Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 253
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 765
  • Beyond the Frontiers
Момичета, нали до 16 юли трябва да се запишем, ако сме приети на първо класиране? До 12-13 ще разберем и веднага като се види резултата можем да отидем в училище ли? Ох, питам, защото искам точна дата, за да резервирам мореееее и най накрая да се отпуснем?!.
Миналата седмица ме хванаха лудите и купих едни самолетни билети...хич не съобразих датите....Sweat Smile

# 766
  • София
Няма как. Не знаем кой с някакви точки по МАТ колко има по БЕЛ.

С толкова висок бал не би трябвало да се притеснявате за НПМГ и ТУЕС, за СМГ не се знае.
Благодаря Ви, Грета! И аз така мисля, пробвах всякакви изводи да изфабрикувам, но се заплитам в собствените си умозаключения Grinning А, иначе, точно за това "за СМГ не се знае" е въпросът :p

Ами да кажем, че тази година има 5 паралелки в СМГ седмокласници. Поне 4 от тях ще искат да останат там, а те традиционно са с над 90т по МАТ и по БЕЛ. И обикновено са с по-висок разултат от МАТ, та всички са ви конкуренция.

# 767

С толкова висок бал не би трябвало да се притеснявате за НПМГ и ТУЕС, за СМГ не се знае.
Благодаря Ви, Грета! И аз така мисля, пробвах всякакви изводи да изфабрикувам, но се заплитам в собствените си умозаключения Grinning А, иначе, точно за това "за СМГ не се знае" е въпросът :p

Ами да кажем, че тази година има 5 паралелки в СМГ седмокласници. Поне 4 от тях ще искат да останат там, а те традиционно са с над 90т по МАТ и по БЕЛ. И обикновено са с по-висок разултат от МАТ, та всички са ви конкуренция.
така е...той самият е в тези 5 паралелки....и една изчислителна грешка го подхлъзна, а по БЕЛ толкова си може детето....та затова съм седнала да се пробвам да сметна....

# 768
  • София
Аз изобщо не ви разбирам за какво говорите. Деца математици с майки математици.  🙃
Аз мога ли да разбера какъв шанс имаме за едно конкретно училище, колко деца има над нас за конкретна паралелка, или да не се напрягам повече?

# 769
Лилле, не леж на таз кълка! Joy Стискам палци да ви стигнат точките за където искате Hands Pray, но моля ви не се осланяйте на мойте аматьорски упражнения, да не стане сакатлък!
Само от голи сметки нищо не може да стане. Пишем първо най-желаното, последно сигурното приемливо, според позицията в статистиката и се надяваме за най- доброто за детето. Те сметките са за кураж. А сметки, като твоите дават много кураж на тревожно те майчин сърца.

# 770
  • София
Здравейте, дами! Поздравления за всички деца, дано всичко им е на късмет! Бихте ли ме упътили как най-приблизително бих могла да сметна колко деца има пред сина ми за математически бал т.е. 3 МАТ+1БЕЛ. Точките са му 97,75 МАТ и 88.5 БЕЛ за София град. Благодаря!

Грубо около 300 деца. Но това е много ориентировъчно.

# 771
Момичета, да питам нещо важно. За трето класиране специалностите се редят наново от наличните. Това означава ли, че мога да си избера каквито и да е, да нямат нищо общо с тези за първо класиране?

# 772
Момичета, да питам нещо важно. За трето класиране специалностите се редят наново от наличните. Това означава ли, че мога да си избера каквито и да е, да нямат нищо общо с тези за първо класиране?
Да, редиш наново.

# 773

така е...той самият е в тези 5 паралелки....и една изчислителна грешка го подхлъзна, а по БЕЛ толкова си може детето....та затова съм седнала да се пробвам да сметна....
Стигнала съм до извода, че преди него има 241 деца по МАТ и не знам колко от тези 241 деца може да имат над 82т по БЕЛ. Това май ми е реалното сечение. За улеснение и за мое спокойствие Grinning , изключвам възможността децата с много силен БЕЛ (97..99,100т) и по-умерена математика да се борят за СМГ.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 19:14 от milenabgmama

# 774
Как да сметна на кое място сме по бал за гр.Варна ?  Сбора от двате НВО ни е 155.25
STEISI74 , статистиката на Дидева е най-нагледна, със сбор 155 по бел и мат. има 10 деца и 863 деца с по-голям сбор точки.

# 775
Разбрах почти всичко, благодаря! Simple Smile

# 776
  • София
milenabgmama, тия 240 имат повече по МАТ, но трябва да гледаш и деца с по-малко по МАТ, но повече по БЕЛ.
Те също са ви конкуренция, макар да не са много. Успокояващо е, че част от децата ще идат в АК и немската.

# 777
  • София
Това е форум. Ако някой му се четеше страницата на Руо, нямаше да влиза и да пита в бг мама. Малко в повече ми идва плюенето в осмокласната тема какво се пише в седмокласната или тук кой за какво пита.
Ами да де, ама то през пост се пита едно и също. Поне темата да се прочете. Пък и някак за сериозните неща е хубаво да не разчитаме само на “една жена във форума каза”.

Не искаш - не си длъжна да отговаряш. Подминавай! Не нагрубявай хората! Под достатъчен стрес са всички, за да четат през пост нравоученията на височайшите всичкознайки непогрешими.
Още нещо.
Пиша в темата от 1-ви клас (много от вас не помня от тогава).
Това не дава право - на никого! - да се чувства - или държи - тук като собственик. Като не ви харесват новодошлите, направете си еклсклузивна група някъде, този форум не предлага такива инструменти. Всеки има право да се присъедини по което си иска време и е логично да очаква еднаква отзивчивост и добронамереност, която би искал да получи и "първопроходника".

# 778
  • София
Кати, Права си… ама не точно Simple Smile Въпроси, на които е отговаряно стотици пъти се появяват през страница, а пък и питащите се ядосват, че никой не отговаря, или че го препращат на страница първа… Ми, дразнещо е… Разбирам защо има отлив от редовно списващите

# 779
  • София
Здравейте, имам следната дилема. Ако балът с утроената оценка по един от предметите е по-голям от този с удвоените, но това училище не ни е първо желание, а назад в предпочитанията,  възможно ли е системата да ни класира първо на него, като автоматично избира по-големия бал?
 За мен няма логика, но в една от фейсбук групите майка бе предупредила, че така се е получило при тях предходна година!

Това е възможно, но само ако балът с удвоените оценки не е достатъчен за класиране на по-предните желания. Тогава ще се стигне до проверка за това с утроената и ако за него стига ще се класира там. Но на 2-ри тур всичко стартира отново и отново първо ще се проверят по-предните желания за достъпност.

Общи условия

Активация на акаунт