май питаше за инхалатор..докато стигна до тук и вече забравих какво прочетох из страниците. Grinning Каката много ми боледува от април и сега дори направи бронхит. Педиатърката ни препоръча Омрон А3 complete, защото има три вида накрайници и разпрашава частиците с 3 размера съответно според нуждата- за да действа на носа, гърло/трахея или на белите дробове. Засега съм много доволна, но честно казано предпочитам да не ми се налага да го ползвам повече. Confused

За г.диабет не случайно преди време споменах, че не рядко се случва да няма забележими симптоми, но състоянието си е на лице и не е за пренебрегване. Най-основното в диетата е без бяло брашно и тестени изделия, само истински пълнозърнест хляб и то по малко, ограничение на млечните продукти, минимализиране на солта, малко и рядко  да се ядат картофи, готвене с кафяв ориз вместо бял, ограничение на мазнините и в общи линии от плодовете предимно ябълки. Те са с нисък гл.индекс. Месото трябва да е предимно бяло, варено, печено, но не и пържено. Предишният ми следящ ендокринолог ми казваше, че се яде по малко, горе-долу от това, което си избрала трябва да се яде колкото се събира в дланта ти или на половина, зависи от менюто. Без сладки, боклукливи или други подобни вредни храни. Без консервирани
и мариновани храни. Мерене в началото на 1 час и на 2 час след хранене. После след положителните резултати от диетата се мери само след 2 час. В началото мислех, че ще умра от глад, но диетата ми се беше отразила чудно, особено на подуването, килограмите и нямах целулит...за разлика от сега, но аз сега да си кажа честно съм се поотпуснала и макар да спазвам някои основни правила, други удобно ги пренебрегвам. Bowtie Обременяване още не съм правила, но скоро ми предстои.

# 579
ina-mina аз имах кетони в урината, изчистих ги с пиене на повечко вода.
Миналата седмица и аз правих обременяване с глюкоза, но резултатите ще ги коментирам с наблюдаващата ми ЖК на 19-ти когато съм на преглед.
Направих обременяването по препоръка на д-ра извършващ феталната морфология, тъй като имам инсулинова резистентност и когато казах на наблюдаващата, тя попита какво я е провокирало да ми препоръча обременяването, но няма нищо, не е кой знае колко неприятно и ако си покаже нещо по-добре да се вземат мерки.
А резултатите ми са 4.84/6.85/7.02, като е изследвана само глюкоза, без инсулин.

# 580
Момичета, кога се назначава това изследване за гестационен диабет? На мен през бременността много ми се промениха вкусовите предпочитания и като цяло толкова сладко и тесто не съм яла никога, но никой от следящите ме доктори досега не ми е споменавал за това изследване.

# 581
За обременяването, аз го правих в 24гс. До колкото знам на всички така казват.
За прераждането вече нямам думи. Както вече казах не ходя да се тикам с корема, напротив чакам си реда. Днес един господин, докато чаках за ЛКК на регистратурата застана пред мен с думите, че то до преди малко нямало никой...  Аз даже не можах да се ядосвам, даже се разхилих, защото беше много тъпи 😂 Мина си и ме остави да си чакам. А след мен още 3 бременни жени. Абе нямам думи. Хората здраво ги е напекло слънцето 😂

# 582
  • София
Мамчета ще ми обясните ли какво значи да се направи обременяване?
Аз питах за инхалатора
Идва и по такъв въпрос.... Преди 5г не съм дала и 1ст за раждането, но сега нещата май са по различни..... Та колко струва нормалното раждане в Шейново.....?
Сега и такси з а преглед и за болничен.....

# 583
За преглед такса само ако си неосигурена или ходиш на частно. За болничен се плаща само ако ходиш на ЛКК, което си е така от години. Аз не плащам нищо, дори веднъж при кардиолог питах дали не дължа такса, те ми казаха, че бременните са освободени. Ако отидеш на спешен кабинет да раждаш няма да те таксуват, но се плаща за избор на екип, за да родиш при желания лекар, това е. Мен в 20гс ме пратиха на ендокринолог и той ми назначи въпросното обременяване, защото имах резултат от глюкоза 5.15,което е високо за бременни. Отиваш в лаборатория и ти взимат кръв от вена, пиеш глюкозата и след 1 час пак ти взимат, след още един пак и това е. Отчита се трите резултата и док ти казва ок ли са. Нищо по-различно не е от преди 7 години, когато бях бременна с малката, нито от преди 12,с големия.

# 584
Днес си взех болничния, имах и час за ЖК, обаче преди това бях в мола, харесах пак няколко дрешки.  Момичето на касата ме пита скоро ли ще раждам, викам в края на септември и тя ме гледа учудено и вика : ама 2 ли са бебетата? Ами не, едно е, и тя така😳. Леле имаш огромен корем😂
Хемоглобина ми е 108, кр.захар 3.9. Аг каза да не пия още желязо до 104 го давали да падне, но ми изписа витамини, понеже му казах,  че се чувствам отпаднала. Днес съм точно в 28.г.с, бебето е 1500 гр., отговаря на 30г.с. Аг вика малко е едричко😂. Това, което ме изненада бяха килограмите ми, последно преди 2-3м бях 88, аз очаквах да съм 95-96 кг понеже рязко корема ми стана огромен, бузи, гъз, а то се оказа, че съм 90кг. Реално не знам от колко кг съм почнала , рязко напълнях лятото след кортикостероиди,  Нова година, но в 11г.с бях 85кг, което за мен означава, че от 11г.с до 28г.с съм качила  5кг

Общи условия

Активация на акаунт