Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 224
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 1 005
  • Пловдив
по тези програми дали се преподава сериозно
https://it-kariera.mon.bg/e-learning/
мислех си ако запише графика в училище, може да учи и програмиране по-късно
друг е въпроса след две години дали ще ги има
Да. Преподаването е на добро ниво. Всяка година имат по 4 модула и съответно изпит след всеки един от тях.
Синът ми е в ЕГ и предстои да завърши първи курс на програмата тази неделя. В Пловдив занятията се водят в МГ.
Имай предвид, обаче, че това е "Приложно програмиране" , а в МГ специалността е "Системно програмиране".

# 1 006
  • София
Детето й, МиленаГ, не отиде в 12-то, а в Бастилията, тоест в 31-во. Не си намирам личното съобщение към нея оттогава. Ако тя не го е изтрила, би могла да сподели базовото . Ако ли не, мога пак да поразпитам за актуалното положение. Самата  съседка е завършила 91 НЕГ с немска филология после, другата учителка в тогавашния 8 клас беше пенсиониран преподавател пак от НЕГ, но сега сигурно втората вече я няма.

# 1 007
  • Пловдив
Аз щях да ви питам  следното:   дали разбрахте  за  задачата по БЕЛ с името на лодката НЕВЕРЕСТ- дали са махали точки ако е като изречение? Това което се коментира доста по назад в темата.
И за задачата по МАТ 23 в. Не помня, а и не мога да намеря дали някоя майка беше писала, че детето всичко друго е решило вярно, а само не е написало доказателството  за ъгъл 15 градуса. Дали са махнали точки за това, ако всичко друго е вярно?

# 1 008
Детето й, МиленаГ, не отиде в 12-то, а в Бастилията, тоест в 31-во. Не си намирам личното съобщение към нея оттогава. Ако тя не го е изтрила, би могла да сподели базовото . Ако ли не, мога пак да поарзпитам  за актуалното положение. Самата  съседка е завършила 91 НЕГ с немска филология после, другата учителка н тогвашните 8 класове беше пенсиониран преподавател пак от НЕГ, но сега сигурно втората вече я няма.

Аха , ясно. Ще ти бъда благодарна за всякаква информация за училището и по специално за НЕ паралелка.

# 1 009
  • София
Аз щях да ви питам  следното:   дали разбрахте  за  задачата по БЕЛ с името на лодката НЕВЕРЕСТ- дали са махали точки ако е като изречение? Това което се коментира доста по назад в темата.
И за задачата по МАТ 23 в. Не помня, а и не мога да намеря дали някоя майка беше писала, че детето всичко друго е решило вярно, а само не е написало доказателството  за ъгъл 15 градуса. Дали са махнали точки за това, ако всичко друго е вярно?
Отностно името на лодката. След изпита дъщеря ми каза, че има ненаписано едно наречие в една задача където са търсили 3, а тя е написала 2. От там сигурна -1 точка. За въпросната задача е писала:"Неверест" - това е името на лодката. Има 98 точки. За втория елемент беше го формулирала по подобен начин. Мислех, че ще и махнат 2 точки и от там, но тя има 98 точки, което означава, че и е махната само 1 точка, но не знам дали е от там. Все пак са оценявали и теза и преразказ.
Отностно доказателството за геометричната със сигурност са взимали. Това не е теорема и трябва да се докаже. Но не знам колко. Дъщерята го е доказала точно като тях на отделен чертеж изнесено и има 100 точки.

# 1 010
  • Бургас
В обявените паралелки за Бургас фигурират училища и от околните градове. Това означава ли, че статистиката с резултатите от матурите също включва тези градове?

# 1 011
Аз щях да ви питам  следното:   дали разбрахте  за  задачата по БЕЛ с името на лодката НЕВЕРЕСТ- дали са махали точки ако е като изречение? Това което се коментира доста по назад в темата.
И за задачата по МАТ 23 в. Не помня, а и не мога да намеря дали някоя майка беше писала, че детето всичко друго е решило вярно, а само не е написало доказателството  за ъгъл 15 градуса. Дали са махнали точки за това, ако всичко друго е вярно?
Аз бях тази майка и с двете питания
По бг не съм сигурна
По мат мисля' че половин точка

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 17:39 от The Invisible

# 1 012
  • на пистата
Аз щях да ви питам  следното:   дали разбрахте  за  задачата по БЕЛ с името на лодката НЕВЕРЕСТ- дали са махали точки ако е като изречение? Това което се коментира доста по назад в темата.
И за задачата по МАТ 23 в. Не помня, а и не мога да намеря дали някоя майка беше писала, че детето всичко друго е решило вярно, а само не е написало доказателството  за ъгъл 15 градуса. Дали са махнали точки за това, ако всичко друго е вярно?
Аз бях тази майка и с двети питания
По бг не съм сигурна
По мат мисля' че половин точка
И аз 🙂моето момче също е писало цели изречения.Мисля да отида да видя работите му,тогава ще пиша.
А дали може без детето да отида?

# 1 013
Ужасно много пишете напоследък и не успявам да ви изчета, камо ли да пиша...

Калоян завършва с пълно 6 и прилични точки от НВО - 91,5 по математика и 89,5 по български. Сметнал си е бала, стига му да остане в същото училище, но с химия и биология - математиката май му дойде в повече. Ей така, за спорта, ще пишем и СМГ например, въпреки че категорично нямаме намерение да мигрираме в София.

СветлаК, поздравления за Калоян, че се е справил добре. С толкова лесни матури няма как е да другояче.
С риск да ме баннат

ПО-ГОЛЯМА ТЪПОТИЯ НЕ МОЖА ЛИ ДА НАПИШЕШ?

Значи нямате намерение да учите в СМГ, а имате намерение да се хвалите как балът ви е стигнал до там? А междувременно едно дете, на възрастта на вашето, ще остане разочаровано. Е****  И СПОРТА!

аз нещо не те разбрах? нито иронията за лесните изпити, нито думата "тъпотия", което си е направо обида, нито главните букви да се караш на хора непознати за техните избори, нито пък що за логика, че те засягат при условие че е тяхно право, нито що да те засягат като на второ класиране евентуално ще освободят мястото. да не говорим, че този бал не е достатъчен за смг според мен и може би и светла това има предвид - просто иска да видят докъде ще им стигнат силите и то в реални условия, а не после да се ориентира от балове. щото ако го пише на 1во и вземат да го приемат, ще трябва да мигрира в София (май, не съм обръщала внимание там за различните общини/области). чак ми е странно да чета такава директна нападка тук. що за тон се получава.

# 1 014
  • Пловдив
Аз не мога да преценя по резултатите на моя. Той ми каза, че ги  е писал като изречения, а именно: Името не лодката, което е Неверест. А за греблата не помнеше точно как.

# 1 015
  • край голямата локва
В обявените паралелки за Бургас фигурират училища и от околните градове. Това означава ли, че статистиката с резултатите от матурите също включва тези градове?

Да,  включва и децата от тези градове.

Но не бързай да ги изключваш, много от тях се местят в Бургас след 8 клас.

Почти всички в горната част на статистиката, но и много  от тези с по- ниски резултати.

# 1 016
  • София
arino,  tова не са избори. Не им се идвало в столицата да учат, само щели ЗА СПОРТА да кандидатстват. Ей така, щото може. И да, може и да не го пориемат Калоян в СМГ, ама те може и в още училища да канидатстват в София, ей така, за спорта.
Ами не одобрявам.

A изпитите тази година бяха по-лесни от преди и си личи по резултатите. Всеки отличник в училище би се справил с над 90 точки по математика. По БЕЛ трудността беше само в черешите.

# 1 017
  • Варна
Грета, не искам да ти опонирам, но край мен има не малко примери на отличници в училище, които НЕ се справиха за над 90т на математиката. Нека не генерализираме. Не твърдя, че е бил труден изпита, нито бих се наела да сравнявам с минали години, просто не е точно твърдението, че всеки отличник има над 90 (за БЕЛ важи с пълна сила). В училището на дъщеря ми има само 14 деца (от над 130) с точки над 90 по всеки от предметите (съвпадение, че броят е един и същ по двата предмета). А повярвай ми, само в класа й имам чувство, че има повече с отлични оценки и по двата предмета. Wink

# 1 018
Последното мнение за СМГ

Кой на какви уроци ходи? По какви предмети? За какво страшно ниво става дума?

Дъщеря ми и приятелите ѝ, които добре познавам са 10 клас в СМГ. Ходят на езици за сертификати. Ходят си на школите в СМГ, кой каквото го интересува и толкова.
Прекрасни деца в добро училище. Доволна съм. Каквото искаше дъщеря ми, получи го. По никакъв начин не се гони някакво извънземно ниво. Нормални са нещата. Качествени, но нормални. Да, математиката е много, но нали все пак е МГ. Ако за някое дете ще са тормоз 9 часа седмично,ставане редовно на дъската, някое и друго по-голямо домашно, тогава да се отказва от СМГ.
Детето ми беше там 8 години, завърши току-що.Много деца ходят на курсове , разбира се по тяхно желание, просто защото са амбициозни.Мнението ми е във връзка с висок бал и не толкова голямо желание за математика.Там наистина се учи математика.Просто то ще е полезно за деца, които се чудят дали да гонят престижа да си в супер интелигентна среда, но все пак да имаш десетки часове математика.

# 1 019
arino,  tова не са избори. Не им се идвало в столицата да учат, само щели ЗА СПОРТА да кандидатстват. Ей така, щото може. И да, може и да не го пориемат Калоян в СМГ, ама те може и в още училища да канидатстват в София, ей така, за спорта.
Ами не одобрявам.

A изпитите тази година бяха по-лесни от преди и си личи по резултатите. Всеки отличник в училище би се справил с над 90 точки по математика. По БЕЛ трудността беше само в черешите.

Имаш право да не одобряваш, но от позицията на коя точно си позволяваш да крещиш?
Така са решили хората, така ще постъпят. Имат право на това.
Ако след 5 години някой си позволи да ти крещи, че детето ти кандидатства в чуждестранен университет, дали ще ти е ок?

Общи условия

Активация на акаунт