Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 164
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София
И аз мисля, че е неетично да се кандидатства просто за спорта. За един това ще е възможност за фукня пред комшии и колеги; за някое софийско дете и родителите му ще са дни и нощи на тревога и надежда.
С дъщеря ми преди 4 години въобще не участвахме в класирането на МОН. Видяхме, че влиза в нейното и дори от любопитство не проверихме къде ще се класира. Защо да държим, дори и за седмица, място, което нямаме намерение да заемем?

# 1 021
Аз щях да ви питам  следното:   дали разбрахте  за  задачата по БЕЛ с името на лодката НЕВЕРЕСТ- дали са махали точки ако е като изречение? Това което се коментира доста по назад в темата.
И за задачата по МАТ 23 в. Не помня, а и не мога да намеря дали някоя майка беше писала, че детето всичко друго е решило вярно, а само не е написало доказателството  за ъгъл 15 градуса. Дали са махнали точки за това, ако всичко друго е вярно?
Отностно името на лодката. След изпита дъщеря ми каза, че има ненаписано едно наречие в една задача където са търсили 3, а тя е написала 2. От там сигурна -1 точка. За въпросната задача е писала:"Неверест" - това е името на лодката. Има 98 точки. За втория елемент беше го формулирала по подобен начин. Мислех, че ще и махнат 2 точки и от там, но тя има 98 точки, което означава, че и е махната само 1 точка, но не знам дали е от там. Все пак са оценявали и теза и преразказ.
Отностно доказателството за геометричната със сигурност са взимали. Това не е теорема и трябва да се докаже. Но не знам колко. Дъщерята го е доказала точно като тях на отделен чертеж изнесено и има 100 точки.

# 1 022
  • София
Dincho, от позицията на майка, чието дете ще кандидатства в СМГ.
Ако детето ми кандидатства в чужд университет само за спорта, няма да се хваля, защото знам, че е супер тъпо.

Dive, 14 деца от едно училище си е добре. Обикновено по 1-2 в клас имат над 90, а сега са повече.
Никога до сега не е имало такива резултати в горния диапазон. Лошите оценки, естествено, са си много като всяка година. Но такова струпване с бал над 450 не е имало.

# 1 023
  • София
Грета Ей, всяка година много деца подават заявления и в други РУО. Това си е част от процеса, не се ядосвай и не им се сърди. Имат право, имат точки, тяхна си работа. Обикновено не подават заявления за 2 класиране (освен ако наистина не смятат да се преместят) и всичко си идва на мястото. Ние точно затова смятаме мин балове за второ.

За "НЕВЕРЕСТ" - на заданието "Посочете два елемента..." - мисля, че са си напълно валидни отговори като:
- "Неверест", което е името на лодката
- Името на лодката - "Неверест"
- "Неверест" - това е името на лодката
Не е страшно, че има изречения, това са си верни отговори.

Но не е верен, според този анализ (и аз съм съгласна)
- Името на лодката е "Неверест".
Защото не ги питат това.

# 1 024
Аз пък не разбирам какво неетично има..... Да се крещи и обижда пък съвсем. Имаш бал, имаш право, кандидатстваш....

Грета Ей, нищо не ти дава право за крещиш. Да си беше изкарало детето ти бал 500......

# 1 025
Внукът ми е ползвал основната задача за 15 градуса ъгъл без доказателство, всичко друго му е вярно и има отнета 1 точка.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 18:45 от Росен Бояджиеви 698244

# 1 026
да изкажеш мнение, че е неетично или не одобряваш, е едно, но да крещиш и да казваш "тъпотия" е друго. това имах предвид.

# 1 027
  • София
Аз пък не разбирам какво неетично има..... Да се крещи и обижда пък съвсем. Имаш бал, имаш право, кандидатстваш....

Грета Ей, нищо не ти дава право за крещиш. Да си беше изкарало детето ти бал 500......

Това пък сега е още по-тъпо от моето "крещене". Не ставаше дума за моето дете, а за всяко, чакащо класиране.  Ами тъпо е, продължавам да го твърдя, с малки букви вече, че да не ви дразня.

# 1 028
Това да кандидатстваш в друго РУО, като знаеш със сигурност , че няма да се местиш и детето ти да учи там си е точно “селска чест “ и комплекси.
Какъв е смисъла и какво удоволствие изпитва кандидата , освен очевадната липса на емпатия ?
Какво значение има ако живееш във Варна и детето е прието в СМГ - ще се хвалиш на комшиите ли, бонус ли ще получиш ??

# 1 029
Вероятно същото както когато входящият ти номер започва с 220, имаш бал над 450 и се пробваш в паралелка в малка област.

# 1 030
А защо пък не?

# 1 031

Защото няма никакъв смисъл ? Защото правиш живота на някой 14 г да се почувства мизерно?
Или може би защото “ Ей сега ще прецакам тия софиянци “ - комплекс ?
Хайде обясни каква е ползата за такъв кандидат -  ще се снима пред монитора с резултата ли Simple Smile Simple Smile
Жалки хора

# 1 032
  • София

Ако наистина не се цели преместване, а само проба, просто удължавате агонията на някого, който ще остане на косъм под чертата на 1 класиране. Просто може да си проверите мин бал на СМГ и да се похвалите "И за там ни стигаше бал". Няма смисъл, не е спортсменско. Но няма смисъл и да се ядосваме и обиждаме тук, случва се всяка година, и в двете посоки.

# 1 033
Едит: сега се сетих, че класиранията са различни.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 18:56 от Дъждец

# 1 034
Защото имаш оценки и имаш право на това....
Да ограничим правата ли се борим?
А който не е изкарал достатъчно точки ще чака второ класиране.

Общи условия

Активация на акаунт