Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 10

• 44 549
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Станислава, нищо не струва раждането в държавна болница без избор на екип.Плаща се ако искаш да раждаш при конкретен лекар, ако искаш да си сам във ВИП стая, ако искаш да си избираш конкретна акушерка или някакви други чудеса.

# 586
  • омъжена
Днес си взех болничния, имах и час за ЖК, обаче преди това бях в мола, харесах пак няколко дрешки.  Момичето на касата ме пита скоро ли ще раждам, викам в края на септември и тя ме гледа учудено и вика : ама 2 ли са бебетата? Ами не, едно е, и тя така😳. Леле имаш огромен корем😂
Хемоглобина ми е 108, кр.захар 3.9. Аг каза да не пия още желязо до 104 го давали да падне, но ми изписа витамини, понеже му казах,  че се чувствам отпаднала. Днес съм точно в 28.г.с, бебето е 1500 гр., отговаря на 30г.с. Аг вика малко е едричко😂. Това, което ме изненада бяха килограмите ми, последно преди 2-3м бях 88, аз очаквах да съм 95-96 кг понеже рязко корема ми стана огромен, бузи, гъз, а то се оказа, че съм 90кг. Реално не знам от колко кг съм почнала , рязко напълнях лятото след кортикостероиди,  Нова година, но в 11г.с бях 85кг, което за мен означава, че от 11г.с до 28г.с съм качила  5кг
ах мене вече така три пъти ме питат в денонощното. В Лидл на касата с една друга бременна,а да не говорим,че като бях в Шейново имаше майка с близнаци по 900гр. И в 6месец коремите ни бяха абсолютно еднакви. 😋😋😋😀😀 А това си е бременност. Със всички симптоми при мен. С другите малко повръщане. С едната малко кървене. Сега си е все едно за първи път.

# 587
Аз много ги обичам тези коментари от рода кой колко му е голям корема или колко си качил. Все едно можеш да го контролира този корем с копче колко да расте 😂

# 588
  • au bout du monde
Аз не бих чакала да ми падне хемоглобина до 104, че да пия желязо. Вижда ми се прекалено. На мен хемоглобин 111 и ми се виеше свят и едва ходех, на 104 трябва да припадам. 🤔 Много странно.

# 589
Момичета, бъдете внимателни и задължително се консултирайте с доктор преди да започнете прием на желязо и го следете. При мен желязото се вдигна над горна граница, а хемоглобинът ми е пуснал котва на 88, та не винаги едното коригира другото.

# 590
Ето какво купих днес

А защо трябва да бъдем внимателни?
В Дания никой никога не ми е изгледвал желязото но приема му е задължителен от 14 седмица до края . Както калций и мултивитамини за бременни .

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 22:38 от Viala

# 591
Мамчета ще ми обясните ли какво значи да се направи обременяване?
Аз питах за инхалатора
Идва и по такъв въпрос.... Преди 5г не съм дала и 1ст за раждането, но сега нещата май са по различни..... Та колко струва нормалното раждане в Шейново.....?
Сега и такси з а преглед и за болничен.....

Раждането без избор на екип в държавна болница е също толкова безплатно,колкото и воденето на ЖК по здравна каса-безплатно!
Няма как да искаш да се следиш при лекар,който е от най-търсените в София -посещаваш частния му кабинет и постоянно казваш,че плащаш.Ами безплатни са ти 2 прегледа на ехограф по ЗК и от там мерене на кръвно,корем и кг са безплатни.
Феталните морфологии са платени.Платена е ЛКК.Платен е всеки преглед извън 2та,които са по ЗД.В смисъл това с плащането и натякването всеки път,ме кара да си мисля,че някой насила те кара да ходиш там.Бях ти писала и преди -в 17та поликлиника ЖК е безплатна.

# 592
  • София
Аз не натяквам а само казвам!

# 593
Viala, в случай на бременност на мен ми обясниха, че е опасно, понеже може да доведе до чести коремни болки, а оттам - контракции, също и загуба на тегло при майката и съответно плода, което при хора като мен, които не са с бонус тегло също води до опасни моменти. Мисля, че и още нещо ми казаха, но забравих 🤦🏼‍♀️ Ще попитам пак за справка.

Добавка с редакция: честити нови придобивки, мега сладурски са! 😍

# 594
Такааа, относно желязото и хемоглобина. Док - ендокринологът, ми обясни следното, че хемоглобинът не е задължително ниско желязо, а повечето аг изписват директно желязо без да изследват. На мен преди да прецени дали да пия ми изследва калций, магнезий, фосфор, желязо и тн. елементи. За щастие се оказа, че не е свързано с дефицит на желязо. Та не ми изписаха желязо за хемоглобин под нормата. Съгласна съм, че трябва да се внимава, защото ако нямаш дефицит може да се предозира. А това води до странични и неприятни ефекти.

# 595
Аз пък имам друг проблем 😂 Всички сутиен са ми адски неудобни. Гледах тези в H&M и май ще поръчам. Проблемът ми е, че и без друго имам бюст, а сега е нещо страшно. Тежат ми, парят и сутиенът с банел е самоубийство. Вие какви носите?

Аз от HM имам няколко за кърмачки и са без банели. По принцип тази верига има за бременни много неща. Би трябвало и е бг да ги има.

# 596
  • омъжена
Ето какво купих днес

А защо трябва да бъдем внимателни?
В Дания никой никога не ми е изгледвал желязото но приема му е задължителен от 14 седмица до края . Както калций и мултивитамини за бременни .
Добро утро. Супер сладки са . Този дъмбо е много готин. Браво. Да си ги ползвате със здраве

# 597
Мн сладки неща сте купили ,детето донесе нещо вкъщи ,тя е със сополи и влажна кашлица ,в неделя и аз започнах да кашлям ,мн е гадно бременна и кашлица ,правихме снимка на нея няма нищо ,сега пуснах носен секрет ,аз се чудя какво да пия ,започнах стодал сироп ,от нея имам уж по безобидно ,дано да се разбере какво е в четвъртък сме на преглед . А днес съм на консултация и там ще питам.

# 598
Мн сладки неща сте купили ,детето донесе нещо вкъщи ,тя е със сополи и влажна кашлица ,в неделя и аз започнах да кашлям ,мн е гадно бременна и кашлица ,правихме снимка на нея няма нищо ,сега пуснах носен секрет ,аз се чудя какво да пия ,започнах стодал сироп ,от нея имам уж по безобидно ,дано да се разбере какво е в четвъртък сме на преглед . А днес съм на консултация и там ще питам.

Аз бях така близо месец. Личната ми изписа Стодал, Хомеожен и още един спрей за гърло пак хомеопатичен. Седмица ги пих и се оправих. Е, по кашлям още отвреме навреме, но нищо общо.

# 599
Момичета, внимавайте много, защото има някакви ужасни вируси сега, няколко деца около нас направиха бронхит уж от обикновени кашлица и сополи, нас ни застигна същото. Каката изпи една торба лекарства, аз се разминах с два дни гърлобол, сега на ред е баща й, дано му мине бързо. В градината също било пълно с болни деца. Аз реших да започна да пия Биозин мама, с миналата бременност ми помогна.

Общи условия

Активация на акаунт