Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 10

• 46 609
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Опс излъгааах прегледа ми е на 14 а не утре

# 556
  • Bарна, морето, сините вълни
Ние пък сме от ония родители, дето не си заменят спокойствието. Обичаме си детето, гушкаме го, но от бебе спи в кошара, отделно от нас. От 4-ия си месец и само в стаята. Много по-удобно и приятно е за нас.
С бебето ще е по същия начин. Още малко и ще довършим и неговата стая.
Каката от бебе е свикна да заспива самичка, без да се налага някой да стои с часове при нея, което е огромно улеснение за нас.

# 557
Ние пък сме от ония родители, дето не си заменят спокойствието. Обичаме си детето, гушкаме го, но от бебе спи в кошара, отделно от нас. От 4-ия си месец и само в стаята. Много по-удобно и приятно е за нас.
С бебето ще е по същия начин. Още малко и ще довършим и неговата стая.
Каката от бебе е свикна да заспива самичка, без да се налага някой да стои с часове при нея, което е огромно улеснение за нас.
И ние сме така, те вече са големи де, но и двамата си спят отделно от малки и не съм ги друсала да заспиват. Даже малката като се роди и пращах брат и да я приспивна на обяд, че все нещо имах да правя 😂 Наистина с времето се убедих, че така е по-добре. Стават по-самостоятелни и нямат страх от тъмното, и да са сами също. Даже от сега планирам кога да експедирам бебето при големите 😂😂😂 Това не значи, че не си обичаме децата или каквото и да било.
Но всеки си има методи за възпитание и всеки си знае най-добре за неговото си дете.

# 558
  • au bout du monde
Музикални пера с малко бебешки прах за пране. Плюшени нямаме, не ги харесвам.

# 559
Момичета аз съм с гестационен диабет за съжаление, никакви симптоми не съм имала за това, освен че бебето е по-едричко, нито съм качила килограми, слаба съм по принцип, за сега съм на диета, ако има някоя мама минала през това моля да сподели опит.

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 13:30 от lovebirds

# 560
  • au bout du monde
Аз имах миналия път.  С диета поддържах стойностите в норма. Дори свалих кг и задържах тегло. Мерих си захарта 3 пъти на ден.

# 561
Lovebirds аз днес правих обременяване.Глюкозата ми е 4.1/9.27/5.73.За инсулина няма да пиша, да не стресна някоя мама 😂В сряда съм на АГ, другия вторник на едно.Ще видим какво ще кажат , но подозирам че втората стойност няма да им хареса...Картофи и ориз не съм яла и досега,  но ядох доста плодове, по две филии хляб,едно сладоледче,дюнер от време на време ...Както и да е ще си налягам парцалите , то има три месеца на кръст.Питах ендото дали да пускам инсулин и на мен ми каза, че глюкозата е задължително, инсулина с препоръчителен характер и в крайна сметка го пуснах и него .
Твойте стойности какви са?

# 562
Това са мойте стойности, инсулина и аз няма да го качвам, то и незнам колко е достоверен след тази глюкоза, която се пие. Хапвала съм картоф и някой друг сладолед, най-кофтито е че не съм фен на месото 😔 Но най-големия проблем ще ми е ограничаването на плодовете.

# 563
  • София/Севлиево
Голди,моя инсулин бе 37 на гладно миналата сряда.Ама чакам прегледа в сряда при Вецев да чуя неговото мнение.Каза ми,че ще правя обременяване само ако бебо е много голям.Ама като си гледам резултатите няма да ми се размине.Лошото е,че без хляб все едно не съм яла,иначе ориз не ям,а картофи много рядко.

# 564
  • София
Относно яденето, не се ограничавам, ям по 3,4 филий хляб на ядене
Кара ме много на плодове не н а сладко
И съм качила от март досега 10кг

# 565
И аз не съм фен на месото.Мога само на плодове да живея ...Но това е положението.😒Ще го мъчим някак.
Ели, аз много го уважавам Вецев, но не се съобразих този път с препоръката му да не правя обременяване.Ходя при Мария Бояджиева работи при Сигридов, в майчин дом , а най-лесното е че дава и онлайн консултации срещу някаква смешна сума беше 20 лв май.Тя се занимава с майчета с гестационен диабет.Беше ми казала още в 24 та да правя обременяване, аз го отложих малко , но сега се радвам , че все пак го направих .Иначе ако ми гледаш глюкозата на гладно ми е топ, но вече Н ти на брой човек виждам с глюкоза на гладно 4 и после на обременяването положението е зле.Ако искаш се консултираи с нея, но с това което ми казваш със сигурност ще ти каже да направиш обременяване.Аз от сега почвам с диетата.Сигурно ще иска и глюкомер да взема и да я меря след хранене.И аз съм при Вецев преди това и ще видим как върви бебчо, защото и това е важно инфо и трябва да и го дам.Живот и здраве другия Вторник като мина ще кажа нейното мнение.Но и да не успея ще си правя онлайн консултация, няма да го оставям така въпроса.

# 566
Аз също съм при д-р Вецев, именно той поиска обременяване, заради размерите на бебенцето, предположи че може и да е генетично по-едро, но уви друго излезе. Аз също мога да направя консултация, щом може и онлайн. Благодаря за споделената информация.

# 567
Може онлайн, проучи как че аз не съм правила, но ако не се справиш ще ти дам на лично телефона на докторката, тя на всички го дава и ще се разберете как да станат нещата 🙂
Моето вървеше в норми на последния преглед преди месец, но аз не искам да почне да наддава повече, че да взимам мерки.Аз си имам проблеми с инсулина от преди това и съм си в рискова група, колкото и да не ми се иска.

# 568
Привет и от мен Simple Smile Не бях влизала 3 дни и не мога да ви изчета. Днес бях на ЖК, бебока е ок, 770гр в 25г.с +2 дни съм. Имам левкоците в урината, предния път пак имах изписа ми уринал, но сега са се увеличили. Утре ще пусна урина с посявка да видим, каза ако се наложи и АБ може да изпише, нямам оплаквания ама ще видим какво ще излезе. И за кръвното ми изписа допегит, че го измериха 140/90. Аз повече го отдавам на синдром на бялата престилка, често ми се случва в лекарския кабинет да е по-високо. Ще го следя в къщи и след 2-3 дни ще се чуя с АГ да й кажа как се движи. Много ли сваля този допегит, гледам че масово се изписва на бременни.

# 569
lovebirds може ли да ми кажеш колко го измериха моят в 28 +5  беше 1240 грама
Никели,допегит е мн меко лекарство и е по-скоро с натрупване

Общи условия

Активация на акаунт