Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 10

• 43 453
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Аз честно казано никаква логика не намирам в тези гнезда. Всъщност те за колко месечни се предполага, че са предназначени? Изглежда ми сякаш, нито може да се ползва за легло, нито би попречило на бебето да се обърне или претърколи. Thinking

# 166
И моята бебка е седалищно, но аз изобщо не страдам по въпроса. Каквото е такова, важно е да сме здрави и двете. Баткото го родих нормално, малката и с нея бях много у една, че ще е нормално, но уви-спешно секцио. Така че видях, че и едното и другото са неприятни и водят след себе си и плюсове и минуси. Най-важно е бебето да се роди без риск и да е здраво 😊

# 167
  • САЩ
Flying_HiGh, в коя седмица измериха бебето? Това си е едно хубаво тегло вече 😊
bubamara, бях 26та +6 дни вчера, терминът ми е 30ти септември така че не се плаши! Изведнъж много наддаде моята бебка, а и аз покрай нея Simple Smile Днес вече съм 27ма седмица и според апликацията на телефона влизам в третия триместър, не мога да повярвам, някак изведнъж дойде Simple Smile
Гнездата за мен имат смисъл, мисля да го ползвам за в хола, на дивана докато съм в кухнята примерно. Двете спални са на втория етаж, ще има кошарка в детската стая, малка кошарка в спалнята до леглото, няма как да купувам още една и за хола на долния етаж.
Моето бебе е с главата надолу, аз пък се притесних че бърза да се приготвя за излизане Simple Smile

# 168
И моята бебка е седалищно, но аз изобщо не страдам по въпроса. Каквото е такова, важно е да сме здрави и двете. Баткото го родих нормално, малката и с нея бях много у една, че ще е нормално, но уви-спешно секцио. Така че видях, че и едното и другото са неприятни и водят след себе си и плюсове и минуси. Най-важно е бебето да се роди без риск и да е здраво 😊
Аз страдам, защото нормалното ми раждане беше мечта. Лесно, без шевове и усложнения, всичко като по учебник.. До сега секцио въобще не ми беше алтернатива. Но ще почакам и ще се надявам да се обърне. Като знам везните мъже, които познавам как не си дават зор за нищо, нищо чудно и това да чака последния момент.

# 169
Monika, имах предвид друго, че при мен втория път уж се беше обърнала, уж всичко наред и аз много сигурна, че пак ще ражда нормално, а накрая се объркаха нещата за два дни. Така че не се знае до последно и сега изобщо не се настройвам за нищо. Каквото такова. Иначе и голямата ми е везни и сестра ми, те също не си дават зор 😂 Пък и раждане с раждане не си прилича, важно е и двамата накрая да сте живи и здрави 🍀
Flying, явно както казваш изведнъж става всичко и трябва да имам търпение.
Що се отнася до тези гнезда, аз не съм ползвала, защото са за кратко. За хола имах електрическа люлка и столът ни за хранене има и легнало положение, което ползвах за кухнята.

# 170
Искам да попитам софийските мами, къде освен  в майчин дом мога да родя безплатно без избор на екип?

# 171
  • София
Шейново

# 172
Искам да попитам софийските мами, къде освен  в майчин дом мога да родя безплатно без избор на екип?

Шейново,Първа АГ Света София,Окръжна болница

# 173
И моето бебе още в седалищно, а има 2 нормални раждания и хич ама хич не ми се иска да ме режат, но изобщо гледам да не го мисля, ако се наложи ......това е положението, даже ще се възползвам инще разчитам, дали е възможно, ако се наложи секцио, поне да низ ашият и диастазата че имам голям проблем с нея, така че търся позитив във всичко

Относно гнездата, когато бях бременна със сина ми пред повече от 10 годони, правих много сериозно проучване и съм на мнение , че бебето трябва ада спи на твърдо (което, разбира с ене означава на дъска 😂😂😂) и двете ми деца са спали на матрак ТЕД, който е дебел към 16-17 см, и количка винаги само чаршафче съм слагала и съм гледала отдолу зимния кош да е с хубаво, твърдо дъно, не знам дали е от това или е ген, но и двете ми деца си имат хубава изправена стойка и никакви изкривявания (аз примерно имам изкривяване на гръбнака и ми създават доста болежки на гърба, особено сега с корема е доста болезнено сутрин)

# 174
  • София

За този период търся такава или подобна рокля.....

# 175
След разказът на една от вас за това, че бебчето се е оказало със синдром на Даун  сън не ме хвана и аз бях със сравнително висок риск след първата Фетална, с мъжът ми решихме, че не можем да се терзаем още 3 месеца и пуснахме пренатест. Днес резултатите дойдоха, всичко е наред и аз отново мога да дишам-буквално сърцето ми беше свито на топка. Ако може Яренце да ми отбележеш синьо сърчице-очакваме момченце:blue_heart:. И въпреки, че толкова много се надявах на девойка, след двамата прекрасни сина които имам, днес за първи път искрено се зарадвах, че ще имам още един син. Както се бъзика една приятелка, като дойде време да се прави покрива ще се радвам,че са все момчета Wink

# 176
По-добре е че сте решили да го направите, на мен на първия БХС ми излезе среден риск. След изчетената информация повечето момичета пишеха, че на втория БХС риска излиза още по-голям, за това без да се колебая направих пренатест и поне малка част от притесненията ми изчезнаха.

# 177
Паяче, честито за хубавите резултати. А колко беше рискът ти при БХС? Аз също все се притеснявам, но всички казват че е ок. На втората ФМ док постоянно постаряше, че е здраво и хубаво бебе. На 3D ми даде снимка и пак каза, да си имам снимка на хубавото бебе. Но дали от разказите тук, дали от друго, все се притеснявам.

# 178
Паяче, честито за хубавите резултати. А колко беше рискът ти при БХС? Аз също все се притеснявам, но всички казват че е ок. На втората ФМ док постоянно постаряше, че е здраво и хубаво бебе. На 3D ми даде снимка и пак каза, да си имам снимка на хубавото бебе. Но дали от разказите тук, дали от друго, все се притеснявам.

1:350 или 380 (не мига са помня повече от 5 мин тези дни). На втората фетална лекарят който ме гледа обърна специално внимание след като разбра за резултатите от първата. Гледа го мнооооого обстойно, каза че всичко по ехограф изглежда перфектно, но все пак имало 20% от бебетата, които си изглеждали ок, но били със синдром на Даун- това ме жегна и все пак реших да не се задълбочавам.... докато не прочетох историята на майката, която със висок риск във същата седмица в която бях аз и се наложи да се откаже от детето си.... и терзанията започнаха... ами ако? Та ние имаме още 2 деца, можем ли да им отнемем толкова много, няма да сме вечни и така нататък и така нататък. Не че няма хиляди рискове в този живот, но решихме този избор да е информиран... и така пуснахме теста и сега съм ужасно щастлива, че го направих...

# 179
  • au bout du monde
Paia4eto0130,

Кой пренатест правихте? До коя седмица може да се прави?

Общи условия

Активация на акаунт