Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 095
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 1 035
  • София
Аз не разбирам как се взима нечие място или караш,някой да се чувства мизерен, след като тези деца не продължават във второто класиране. Тоест, на който балът му стига за СМГ, ще влезе в СМГ. И за всяко друго училище важи това.
А който наистина има интерес и иска да учи в СМГ, ако ще и от Варна да е, ако е справил достатъчно добре с изпитите, има това  право. Изобщо, какъв е проблемът?
Нали затова баловете се пресмятат към второ класиране!

# 1 036
Дали идеята е да се похвалиш, че си приет в СМГ ( примерно), или пускаш пробно, за да си сигурен, че няма да объркаш нещо в собствената си област, резултатът е все един и същ - на първо класиране заемаш място, на което нямаш намерение да се записваш. И понеже понякога има възмущения, че заявлението за участие във втори етап на класиране не се подава в системата, а на място, мисля, че вече е достатъчно ясно защо е така.
Между другото има и деца, приети в училища в София извън държавния план-прием, които също пускат заявления ей така - за проба. Имат право, правят го.

# 1 037
Моят съвет също е да се пишат максимално много желания, независимо, че някои изглеждат недостижими на пръв поглед. Никога не се знае точно тази година къде ще кандидатстват децата с най-високите оценки. Те не пречат желанията напред Simple Smile
Ами сега! Нашите желания са само 9 😅

# 1 038
Аз въобще не схващам защо ще се посочва нещо, което няма след това да се запише?
Синът ми има 442 при 3 бел, при 2 на 2 с мат има 426 и 410 при 3мат.
Стигат му вероятно за ЕГ и МГ в Пловдив.
Той обаче си гони целите и желанието му е ПГАСГ.
Въобще нямам намерение да пиша някакви места само за спорта. Освен 6те специалности в желаното училище ще пиша една от друго с бал от предходни години около 100 просто за застраховка.

# 1 039
  • София
Момичета,  темата и без излишни спорове върви бързо. Нека не се дразним една друга, а да се стремим да я направим максимално полезна за всички. Никой не обича непознат да се бърка в решенията, които взема. Малко остана. След 10 дни страстите като цяло ще са се уталожили. Течност в чаша/и помага много за дзен-а Heart Eyes

# 1 040
Освен 6те специалности в желаното училище ще пиша една от друго с бал от предходни години около 100 просто за застраховка.
Не рискуваш ли така на първо класиране са го приемат в училището с бал 100?

# 1 041
  • София
Освен 6те специалности в желаното училище ще пиша една от друго с бал от предходни години около 100 просто за застраховка.
И какво, ако го приемат. Ако не харесва на детето, подават заявление за второ и си чакат класирането.
Не всички деца се записват на първо класиране.

# 1 042
  • В офиса
... как стои въпросът с приема в други училища по средата на гимназиалния курс? Ще се вземат ли предвид резултатите от НВО или се гледа нещо друго?
Не се взимат резултатите от НВО. Обикновено се държат приравнителни изпити за класа, в който иска да постъпи детето и на база на резултатите от тези изпити /различни за различните училища и паралелки/ го приемат или не.
Moже да е обсъждано по-назад, но от това, което знам от опита на близко семейство, които миналта година си прехвърлиха детето от ЕГ в НПМГ едно от условията да кандидатстваш изобщо за такова прехвърляне бе точките от НВО да са ти стигали за прием в НПМГ, но ти да си поставил по-напред друго училище. И чак после идват приравнителните. Нямам идея дали е правило изобщо, или всяко училище само си решава.

# 1 043
Не разбрах какво рискувам?
Детето ми е с бал 410. Ето ги баловете от предните две години за 6те специалности в ПГАСГ Пловдив. Ако не стане в никоя от тях, чакам второ. 

# 1 044
Изискването за точките е при надпланов прием. Иначе е достатъчно да има свободно място.

# 1 045
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
днес нещо ме напече и нищо не разбирам.

Simple Smile значи детето на съфорумка 1 ще пише първо желание СМГ, защото има бал.
не иска обаче да се мести в София, кандидатства за спорта.
детето на съфорумка 2 има по-малко точки, но иска СМГ и иска да е в София.

минава първото класиране и дете 1 е прието в СМГ, а дете 2 - не.

дете 2 може и подава за второ класиране.
първото обаче не може да подаде за второ класиране, защото няма къде по-нагоре.
а не иска да се запише по първо желание, защото... причините са по-горе.

дете 2 чака второто класиране и може да бъде или да не бъде прието в СМГ, но дете 1 трябва да чака трето класиране, да реди наново от останалите свободни места (които не се знае кои са и колко са).
кой тогава е прецакан? за спорта или от спорта ми е трудно да преценя.

# 1 046
И какво, ако го приемат. Ако не харесва на детето, подават заявление за второ и си чакат класирането.
Не всички деца се записват на първо класиране.
Питам защото и ние сме в подобно положение. Само че при нас за училището, което ни е за резерва ще имаме най- много точки. И аз си мислех въобще да не го пиша, за да не ни обърка работата. Мислех си, да го пиша чак в заявлението за трето класиране. Вярно е, че рискувам доста, защото може да се попълнят бройките и да не фигурира за трето класиране. Но то ми е последен вариант. Не искам да приемат там детето ми на първо класиране.

# 1 047
  • София
Добри, във всяка област се кандидатства с отделно заявление и желания.
Никой не е прецакан.

# 1 048
Мен ме интересува да пишем паралелките и училищата, където  иска да учи детето и бихме го записали.
За къде му стига бала въобще не ме късае, ако е извън предходните две опции. Камо ли пък да го пиша като желание.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 19:17 от valeriq.k

# 1 049
  • софия
Дете 1 не е прецакано,защото си е кандидатствало в неговата област и е класирано и там.

Общи условия

Активация на акаунт