Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 126
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 1 170
И аз вчера разбрах за темата за училищата под топ 10 и трайно се пренасям натам
Маги, къде е тази тема ? Не я намирам.
Бях я пуснала назад в темата, но то вече полезните постове се броят на пръсти и е трудно да се открият Wink
Заповядай!

Благодаря ти.

# 1 171
  • София
Клер, относно матурите в 10ти клас

Доколкото разбрах от МОН са обявили един формат на изпита по БЕЛ, а е било нещо съвсем различно, и дори готвилите се, са били изненадани. Освен това времето е било малко.
По математика, с 2 часа на седмица, е ясно колко може да усвоиш материала. Математическите гимназии са се справили, много ясно.

Та резултатите не са изненадващи. Кой тийнейджър ще седне да учи за изпит след цяла година дистанционно, да се напъва за нещо, което не се отразява никъде, освен на задната страница на една диплома, която дори не ти служи за нищо.

# 1 172
  • София
До утре задължително трябва да дадат служебната бележка. Доколкото си спомням, тя се носи за записването.

# 1 173
За НВО 10-ти клас нека се отчете, че децата бяха по-голяма част от годината в дистанционна форма. Мненията ще има/няма да има НВО се меняха постоянно. Присъственият месец беше маратон по изпитване - сякаш студентска сесия. Повечето деца се явиха без подготовка, с придобитите до момента знания - за справка наборната десетокласна тема.

# 1 174
И ние както бяхме сигурни какво искаме( той), сега сме разубедени (аз) Laughing
Винаги е искал програмиране в МГ, но сега се опитвам да му обесня, че ако реши да се занимава с нещо друго, различно от програмиране , ще му е много трудно, защото 11 и 12 клас се учат само специални предмети.Но той е категоричен, че това иска. Изобщо не съм мислила, че дори и като видя резултатите ще продължавам да не спя вечер Laughing
Ама, защо да не може да се занимава с друго? Нали след 10ти клас се избират още един или два профила? Така че не пречи тогава да не избере програмиране, а нещо друго стига да го предалагат.

# 1 175
Здравейте! С оглед предстоящото подреждане на желанията на децата, моля за помощ относно добрите училища с испански език след 164 ГПИЕ?  Актуална информация за преподаватели, изучаване на разказвателни предмети на испански език в 9 клас?

# 1 176
Аз се питам нещо, ама не ми се карайте. Как така стана, че НВО на 10-класниците показа, че дори и елитните училища явно не са на върховно ниво. Излиза, че ако не се готвят целенасочено за даден формат, трудно постигат максимални резултати. Има за какво човек да размисли.
А нужно ли е да се готвиш специално за нещо, което няма особен смисъл...

# 1 177
Аз не разбрах, като се кандидатства в две различни РУО и си приет в едното по първо желание, можеш ли някак да продължиш участие за второ класиране в другото РУО?

# 1 178
А не трябва ли да могат някакви знания/умения да покажат без подготовка за формати?
Клер това пита, а не коментира дали е трябвало да се готвят или не.

# 1 179
  • Стара Загора
А нужно ли е да правят изпити и да тормозят децата? Да не говорим,че отличен трябва да се постигне само с ученето в час

# 1 180
  • софия
Аз се питам нещо, ама не ми се карайте. Как така стана, че НВО на 10-класниците показа, че дори и елитните училища явно не са на върховно ниво. Излиза, че ако не се готвят целенасочено за даден формат, трудно постигат максимални резултати. Има за какво човек да размисли.
E, какво да стане. Програмата в езиковите гимназии- две години в една при общо образователните - биология, химия, история, физика  бъгва децата. От много -  нищо.И ДО за капак. Добре , че моето мина метър миналата година заради пандемията.

# 1 181
  • София
А нужно ли е да се готвиш специално за нещо, което няма особен смисъл...

Не е нужно. Но може да се приеме, че резултатите реално показват нивото на средното образование в България. Без помощни уроци. И излиза, че не е блестящо. Това имам предвид.

Казвам всичко това в контекста на коментарите ни за елитни гимназии във връзка с реденето на желанията. Излиза, че не всичко е цветя и рози и в тях.

# 1 182
Какъв тормоз! Една контролна все едно.
Точно за разлика от при седмокласниците, при 10 клас компонентът стрес липсваше.

# 1 183
  • София-Младост
За 2 АЕГ със сигурност не е така - обявяват 4 профила с пран-приема, но в 10 клас имат възможност да изберат наново 3-ти и 4-ти.
Ма тотално се омотах с тези профили. Той избира сега англ. + немски, те водят ли се профилиращи? Отделно след 10 клас другите два предмета?

# 1 184
Аз смятам, че език може да се научи и на курс, докато професията не. Но доколкото разбирам от мненията, хората предпочитат езикова гимназия, заради по-добрата среда, по-възпитаните деца.

Общи условия

Активация на акаунт