Променен бивш мъж!

• 9 145
  • 111
  •   1
Отговори
# 75
Комуникирай писмено с него. Обясни му, че се чувстваш контролирана, а решението да се разделите сте го взели заедно, все пак. Напиши му, че няма да ограничаваш контакта с детето му, даже си склонна да ги разшириш, например с 1 ден през седмицата да го взима за 2-3 часа.
Така ще разбереш дали идва заради детето, както всъщност си мисля аз.
Ти си написала в първия пост, че не е лош човек. Значи ще се разберете.
Само с лошите никой не може да се разбере Simple Smile
и забрави за полиция и всякакви подобни изцепки.

# 76
  • По света и у нас
Абе какви са тези 30 минутни срещички, той баща ли или какво?
Даваш детето за цял уикенд да си починеш малко и той да види какво е да си родител.
Моят мъж се “обащи” като започна да взима децата за по 2 седмици - до тогава се скатаваше. Накрая на втората седмица като се появя, ме посреща весел и щастлив че вижда свободата.
Сега тактиката ми ще е да няма приказки, всичко ще е по СМС - той да не си мисли че сме френдчета много много.

# 77
А на мен ми е жал за детето.

Намери начин да спреш тези посещенийцита пред блока, огромна грешка да допуснеш свиждания извън определения от съда график. Не виждам как ще стане, ако трябва да съм честна. Имаше идеи по-назад, но такава старогръцка трагедия ще ти спретне пред блока, че 1 месец ще те е срам да влизаш и излизаш от апартамента.

# 78
Явно грешно се написа споразумението. Има право на двата дни през уикенд и 4 свободни срещи през седмицата с неопределено време и ден.  Всъщност не вярвах, че ще се стигне до такива номера и няма да спазваме съдебното споразумение, защото преди всичко сме хора. Не вярвах, че тези свободни срещи ще са за по половин час. Предложих му разширен контакт, но за жалост отсрещната страна не го иска.Исках да подходим разумно да останем приятели и родителска двойка, уж това беше и неговата позиция.Освен притеснения, няма ползи за никой тази ситуация, освен за господина.

# 79
Освен да чакаш да му омръзне  и да си намери друго занимание.Все пак половин час се изтрайва.Детето расте, ангажименти ще има.Не знам когато ти си намериш някого как ще бъде.

# 80
Ами и половин час е много, когато е толкова често. Не че съм добрия пример, как да се избягват такива ситуации, моя БНД минат се не минат 3-4 дни и яко тормоз, я по Вайбър, я Месинджър, където дойде и то все едни епитети по мой адрес. Мина година вече, та не знам кога им омръзва и си намират друго занимание. Явно моето желание и на авторката да имаме с бившите си някакви нормални, че дори и добри отношения, да можем да говорим не само за децата, няма как да се изпълният с такива хора от другата страна.

Освен да чакаш да му омръзне  и да си намери друго занимание.Все пак половин час се изтрайва.Детето расте, ангажименти ще има.Не знам когато ти си намериш някого как ще бъде.

Последна редакция: вт, 06 юли 2021, 09:41 от Teddy_m

# 81
Родителят обгрижва, осигурява, присъства, решава проблеми... Постоянно. Ако има режим. Взема детето и го гледа за определеното време. За останалото, ако е родител, заявява готовността си да се яви при възникнал проблем, свързан с детето, за да помага.
30 минути пред блока - даже и децата за едната игра повече отделят.

# 82
Не трябва да има излишни контакти с бивш мъж. Само по малко, за кратко, покрай детето. Ако смее да изрече обида или се дзвери - контактите спират напълно. След няколко години такава комуникация се научава да се държи любезно и възпитано. Съветът ми е безплатен и работи много добре Simple Smile При нас минаха 10 години и вече можем да говорим преспокойно. Но това не става от днес за утре.

# 83
Явно грешно се написа споразумението. Има право на двата дни през уикенд и 4 свободни срещи през седмицата с неопределено време и ден. 

Да, това е било голяма грешка. Трябваше да го уточниш още в началото, много важна подробност е. Значи всъщност той си спазва режима, защото дефакто там не е определено ден и час и времетраене. Така поставени няма какво да направиш, защото ако откажеш среща, ще те съди, че ти не изпълняваш режима. Сега ще трябва ново дело за промяна на режима, където да са фиксирани дни и часове от-до, а също и място на осъществяване на режима.

# 84
  • France
Явно грешно се написа споразумението. Има право на двата дни през уикенд и 4 свободни срещи през седмицата с неопределено време и ден... 
...Освен притеснения, няма ползи за никой тази ситуация, освен за господина.
Това е огромна грешка, чак не мога да повярвам, че адвокатът ти се е съгласил. Така ти си с вързани ръце, освен ако не минеш наново през съда.

# 85
Ужасна грешка е подобно споразумение. Нямаше ли кой да ви посъветва . Сега той винаги е в правото си, по негов избор, а ти се оказваш в грешка по всяко време. И нито полиция, нито социални могат да ти помогнат.
Имаш два варианта. Очевидно е, че така не може да продължава. Предлагаш му да отидете при нотариус и да заверите едно допълнително споразумение, което да бъде неразделна част от съдебното решение, макар, че не е скрепено с изпълнителна сила, но поне е нещо. Там му предлагаш в седмиците, в които не му предстои уикенд с детето, два дни, или един / например сряда/ , от 17,30 до 20 часа, като го взема и връща в дома ти в тези часове. Детето расте, може да го води на спорт, на плуване, на курсове, все е ангажимент. В противен случай, ако не се съгласи, направо си завеждай дело да промяна на режима на лични контакти. Този режим е неопределен и прекалено, ама прекалено задължаващ и за теб, и за детето. Затормозяващ. Съдът се интересува от интересите на детето, а така и те страдат. Как ще се мъкне когато си реши, и то 4 дни всяка седмица, егати и съдията, който го е одобрил !
Или си заведи директно дело за промяна на режима и там се споразумейте, както по-горе ти указах. Може да го внесете двамата в съда, като си напишете промяната и съдът да го одобри и да промени първоначалния режим.

# 86
То съдията остави, ама егати и некадърния адвокат

# 87
  • ЯМБОЛ
Като начало пробвай, друг га заведе детето пред блока-колежка, съседка, роднина. Да му го оставят и да искат точен час за предаване.

# 88
Явно не съм се изразила правилно, пада се по 1 свободна среща в седмицата и по един пълен ден през уикенд.

# 89
Явно не съм се изразила правилно, пада се по 1 свободна среща в седмицата и по един пълен ден през уикенд.
Направете го само в сряда тогава, пак в часове от-до.
Лошото е, че детето расте, ако трябва да му го предаваш всяка сряда, целогодишно ставаш заложник на това задължение.
Но поне е нещо, как така свободна среща.  Такъв термин в правото няма.
Или поне се разберете още когато ти го връща, или в понеделник, да ти каже кога ще го "среща". Това са лични срещи с детето, а не с тебе. И ако си пропусне часа, си пропуска правото.

Общи условия

Активация на акаунт