Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 92 725
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 525
  • В офиса
Лично за мен неприятна е позата на елитарност и превъзходство, ама как така сега сте се сетили. Напомни ми една от причините, поради която спрях да пиша тук преди доста години. Не е съвсем благосклонно място за несъвършени родители, родили несъвършени деца. За щастие тези потребители са малко. Лично аз за пръв път имах обективна помощ от форума за бърза информация, когато се налага. Ясно е че мога да си прочета всичко и от официални източници.

# 526
Мисля, че след излизането на резултатите вчера, страстите са се нажежили. Спокойно дами, краят му си вижда. Моят син дори не е почнал да мисли какво и как ще реди , имало време до 5.07 .По мои сметки трябва да наредим поне 35 паралелки   а той харесва да речем 5 . Трудно ще бъде.

# 527
Здравейте, може ли някой да ми обясни за т.нар. Тапа от която има риск при второ класиране? Рових, четох иии се чувствам напълно безпомощна 🤪😭

# 528
И мен ме дразни хейтването много много повече отколкото питането на еднакви въпроси. Второто или отговарям или пропускам. А при първото ми става абсолютно неприятно, дори и да не е към мен.

# 529
Здравейте, може ли някой да ми обясни за т.нар. Тапа от която има риск при второ класиране? Рових, четох иии се чувствам напълно безпомощна 🤪😭
За първи път чувам за тапа?! За какво става дума ?

# 530
  • Някъде на край света
Red_violet, вие поне 5 имате.
Госпожицата не се е ориентирала никак. Sad
Не й е нисък бала 458 за ЕГ и 450 за математическите, но е на кръстопът още.

# 531
Вчера не успях да се запиша, но емоцията в къщи беше голяма. Девойката с 99 БЕЛ и 100 МАТ, което по статистиките ба РУО, май е втори резултат в областта. Детето е супер щастливо и ние с него. В класа, сякаш настроението е на двата полюса но са по- скоро щастливи. Пожелавам на всички да направят правилния избор и да имат щастливи 5 гимназиални години.
Dive, идеята за среща не е лоша.

# 532
  • на пистата
Аз имам друг въпрос и не ми се смейте 😁
Моето дете се е насочило към икономическа паралелка с активно изучаване на английски и география.Мисълта ми е,в 12 клас на ДЗИ задължителния предмет е ясен,но втория изпит може ли да е различен от английски и география?Не се смейте наистина не ми е ясно.

# 533
  • Варна
Dive, чудесна идея за сбирка на варненските седмокласни мами за редене на желания! Честит имен ден на празнуващите!

# 534
  • София
Темата стана малко трудна за четене, но във всяка седмокласна тема по това време е така. След 20.07, може би 1.08 ще настане пак спокойствие и добрия тон ще се завърне. Така, че момичетата не ни остава нищо друго освен да изчакаме да минат тези няколко седмици.

# 535
За първи път чувам за тапа?! За какво става дума ?
Еми нали ако паралелка с по-висок бал има след такива с по-нисък, а на първо класиране е по-назад … ставало тапа не можело нагоре да се качи ?! 🧐

# 536
  • Ланкър, планините Овнерог
За това се внимава как се редят желанията. Ако най-много искаш кварталното училище, няма никакъв смисъл след него да пишеш НЕГ(например), защото системата ще те класира възможно най-напред, за където стига балът, съответно ще прескочи НЕГ и ще иде на най-желаното.

# 537
Здравейте, аз имам въпрос , свързан с удостоверението за завършен седми клас. Четох най-различни неща и се обърках. В него кои оценки влизат - от 5,6 и7 клас ли , или само от 7-ми ? И има ли средноаритметично изчисляване, или не ? Благодаря

# 538
Нашата класна каза оценките и от трите години

# 539
  • София
Аз имам друг въпрос и не ми се смейте 😁
Моето дете се е насочило към икономическа паралелка с активно изучаване на английски и география.Мисълта ми е,в 12 клас на ДЗИ задължителния предмет е ясен,но втория изпит може ли да е различен от английски и география?Не се смейте наистина не ми е ясно.
На ДЗИ в края на 12 клас в профилираните гимназии се явяват на 2 задължителни матури - по БЕЛ, който е за всички, и на още 1 по избор от профилиращите предмети, изучавани в 11 и 12 клас (той е на база профилирана, а не общообразователна подготовка). По желание, може да се яви и на трета матура. Профилите в 11 и 12 клас са 3 или 4, взависимост от училището. Избират се в края на 10 клас.
Ако училището е професионално, се полагат изпити за професия и определяне на степен, а не матури по профили.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 09:19 от Fair Lady

Общи условия

Активация на акаунт